Cultuurpodium Online

CultuurpodiumOnline is een online magazine over podiumkunsten binnen en buiten de muren van theaters en concertzalen. We schrijven over alles wat er op de podia te doen is op het gebied van theater, muziek, dans, musical, jazz, opera, festivals, klassieke muziek en nog veel meer.
In de rubriek Even voorstellen maakt u kennis met een aantal van onze medewerkers.

In ons tag overzicht
is te zien welke onderwerpen u op onze site kunt vinden.

Accreditatie namens CultuurpodiumOnline wordt alleen aangevraagd door de coördinatoren wiens naam vermeld wordt in het colofon. Krijgt u accreditatieaanvragen binnen van anderen namens CultuurpodiumOnline, checkt u dan aub even via het algemene mailadres of dat wel klopt.

Specials

Festival aan de Werf
Holland Festival
Artikelen over Oerol Impressies van Oerol
Geluiden van Oerol
Onze speciale Oerolpagina
De Parade
Lowlands

Onderwerpen

Actie
Algemeen
Cabaret
CD en DVD
Circus en show
Dans
Festival
Jazz
Jeugd
Klassieke muziek
Locatietheater
Multimedia
Musical
Muziek
Nieuws
Opera en operette
Pop en rock
Straattheater
Toneel
Verwacht
Wereldmuziek

Cultuur op TV

Opium
Vrije Geluiden

Alle bloggers

Blog Aart Schutte
Blog Cornee Hordijk
Blog David Geysen
Blog Dorien Haan
Blog Hanneke en Jonas
Blog Joel de Tombe
Blog Karin Lambrechtsen
Blog Marijcke Voorsluijs
Blog Marina Kaptijn
Blog Marle en Clara
Blog Michael Varenkamp
Blog Moniek Poerstamper
Blog Noortje Herlaar
Blog Rembrandt Frerichs
Blog Suzan Seegers
Blog Tamara Schoppert
Blog Thomas Cammaert
Blog Tom Beek
Blog Ton van der Meer
Blog Willliam Spaaij
Blog Yonga Sun

Archieven

Sep 2014 Jun 2014 Jun 2013 Aug 2011 Jul 2011 Jun 2011 Mei 2011 Jun 2010 Mei 2010 Dec 2009 Nov 2009 Okt 2009 Sep 2009 Aug 2009 Jul 2009 Jun 2009 Mei 2009 Apr 2009 Nov 2008 Jun 2008 Apr 2008 Mrt 2008 Feb 2008 Jan 2008 Dec 2007 Nov 2007


Prikbord

Hier op het prikbord kan een flyer van uw voorstelling komen te staan.

Op ons prikbord in de rechterkolom van de voorpagina hebben we plaats voor de flyers van een beperkt aantal voorstellingen en concerten. Wilt u ook een flyer op ons prikbord plaatsen? Stuur uw beeldmateriaal en eventueel ander persmateriaal naar ons algemene mailadres en als (of zodra) er plaats is zullen we uw flyer op het prikbord zetten.

These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
 • Del.icio.us
 • Digg
 • Google
 • Technorati
 • eKudos
 • Facebook
 • Blogmarks
 • Furl
 • Live
 • NuJIJ
 • Slashdot

Onderwerp: MUZIEK, POP-ROCK

9 Januari 2014

Dampende soul in Lantaren Venster

  
Tekst en beeld: Wim Barzilay

Voor de vierde keer werd in Lantaren Venster het evenement Holland Got Soul georganiseerd. Volgend jaar wordt er een lustrum gevierd, dat belooft wat. Wij waren er bij om de sfeer te proeven en verslag te doen van het vele opkomend talent waar we mee verwend zouden gaan worden. Artiesten die door Vision4Talent zijn uitgekozen en uiteindelijk voor een daverend spektakel zorgde!

Lange rijen stonden voor de ingang van de zaal en gaf meteen het succes aan van Holland Got Soul. De zaal was wel verdiend compleet uitverkocht!

Jaren negentig
We werden eerst verwelkomd door de begeleidingsband onder leiding van Alexander van Popta en niet veel later kwam host Sylvana Simons vertellen wat het thema was dit jaar ‘We Got that Vibe’, een verwijzing naar de monster hit van R. Kelly uit 1992. We werden getrakteerd op soul uit de jaren negentig waarbij de artiesten één voor één hun kunsten mochten vertonen met eigen songs. En vooral ook songs die aansloten op het thema.

  
Het was een heerlijk feestje en de vibes waren voelbaar. Presentatrice Sylvana Simons deed er af toe nog een schepje bovenop met haar leuke manier van presenteren en haar scherpe opmerkingen.

Talent is er genoeg in Nederland dat hebben we vanavond zeker kunnen ervaren, de avond vloog ook voorbij en smaakte eigenlijk nog naar veel meer.

Voor de liefhebbers was er de volgende dag ook meer, Holland Got Soul had haar tenten opgeslagen in Paradiso Amsterdam. Wij waren daar niet bij maar wellicht wel volgend jaar want ook in Amsterdam scheen het dak eraf gespeeld te zijn (heb ik mij laten vertellen).

  
Spetterend optreden
In Rotterdam stonden onder andere artiesten van The Voice of Holland Bylear Sumter en Mitchell Brunings op het podium. We zagen een spetterend duet tussen Jordy van Toornburg en Sharon Doorson. Een opvallende verschijning was Nishe, met een stem om u tegen te zeggen. Binnenkort verschijnt haar debuutalbum, die in Bird Rotterdam gepresenteerd wordt. Zangeres Karsu betoverde het publiek met haar stem en podiumpresentatie.

Tasha’s World is ook een talent om in de gaten te houden, de eigenzinnige Maxime Philips, het liefelijke en warmegeluid van Sonia Andrade en ook de power en overtuiging van Shary-Ann. Bij de mannelijke vocalisten was het met name Jared Grant die indruk maakte op het podium. Al met al een divers programma met veel kwaliteit.

   
Holland got Soul organisatoren Mildred Cairo en Jim Verschelden van Vision4Talent zijn er weer in geslaagd om een boeiende en divers avondvullend programma neer te zetten en toch ook weer heel knap dat zij elk jaar weer genoeg talent weten te ontdekken en in de spotlight weten zetten.

We kunnen nu al eigenlijk niet meer wachten op de volgende editie, maar wellicht zien we de artiesten dit jaar nog wel vaker optreden elders in het land of in Lantaren Venster.


Gebruikte Tags: , , , , , , , , , ,

=================


(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen stellen we je een eenvoudige vraag.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.