Cultuurpodium Online

CultuurpodiumOnline is een online magazine over podiumkunsten binnen en buiten de muren van theaters en concertzalen. We schrijven over alles wat er op de podia te doen is op het gebied van theater, muziek, dans, musical, jazz, opera, festivals, klassieke muziek en nog veel meer.
In de rubriek Even voorstellen maakt u kennis met een aantal van onze medewerkers.

In ons tag overzicht
is te zien welke onderwerpen u op onze site kunt vinden.

Accreditatie namens CultuurpodiumOnline wordt alleen aangevraagd door de coördinatoren wiens naam vermeld wordt in het colofon. Krijgt u accreditatieaanvragen binnen van anderen namens CultuurpodiumOnline, checkt u dan aub even via het algemene mailadres of dat wel klopt.

Specials

Festival aan de Werf
Holland Festival
Artikelen over Oerol Impressies van Oerol
Geluiden van Oerol
Onze speciale Oerolpagina
De Parade
Lowlands

Onderwerpen

Actie
Algemeen
Cabaret
CD en DVD
Circus en show
Dans
Festival
Jazz
Jeugd
Klassieke muziek
Locatietheater
Multimedia
Musical
Muziek
Nieuws
Opera en operette
Pop en rock
Straattheater
Toneel
Verwacht
Wereldmuziek

Cultuur op TV

Opium
Vrije Geluiden

Alle bloggers

Blog Aart Schutte
Blog Cornee Hordijk
Blog David Geysen
Blog Dorien Haan
Blog Hanneke en Jonas
Blog Joel de Tombe
Blog Karin Lambrechtsen
Blog Marijcke Voorsluijs
Blog Marina Kaptijn
Blog Marle en Clara
Blog Michael Varenkamp
Blog Moniek Poerstamper
Blog Noortje Herlaar
Blog Rembrandt Frerichs
Blog Suzan Seegers
Blog Tamara Schoppert
Blog Thomas Cammaert
Blog Tom Beek
Blog Ton van der Meer
Blog Willliam Spaaij
Blog Yonga Sun

Archieven

Sep 2014 Jun 2014 Jun 2013 Aug 2011 Jul 2011 Jun 2011 Mei 2011 Jun 2010 Mei 2010 Dec 2009 Nov 2009 Okt 2009 Sep 2009 Aug 2009 Jul 2009 Jun 2009 Mei 2009 Apr 2009 Nov 2008 Jun 2008 Apr 2008 Mrt 2008 Feb 2008 Jan 2008 Dec 2007 Nov 2007


Prikbord

Hier op het prikbord kan een flyer van uw voorstelling komen te staan.

Op ons prikbord in de rechterkolom van de voorpagina hebben we plaats voor de flyers van een beperkt aantal voorstellingen en concerten. Wilt u ook een flyer op ons prikbord plaatsen? Stuur uw beeldmateriaal en eventueel ander persmateriaal naar ons algemene mailadres en als (of zodra) er plaats is zullen we uw flyer op het prikbord zetten.

These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
 • Del.icio.us
 • Digg
 • Google
 • Technorati
 • eKudos
 • Facebook
 • Blogmarks
 • Furl
 • Live
 • NuJIJ
 • Slashdot

Onderwerp: WERELDMUZIEK, MUZIEK, ALGEMEEN

22 December 2013

Agnes Gosling betovert de North Sea Jazz Club

  
Beeld en tekst: Ronald Rijntjes

Op zondagmiddag 15 december stond zangeres Agnes Gosling in de North Sea Jazz Club om haar debuutalbum CIAS alvast te laten horen. De zelfverzekerde zangeres werd begeleid door drie goed op elkaar ingespeelde heren: pianist Gideon van Gelder, bassist Robin Mullarkey en drummer Richard Spaven.

Enthousiast
De zaal zat gezellig vol en het publiek geageerde zeer enthousiast op het muzikale optreden. Gosling zong stukken van de bekende Braziliaanse componist Milton Nascimento. De nummers waren bewerkt en naar haar eigen stijl geschreven. Dit resulteerde in originele stukken die veel dynamiek en mooie melodielijnen bevatten.

Naast de goede zangkwaliteiten van Gosling kregen de muzikanten ook de ruimte. Met name pianist van Gelder liet horen dat hij het pianospel goed beheerst. Bij veel nummers mocht hij een solo geven en wist deze telkens weer te veranderen. Op deze wijze ligt de nadruk niet alleen op de zang maar ook op instrumentale kwaliteiten.

 
Virtuoos
Gosling had ook en speciale gast meegenomen. Dit was pianist Abel Marcel die voor drie nummers mee mocht spelen. Hij was net als van Gelder een jonge virtuoos achter de toetsen. Ze spelen mooie ingetogen nummers als ‘Como É Que Não Sei Tamar’ met veel passie en een vol geluid.

Het openingsnummer ‘Vera Cruz’ is vurig en opzwepend. Een stuwende ritme sectie zorgt voor een swingend element. De stem van Gosling zorgt voor de rust en het nummer wordt goed opgebouwd. Opvallend was het nummer ‘Lília’ die Gosling opdroeg aan de overleden Mandela. Dit nummer is instrumentaal en laat Goslings stem als solo-instrument horen.

Interactie
Ze staat met veel plezier op het podium. De interactie met de andere muzikanten is duidelijk zichtbaar. Iedereen straalt en de verhalen over de nummers tussendoor geven extra informatie. Zo verteld ze ook dat de titel van het album in het Nederlands pier betekend.

  
Deze eerste kennismaking met Gosling zal zeker nog vaker voor komen, want zij is een podiumbeest die nog maar net om de hoek komt kijken. Een waardige introductie van een muzikale reis door de Braziliaanse wereld van Milton Nascimento. Het album CIAS zal in 2014 verschijnen. Mocht je al meer willen weten over Agnes Gosling, kijk dn op haar website.


Gebruikte Tags: , , , , , , , ,

=================


(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen stellen we je een eenvoudige vraag.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.