Cultuurpodium Online

CultuurpodiumOnline is een online magazine over podiumkunsten binnen en buiten de muren van theaters en concertzalen. We schrijven over alles wat er op de podia te doen is op het gebied van theater, muziek, dans, musical, jazz, opera, festivals, klassieke muziek en nog veel meer.
In de rubriek Even voorstellen maakt u kennis met een aantal van onze medewerkers.

In ons tag overzicht
is te zien welke onderwerpen u op onze site kunt vinden.

Accreditatie namens CultuurpodiumOnline wordt alleen aangevraagd door de coördinatoren wiens naam vermeld wordt in het colofon. Krijgt u accreditatieaanvragen binnen van anderen namens CultuurpodiumOnline, checkt u dan aub even via het algemene mailadres of dat wel klopt.

Specials

Festival aan de Werf
Holland Festival
Artikelen over Oerol Impressies van Oerol
Geluiden van Oerol
Onze speciale Oerolpagina
De Parade
Lowlands

Onderwerpen

Actie
Algemeen
Cabaret
CD en DVD
Circus en show
Dans
Festival
Jazz
Jeugd
Klassieke muziek
Locatietheater
Multimedia
Musical
Muziek
Nieuws
Opera en operette
Pop en rock
Straattheater
Toneel
Verwacht
Wereldmuziek

Cultuur op TV

Opium
Vrije Geluiden

Alle bloggers

Blog Aart Schutte
Blog Cornee Hordijk
Blog David Geysen
Blog Dorien Haan
Blog Hanneke en Jonas
Blog Joel de Tombe
Blog Karin Lambrechtsen
Blog Marijcke Voorsluijs
Blog Marina Kaptijn
Blog Marle en Clara
Blog Michael Varenkamp
Blog Moniek Poerstamper
Blog Noortje Herlaar
Blog Rembrandt Frerichs
Blog Suzan Seegers
Blog Tamara Schoppert
Blog Thomas Cammaert
Blog Tom Beek
Blog Ton van der Meer
Blog Willliam Spaaij
Blog Yonga Sun

Archieven

Sep 2014 Jun 2014 Jun 2013 Aug 2011 Jul 2011 Jun 2011 Mei 2011 Jun 2010 Mei 2010 Dec 2009 Nov 2009 Okt 2009 Sep 2009 Aug 2009 Jul 2009 Jun 2009 Mei 2009 Apr 2009 Nov 2008 Jun 2008 Apr 2008 Mrt 2008 Feb 2008 Jan 2008 Dec 2007 Nov 2007


Prikbord

Hier op het prikbord kan een flyer van uw voorstelling komen te staan.

Op ons prikbord in de rechterkolom van de voorpagina hebben we plaats voor de flyers van een beperkt aantal voorstellingen en concerten. Wilt u ook een flyer op ons prikbord plaatsen? Stuur uw beeldmateriaal en eventueel ander persmateriaal naar ons algemene mailadres en als (of zodra) er plaats is zullen we uw flyer op het prikbord zetten.

These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
 • Del.icio.us
 • Digg
 • Google
 • Technorati
 • eKudos
 • Facebook
 • Blogmarks
 • Furl
 • Live
 • NuJIJ
 • Slashdot

Onderwerp: MUZIEK, POP-ROCK

28 Oktober 2013

Elsa Kopf vertelt muzikaal liefdesverhaalTekst: Ronald Rijntjes

Dat er veel muzikaal talent over de hele wereld aanwezig is, is allang bekend. Singer-songwriter Elsa Kopf is ook zo'n talent. Haar muziek betoverd je en je komt ermee tot rust. Ze schrijft haar nummers hoofdzakelijk zelf in het Engels en Spaans. De Franstalige liedjes komen uit de pen van Pierre Faa.

Met haar nieuwe album Marvelously Dangerous laat ze lieve en zachte nummers horen. Het openingsnummer 'Sugar Roses' is zoals de titel al een beetje verklapt, zoetig door een zwoele stem en een vol geluid. Ze valt op vanwege haar originele en pure stemgeluid. Aangevuld door frisse arrangementen en elektronische geluiden van een drumcomputer en andere vage bliepgeluiden.

Afwisseling
Ze zingt haar liedjes niet alleen mooi in het Engels, maar de Franse en Spaanse taal beheerst ze ook goed. Door deze afwisseling zijn de nummers niet alleen muzikaal verschillend van elkaar, maar ook in de taal. Een nummer als 'Des Enfants Insolents' klinkt in toon en klank heel anders dan de iets rauwere 'Cherry Blossom Rain' en het mooie passievolle 'Viento'.

Elsa Kopf is een dame die je met veel plezier kan luisteren als voor en achtergrondmuziek. Haar kwaliteit zit in de verschillende talen waarin ze zingt en de diversiteit in de muziek. Haar liedjes gaan hoofdzakelijk over het ontstaan van relaties, van de eerste bos rozen tot aan de huwelijksreis.

Muzikale reis
Je maakt samen met Elsa een muzikale reis langs verschillende thema's die met relaties en liefde te maken hebben. Denk aan rozen, wijn, parfum, de huwelijksreis en de stiltes. Dit allemaal bij elkaar opgeteld kan zoals de titel al zegt wel eens heel erg gevaarlijk worden, want je wil wel bij elkaar blijven.

Doordat het album aan de hand van dit thema is op gebouwd, wordt het origineel en dat maakt het album bijzonder. De verschillende talen spelen hierbij ook een rol, het Engels is voor de nette en brave aspecten binnen een relatie, Frans staat voor de liefde en Spaans voor de passie.

Romantische film
Net als in een romantische film kabbelt het rustig voort. Af en toe een uitschieter en dan weer verder. Na het beluisteren van dit album ben ik benieuwd wat het vervolg van Elsa Kopf zal worden. Muzikaal kan dat in ieder geval niet mis gaan.


Gebruikte Tags: , , , , , , , ,

=================


(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen stellen we je een eenvoudige vraag.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.