Cultuurpodium Online

CultuurpodiumOnline is een online magazine over podiumkunsten binnen en buiten de muren van theaters en concertzalen. We schrijven over alles wat er op de podia te doen is op het gebied van theater, muziek, dans, musical, jazz, opera, festivals, klassieke muziek en nog veel meer.
In de rubriek Even voorstellen maakt u kennis met een aantal van onze medewerkers.

In ons tag overzicht
is te zien welke onderwerpen u op onze site kunt vinden.

Accreditatie namens CultuurpodiumOnline wordt alleen aangevraagd door de coördinatoren wiens naam vermeld wordt in het colofon. Krijgt u accreditatieaanvragen binnen van anderen namens CultuurpodiumOnline, checkt u dan aub even via het algemene mailadres of dat wel klopt.

Specials

Festival aan de Werf
Holland Festival
Artikelen over Oerol Impressies van Oerol
Geluiden van Oerol
Onze speciale Oerolpagina
De Parade
Lowlands

Onderwerpen

Actie
Algemeen
Cabaret
CD en DVD
Circus en show
Dans
Festival
Jazz
Jeugd
Klassieke muziek
Locatietheater
Multimedia
Musical
Muziek
Nieuws
Opera en operette
Pop en rock
Straattheater
Toneel
Verwacht
Wereldmuziek

Cultuur op TV

Opium
Vrije Geluiden

Alle bloggers

Blog Aart Schutte
Blog Cornee Hordijk
Blog David Geysen
Blog Dorien Haan
Blog Hanneke en Jonas
Blog Joel de Tombe
Blog Karin Lambrechtsen
Blog Marijcke Voorsluijs
Blog Marina Kaptijn
Blog Marle en Clara
Blog Michael Varenkamp
Blog Moniek Poerstamper
Blog Noortje Herlaar
Blog Rembrandt Frerichs
Blog Suzan Seegers
Blog Tamara Schoppert
Blog Thomas Cammaert
Blog Tom Beek
Blog Ton van der Meer
Blog Willliam Spaaij
Blog Yonga Sun

Archieven

Sep 2014 Jun 2014 Jun 2013 Aug 2011 Jul 2011 Jun 2011 Mei 2011 Jun 2010 Mei 2010 Dec 2009 Nov 2009 Okt 2009 Sep 2009 Aug 2009 Jul 2009 Jun 2009 Mei 2009 Apr 2009 Nov 2008 Jun 2008 Apr 2008 Mrt 2008 Feb 2008 Jan 2008 Dec 2007 Nov 2007


Prikbord

Hier op het prikbord kan een flyer van uw voorstelling komen te staan.

Op ons prikbord in de rechterkolom van de voorpagina hebben we plaats voor de flyers van een beperkt aantal voorstellingen en concerten. Wilt u ook een flyer op ons prikbord plaatsen? Stuur uw beeldmateriaal en eventueel ander persmateriaal naar ons algemene mailadres en als (of zodra) er plaats is zullen we uw flyer op het prikbord zetten.

These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
 • Del.icio.us
 • Digg
 • Google
 • Technorati
 • eKudos
 • Facebook
 • Blogmarks
 • Furl
 • Live
 • NuJIJ
 • Slashdot

Onderwerp: POP-ROCK, MUZIEK

18 Januari 2014

Gare du Nord laat Oude Luxor dansen

  
Tekst en beeld: Wim Barzilay

Na de vorig jaar succesvol verlopen tour LifeSexy gaat Gare du Nord dit jaar 35 verschillende  theaters in het land af met de 35-City Tour 2014. In een vernieuwde samenstelling heeft de band frisse power en willen dit graag met hun fans delen. Het Oude Luxor is als tweede theater aan de beurt. De zaal is goed gevuld en wacht in spanning op de band.

De show begint met het swingende en funky ‘Groove me Up’, dit instrumentale nummer is geschreven voor de geweldige filmmaker Quentin Tarantino, de toon is meteen gezet. Zeker als zangeres/frontvrouw Dorona Alberti even later het podium op loopt en zich bij haar bandleden voegt voel je de sfeer in de zaal veranderen.

  
Zwoele wijze
Als Dorona vervolgens op zeer zwoele wijze het volgende nummer ‘I Want Love’ aankondigt, is er geen weg meer terug. Dit wordt “An Evening Of Sex ‘n’ Jazz”. De hit ‘Marvin & Miles’ is het teken voor het publiek om er nog een leuker avondje uit van te maken, er mag vanaf dit moment gedanst worden.

Vervolgens wordt er even een tandje teruggeschakeld met het zeer gevoelige ‘Berlin Beat’ dat ingeleid wordt door een prachtig akoestisch stuk van gitarist Aron Raams. We krijgen een mooie set voorgeschoteld in het eerste bedrijf, de songs gaan vloeiend in elkaar over en wordt afgesloten met een andere hit, het pakkende ‘Beautiful Day’.

  
Marvin Gaye
Na even op adem gekomen te zijn pakt de band de draad meteen weer op met de ballad ‘Too Close to See’. Om het publiek niet de gelegenheid te geven om lang op de stoel te blijven zitten schakelt de band weer even om met het dansbare nummer ‘A Matter of Time’ en daar achteraan ‘More Than Madly’. Eén van mijn favoriete nummers ‘You’re My Medicine’, een mix waarbij gebruik gemaakt wordt van de geweldige stem van Marvin Gaye komt ook voorbij.

Deze muzikale en dansbare avond laat een complete en zeer gevarieerde show zien van zeer hoog niveau. Gare du Nord beschikt over geweldige muzikanten en samen weten ze het publiek op een heerlijk muzikaal gerecht te trakteren.

Na ruim twee uur eindigt deze dampende show. Gelukkig krijgen we nog twee mooie toegiften, de eerste is een werkelijk prachtig gezongen ‘A Natural Woman’, en tenslotte ‘We Still Grow’ en daar is geen woord te veel mee gezegd! Zie de website van Gare du Nord waar de band nog meer zal optreden.


Gebruikte Tags: , , , , , , ,

=================


(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen stellen we je een eenvoudige vraag.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.