Cultuurpodium Online

CultuurpodiumOnline is een online magazine over podiumkunsten binnen en buiten de muren van theaters en concertzalen. We schrijven over alles wat er op de podia te doen is op het gebied van theater, muziek, dans, musical, jazz, opera, festivals, klassieke muziek en nog veel meer.
In de rubriek Even voorstellen maakt u kennis met een aantal van onze medewerkers.

In ons tag overzicht
is te zien welke onderwerpen u op onze site kunt vinden.

Accreditatie namens CultuurpodiumOnline wordt alleen aangevraagd door de coördinatoren wiens naam vermeld wordt in het colofon. Krijgt u accreditatieaanvragen binnen van anderen namens CultuurpodiumOnline, checkt u dan aub even via het algemene mailadres of dat wel klopt.

Specials

Festival aan de Werf
Holland Festival
Artikelen over Oerol Impressies van Oerol
Geluiden van Oerol
Onze speciale Oerolpagina
De Parade
Lowlands

Onderwerpen

Actie
Algemeen
Cabaret
CD en DVD
Circus en show
Dans
Festival
Jazz
Jeugd
Klassieke muziek
Locatietheater
Multimedia
Musical
Muziek
Nieuws
Opera en operette
Pop en rock
Straattheater
Toneel
Verwacht
Wereldmuziek

Cultuur op TV

Opium
Vrije Geluiden

Alle bloggers

Blog Aart Schutte
Blog Cornee Hordijk
Blog David Geysen
Blog Dorien Haan
Blog Hanneke en Jonas
Blog Joel de Tombe
Blog Karin Lambrechtsen
Blog Marijcke Voorsluijs
Blog Marina Kaptijn
Blog Marle en Clara
Blog Michael Varenkamp
Blog Moniek Poerstamper
Blog Noortje Herlaar
Blog Rembrandt Frerichs
Blog Suzan Seegers
Blog Tamara Schoppert
Blog Thomas Cammaert
Blog Tom Beek
Blog Ton van der Meer
Blog Willliam Spaaij
Blog Yonga Sun

Archieven

Sep 2014 Jun 2014 Jun 2013 Aug 2011 Jul 2011 Jun 2011 Mei 2011 Jun 2010 Mei 2010 Dec 2009 Nov 2009 Okt 2009 Sep 2009 Aug 2009 Jul 2009 Jun 2009 Mei 2009 Apr 2009 Nov 2008 Jun 2008 Apr 2008 Mrt 2008 Feb 2008 Jan 2008 Dec 2007 Nov 2007


Prikbord

Hier op het prikbord kan een flyer van uw voorstelling komen te staan.

Op ons prikbord in de rechterkolom van de voorpagina hebben we plaats voor de flyers van een beperkt aantal voorstellingen en concerten. Wilt u ook een flyer op ons prikbord plaatsen? Stuur uw beeldmateriaal en eventueel ander persmateriaal naar ons algemene mailadres en als (of zodra) er plaats is zullen we uw flyer op het prikbord zetten.

These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
 • Del.icio.us
 • Digg
 • Google
 • Technorati
 • eKudos
 • Facebook
 • Blogmarks
 • Furl
 • Live
 • NuJIJ
 • Slashdot

Onderwerp: MUZIEK

14 Januari 2014

Jazzcrooner Yaşam Hancılar in Regentenkamer

De Regentenkamer in Den Haag heeft op donderdag 16 januari 2014 de opkomende zanger Yaşam Hancılar op het programma staan. De van oorsprong Turkse vocalist debuteerde vorig jaar met het intrigerende album Here’s To Life. Op hij het Haagse jazzpodium zal hij met zijn croonerstem werk hiervan laten horen.

Het is de eerste keer dat de 34-jarige Yaşam Hancilar met zijn quartet een optreden geeft in Den Haag. Tijdens een interview vertelt de zanger enthousiast: “We verheugen ons om te komen spelen in de Regentenkamer! Het publiek kan een bijzonder concert verwachten waarin we alle liedjes van Here's To Life gaan spelen en een aantal nieuwe stukken. Dat varieert van jazz standards tot Braziliaanse songs die we op een persoonlijke en frisse wijze te lijf gaan.”

Zuivere lucht
Here’s To Life ontvangt lovende kritieken van de muziekpers. Het gezaghebbende Jazzism geeft maar liefst vier sterren en concludeert: “Hancilar kan boeien, verleiden en enthousiasmeren en doet dat geregeld scattend. Hij hoeft niet ingetoomd te worden, want hij heeft niet de neiging om wilde hartstochten te uiten, maar je hoort hier een warm hart kloppen onder een borstkas met veel zuivere lucht.”

Zakenleven
Voordat Yaşam professioneel de muziek induikt, verdient hij in Turkije zijn brood als ingenieur productmanager. Echter, hij komt erachter dat een baan in het zakenleven hem niet gelukkig maakt. Als kind is Hancilar al bezeten van muziek en die passie leidt tot een drastisch en dapper besluit. Hancilar:Naast mijn studie en werk bestond een groot deel van mijn leven uit muziek. Als kind was ik al gek op zingen. In 2007 won ik als vertegenwoordiger van Turkije de jazzcompetitie Nõmme International Young Jazz Artists in Estland. Dát was het startpunt van mijn switch om professioneel muzikant te worden. Ik besloot om een goede muziekopleiding te volgen en mijn muzikale vaardigheden te verbeteren. Ik werd toegelaten aan het conservatorium in Amsterdam, verhuisde hier naartoe en begon aan een nieuw avontuur. In 2013 ben ik afgestudeerd als jazzzanger.”

Multicultureel
Hancilar’s huidige akoestische quartet bestaat uit een multicultureel gezelschap: pianist Christian Pabst (Duitsland), bassist Marco Zenini (Italië) en drummer Mauricio Ramirez (Colombia). Eerder stond Hancilar op plekken als het Istanbul Jazz Festival, het Maastricht Jazz Festival en podia als Paradiso (met het Metropole Orkest) en de Badcuyp.  

Informatie
Kaarten voor het concert van Yaşam Hancılar kosten 10,00 euro en zijn verkrijgbaar aan de deur van de Regentenkamer. Je kunt vanaf 19:30 uur naar binnen en de aanvang is 20:00 uur.


Gebruikte Tags: , , , , , ,

=================


(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen stellen we je een eenvoudige vraag.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.