Cultuurpodium Online

CultuurpodiumOnline is een online magazine over podiumkunsten binnen en buiten de muren van theaters en concertzalen. We schrijven over alles wat er op de podia te doen is op het gebied van theater, muziek, dans, musical, jazz, opera, festivals, klassieke muziek en nog veel meer.
In de rubriek Even voorstellen maakt u kennis met een aantal van onze medewerkers.

In ons tag overzicht
is te zien welke onderwerpen u op onze site kunt vinden.

Accreditatie namens CultuurpodiumOnline wordt alleen aangevraagd door de coördinatoren wiens naam vermeld wordt in het colofon. Krijgt u accreditatieaanvragen binnen van anderen namens CultuurpodiumOnline, checkt u dan aub even via het algemene mailadres of dat wel klopt.

Specials

Festival aan de Werf
Holland Festival
Artikelen over Oerol Impressies van Oerol
Geluiden van Oerol
Onze speciale Oerolpagina
De Parade
Lowlands

Onderwerpen

Actie
Algemeen
Cabaret
CD en DVD
Circus en show
Dans
Festival
Jazz
Jeugd
Klassieke muziek
Locatietheater
Multimedia
Musical
Muziek
Nieuws
Opera en operette
Pop en rock
Straattheater
Toneel
Verwacht
Wereldmuziek

Cultuur op TV

Opium
Vrije Geluiden

Alle bloggers

Blog Aart Schutte
Blog Cornee Hordijk
Blog David Geysen
Blog Dorien Haan
Blog Hanneke en Jonas
Blog Joel de Tombe
Blog Karin Lambrechtsen
Blog Marijcke Voorsluijs
Blog Marina Kaptijn
Blog Marle en Clara
Blog Michael Varenkamp
Blog Moniek Poerstamper
Blog Noortje Herlaar
Blog Rembrandt Frerichs
Blog Suzan Seegers
Blog Tamara Schoppert
Blog Thomas Cammaert
Blog Tom Beek
Blog Ton van der Meer
Blog Willliam Spaaij
Blog Yonga Sun

Archieven

Sep 2014 Jun 2014 Jun 2013 Aug 2011 Jul 2011 Jun 2011 Mei 2011 Jun 2010 Mei 2010 Dec 2009 Nov 2009 Okt 2009 Sep 2009 Aug 2009 Jul 2009 Jun 2009 Mei 2009 Apr 2009 Nov 2008 Jun 2008 Apr 2008 Mrt 2008 Feb 2008 Jan 2008 Dec 2007 Nov 2007


Prikbord

Hier op het prikbord kan een flyer van uw voorstelling komen te staan.

Op ons prikbord in de rechterkolom van de voorpagina hebben we plaats voor de flyers van een beperkt aantal voorstellingen en concerten. Wilt u ook een flyer op ons prikbord plaatsen? Stuur uw beeldmateriaal en eventueel ander persmateriaal naar ons algemene mailadres en als (of zodra) er plaats is zullen we uw flyer op het prikbord zetten.

These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
 • Del.icio.us
 • Digg
 • Google
 • Technorati
 • eKudos
 • Facebook
 • Blogmarks
 • Furl
 • Live
 • NuJIJ
 • Slashdot

Onderwerp: PODIUM FOTO, ALGEMEEN

22 December 2013

Kwispelende honden en gedresseerde mannen bij Wereldkerstcircus in Carré

  
Tekst: Jorien Heemskerk
Beeld: Ronald Rijntjes

De Nederlandse winter kan bijna niet meer zonder: voor de 29e keer staat Carré rond de feestdagen in het teken van het Wereldkerstcircus. Een programma vol spanning, humor en show, met artiesten uit alle windstreken – van een Italiaanse buikspreker tot een Noord-Koreaanse acrobatengroep. En dit jaar zelfs een écht leuk dierennummer zonder een spoortje zieligheid.

Een van de opvallendste acts deze winter is die van Willer Nicolodi. Hij beoefent een genre dat de afgelopen jaren niet in het kerstcircus te zien was: buikspreken. Samen met zijn muis Joselito (uit ‘Mexihiiiico’) bezorgt hij jong en oud de slappe lach. Ook de stemmetjes die hij geeft aan vier slachtoffers uit het publiek zorgen voor grote hilariteit. Ga als je verlegen bent dus vooral niet te ver vooraan zitten!

  
Hondenpolonaise
Acts met échte dieren hebben in het circus vaak een wrange bijsmaak. Leeuwen die met een puntige stok op een zitje worden gedwongen, paarden die rondjes moeten draven in een veel te kleine piste. Het lijkt meestal meer te gaan om het ego van de dompteur dan om de dieren zelf. 

Zo niet bij Wolfgang Lauenburger, die met zijn bonte verzameling bastaardhonden zo kan zijn weggelopen uit Oliver Twist. Steeds als hij even een andere kant op kijkt komen ze schijnbaar uit zichzelf in actie. En of ze nou door een hoepel springen, een salto maken of de polonaise lopen – het blijven kunstjes, maar aan hun gekwispel te zien vermaken ze zich net zo goed als hun baasje en het publiek.

  
Steeds meer show
Onmisbaar in het circus zijn de menselijke toppers in kracht en behendigheid: sterke mannen en vrouwen, jongleurs en acrobaten. Die voegen aan hun nummers steeds meer showelementen toe. Zo combineren twee Spaanse zussen hun krachttoeren met elegante pasjes en doen de acrobaten van de ‘Russische schommel’ een gezamenlijk dansje halverwege hun act.

Bij hoelahoepster Yulia Rasshivkina komen deze extra’s de kwaliteit niet ten goede; ze is meer met haar pasjes dan met haar hoepels bezig. Daartegenover staan gelukkig de Noord-Koreanen op de vliegende trapeze, die niet terugschrikken voor een vierdubbele salto over een afstand van 14 meter. Om daarvan onder de indruk te raken heb je geen toevoegingen nodig.

  
Reuzenlantaarnpaal
Maar de grootste ster én de rode draad door het programma is de Amerikaanse clown Bello Nock. Net als zijn collega’s die elkaar als boef en agent achternazitten in een rondzwaaiende luchtballon, combineert hij spanning en humor. Hij klimt in een reuzenlantaarnpaal, valt naar beneden uit de nok van Carré, speelt zogenaamd mee met het live-orkest en neemt dierennummers op de hak door vier mannen uit het publiek te dresseren.

Dat doet hij allemaal met zoveel overtuiging dat je als toeschouwer wel van hem móet houden. Alleen al daarom is het Wereldkerstcircus, hoewel flink aan de prijs, ook dit jaar het bezoeken waard. Dat kan nog tot en met 5 januari, zowel ’s middags als ’s avonds. Meer informatie en kaarten vind je op de website van Carré

  


Gebruikte Tags: , , , , , , ,

=================


(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen stellen we je een eenvoudige vraag.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.