Cultuurpodium Online

CultuurpodiumOnline is een online magazine over podiumkunsten binnen en buiten de muren van theaters en concertzalen. We schrijven over alles wat er op de podia te doen is op het gebied van theater, muziek, dans, musical, jazz, opera, festivals, klassieke muziek en nog veel meer.
In de rubriek Even voorstellen maakt u kennis met een aantal van onze medewerkers.

In ons tag overzicht
is te zien welke onderwerpen u op onze site kunt vinden.

Accreditatie namens CultuurpodiumOnline wordt alleen aangevraagd door de coördinatoren wiens naam vermeld wordt in het colofon. Krijgt u accreditatieaanvragen binnen van anderen namens CultuurpodiumOnline, checkt u dan aub even via het algemene mailadres of dat wel klopt.

Specials

Festival aan de Werf
Holland Festival
Artikelen over Oerol Impressies van Oerol
Geluiden van Oerol
Onze speciale Oerolpagina
De Parade
Lowlands

Onderwerpen

Actie
Algemeen
Cabaret
CD en DVD
Circus en show
Dans
Festival
Jazz
Jeugd
Klassieke muziek
Locatietheater
Multimedia
Musical
Muziek
Nieuws
Opera en operette
Pop en rock
Straattheater
Toneel
Verwacht
Wereldmuziek

Cultuur op TV

Opium
Vrije Geluiden

Alle bloggers

Blog Aart Schutte
Blog Cornee Hordijk
Blog David Geysen
Blog Dorien Haan
Blog Hanneke en Jonas
Blog Joel de Tombe
Blog Karin Lambrechtsen
Blog Marijcke Voorsluijs
Blog Marina Kaptijn
Blog Marle en Clara
Blog Michael Varenkamp
Blog Moniek Poerstamper
Blog Noortje Herlaar
Blog Rembrandt Frerichs
Blog Suzan Seegers
Blog Tamara Schoppert
Blog Thomas Cammaert
Blog Tom Beek
Blog Ton van der Meer
Blog Willliam Spaaij
Blog Yonga Sun

Archieven

Sep 2014 Jun 2014 Jun 2013 Aug 2011 Jul 2011 Jun 2011 Mei 2011 Jun 2010 Mei 2010 Dec 2009 Nov 2009 Okt 2009 Sep 2009 Aug 2009 Jul 2009 Jun 2009 Mei 2009 Apr 2009 Nov 2008 Jun 2008 Apr 2008 Mrt 2008 Feb 2008 Jan 2008 Dec 2007 Nov 2007


Prikbord

Hier op het prikbord kan een flyer van uw voorstelling komen te staan.

Op ons prikbord in de rechterkolom van de voorpagina hebben we plaats voor de flyers van een beperkt aantal voorstellingen en concerten. Wilt u ook een flyer op ons prikbord plaatsen? Stuur uw beeldmateriaal en eventueel ander persmateriaal naar ons algemene mailadres en als (of zodra) er plaats is zullen we uw flyer op het prikbord zetten.

These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
 • Del.icio.us
 • Digg
 • Google
 • Technorati
 • eKudos
 • Facebook
 • Blogmarks
 • Furl
 • Live
 • NuJIJ
 • Slashdot

Onderwerp: ALGEMEEN, MUZIEK

28 November 2013

Randy Brecker funkt met The Brecker Brothers Reunion Band


Tekst: Ronald Rijntjes

Trompettist Randy Brecker is met The Brecker Brothers Reunion Band helemaal terug en speelt heerlijke jazzfunk en fusion. De band die Randy vroeger met zijn broer en saxofonist Michael, die helaas te vroeg overleden is, had is weer samen gekomen om weer eens los te gaan op dit nieuwe album.

De band stond afgelopen zomer ook al op het North Sea Jazz Festival en heeft nu een album uitgebracht. Strakke ritmes en blaaspartijen klinken er vanaf het eerste moment met het nummer ‘First Tune Of The Set’. Hierin mag Randy al direct een solo weggeven en zorgen onder andere gitarist Mike Stern, bassist Will Lee en drummer Dave Weckl voor en strakke basis.

Het ontstaan van deze band is eigenlijk toevallig gebeurd. Randy Brecker stond namelijk in 2011 een week lang in de Blue Note Jazzclub in New York. Voor dit optreden nodigde Randy een aantal muzikanten uit om mee op te treden. Deze personen waren toevallig ook degene die in de jaren ’90 met de Brecker Brothers optraden. Vanaf dat moment bedacht Randy om met deze muzikanten de band weer tot leven te brengen. 

Genieten
Het nummer ‘Stellina’ is opgedragen aan de dochter van Brecker. Het is relaxt en zorgt voor een rustig moment op het album. Een mooi rond flugelhorn geluid wordt er gespeeld en subtiele drum en basbegeleiding klinkt in de achtergrond. Brecker weet hier wel raad mee en loopt als een trein door de begeleiding heen, waarbij de ene na de andere noot raak en vol wordt ingezet. Tenorsaxofoniste Ada Rovatti krijgt in dit nummer ook een solo en weet met haar spel de luisteraar te laten genieten van een mooi rond en zuiver geluid.

Naast de vele instrumentale nummers krijgt vocalist en keyboardspeler Oli Rockberger de ruimte om het nummer ‘Merry Go Town’ te zingen. Naast de warme stem van Rockberger speelt Rovatti een mooie sopraansaxsolo, subtiel en intiem. Brecker heeft intussen een demper op zijn trompet geplaatst en zo ontstaat er een Miles Davis sound in dit mooie en goed uitgebalanceerde nummer.

Pedaal
Brecker gaat de experimentele kant op met het nummer ‘The Slag’ waar hij zijn trompet geluid via een pedaal kan vervormen. Er ontstaat dan een apart geluid dat het nummer extra power geeft. Gitarist Mike Stern komt daarna helemaal aan zijn trekker tijdens een uitgebreide solo.

Altsaxofonist David Sanborn is ook van de partij op dit album en weet met zijn scherpe geluid een aantal interessante solo’s weg te geven in de nummers ‘Really In For It’ en ‘On The Rise’. Toetsenist George Whitty geeft met zijn jazzy geluid de band extra body. De nummers zijn bijna allemaal door Randy Brecker geschreven, wat laat zien dat de creativiteit nog lang niet verdwenen is bij de trompettist.

Randy Brecker heeft met dit nieuwe album de Brecker Brothers band weer tot leven gebracht. Met nieuwe composities die van muzikale kwaliteit zijn. Zo wordt er niet alleen nieuw leven geblazen in de muziek, maar ook even stilgestaan bij het verleden, in nagedachtenis van saxofonist Michael Brecker.


Gebruikte Tags: , , , , , , , ,

=================


(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen stellen we je een eenvoudige vraag.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.