Cultuurpodium Online

CultuurpodiumOnline is een online magazine over podiumkunsten binnen en buiten de muren van theaters en concertzalen. We schrijven over alles wat er op de podia te doen is op het gebied van theater, muziek, dans, musical, jazz, opera, festivals, klassieke muziek en nog veel meer.
In de rubriek Even voorstellen maakt u kennis met een aantal van onze medewerkers.

In ons tag overzicht
is te zien welke onderwerpen u op onze site kunt vinden.

Accreditatie namens CultuurpodiumOnline wordt alleen aangevraagd door de coördinatoren wiens naam vermeld wordt in het colofon. Krijgt u accreditatieaanvragen binnen van anderen namens CultuurpodiumOnline, checkt u dan aub even via het algemene mailadres of dat wel klopt.

Specials

Festival aan de Werf
Holland Festival
Artikelen over Oerol Impressies van Oerol
Geluiden van Oerol
Onze speciale Oerolpagina
De Parade
Lowlands

Onderwerpen

Actie
Algemeen
Cabaret
CD en DVD
Circus en show
Dans
Festival
Jazz
Jeugd
Klassieke muziek
Locatietheater
Multimedia
Musical
Muziek
Nieuws
Opera en operette
Pop en rock
Straattheater
Toneel
Verwacht
Wereldmuziek

Cultuur op TV

Opium
Vrije Geluiden

Alle bloggers

Blog Aart Schutte
Blog Cornee Hordijk
Blog David Geysen
Blog Dorien Haan
Blog Hanneke en Jonas
Blog Joel de Tombe
Blog Karin Lambrechtsen
Blog Marijcke Voorsluijs
Blog Marina Kaptijn
Blog Marle en Clara
Blog Michael Varenkamp
Blog Moniek Poerstamper
Blog Noortje Herlaar
Blog Rembrandt Frerichs
Blog Suzan Seegers
Blog Tamara Schoppert
Blog Thomas Cammaert
Blog Tom Beek
Blog Ton van der Meer
Blog Willliam Spaaij
Blog Yonga Sun

Archieven

Sep 2014 Jun 2014 Jun 2013 Aug 2011 Jul 2011 Jun 2011 Mei 2011 Jun 2010 Mei 2010 Dec 2009 Nov 2009 Okt 2009 Sep 2009 Aug 2009 Jul 2009 Jun 2009 Mei 2009 Apr 2009 Nov 2008 Jun 2008 Apr 2008 Mrt 2008 Feb 2008 Jan 2008 Dec 2007 Nov 2007


Prikbord

Hier op het prikbord kan een flyer van uw voorstelling komen te staan.

Op ons prikbord in de rechterkolom van de voorpagina hebben we plaats voor de flyers van een beperkt aantal voorstellingen en concerten. Wilt u ook een flyer op ons prikbord plaatsen? Stuur uw beeldmateriaal en eventueel ander persmateriaal naar ons algemene mailadres en als (of zodra) er plaats is zullen we uw flyer op het prikbord zetten.

These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
 • Del.icio.us
 • Digg
 • Google
 • Technorati
 • eKudos
 • Facebook
 • Blogmarks
 • Furl
 • Live
 • NuJIJ
 • Slashdot

Onderwerp: MUZIEK, CIRCUS EN SHOW

15 Oktober 2013

Viva Las Berlin – Stars in Concert in het Estrel Hotel

Estrel Hotel Estrel Hotel Estrel Hotel
Door Barbara Klomp met foto's van Peggy de Haan

“We want to recreate concerts, you can’t see anymore,” vertelt regisseur en producent Bernhard Kurz.

In het grote Berlijnse hotel Estrel, spelen vijf avonden in de week verschillende artiesten de sterren van de hemel, niet als zichzelf, maar als een wereldster.
Het Estrel is een groot hotel, met veel conferentieruimtes, prachtige kamers, vijf restaurants en dertien keukens. Het is hoog, groot en indrukwekkend. Het is dat ze er Duits praten, of Engels met een sterk Duits accent, anders zou je je met gemak in Las Vegas wanen.

Zo ook in het Estrel Festival Center. Dit is een prachtige oude fabrieksruimte die bij het hotel getrokken is. Er staan tafeltjes en stoelen, een wijnkoeler op tafel. Wij laten onze kaarten zien, een jongeman in net kostuum gaat ons voor naar onze tafels. We hebben prachtige plekken in het midden van de zaal, vlak voor de techniek. We zitten, bestellen wat drankjes en genieten van the  Blues Brothers. De energie en lol spat ervan af.

Al snel kunnen we ook genieten van artiesten als Tom Jones, Jerry Lee Lewis, Tina Turner, Marilyn Monroe en Joe Cocker. De programmaboekjes en brochures laten ook Prince, Abba, Barbra Streisand, Dolly Parton en Elvis zien, die kan je dus een andere avond verwachten.

Estrel Hotel Estrel Hotel Estrel Hotel

De een lijkt nog meer dan de ander, sommige in stem, anderen in uiterlijk, maar allemaal lijken ze qua performance. Soms zo eng goed, dat je bijna gaat twijfelen. Maar ze zijn het niet, het zijn overduidelijk topartiesten, maar niet ‘de echte’.
Op de twee schermen naast het podium zie je soms niet alleen de live beelden, maar ook de ‘echte’ artiest, hoe hij danst, hoe hij beweegt, zijn blik, zijn maniertjes. Dat komt vaak eng dichtbij de live-artiest op het podium.

Eerder die dag vertelde Bernhard Kurz dat ze ook concerten hebben gegeven waarbij echte artiesten en imitatoren elkaar afwisselden en aanvulden. Zo hadden ze een Motown concert, en ook een Country concert. Ze kregen veel complimenten over de imitatoren, alleen Kenny Rogers, die leek niet echt. De ironie wil dat juist Rogers als zichzelf had opgetreden.

Stars in Concert is de Berlijnse versie van Las Vegas entertainment. Het is een feest van herkenning, het is amusement. Niet meer dan dat, maar wel wat meer. Het is verdomd goed amusement, ik heb mij enorm vermaakt. Maar ik miste die avond Elvis en Abba. Die wil ik toch ook wel eens live zien! Dus ik ga even zoeken naar een nieuw gaatje in mijn agenda…

Estrel Hotel


Gebruikte Tags: , , , , , ,

=================


(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen stellen we je een eenvoudige vraag.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.