Cultuurpodium Online

CultuurpodiumOnline is een online magazine over podiumkunsten binnen en buiten de muren van theaters en concertzalen. We schrijven over alles wat er op de podia te doen is op het gebied van theater, muziek, dans, musical, jazz, opera, festivals, klassieke muziek en nog veel meer.
In de rubriek Even voorstellen maakt u kennis met een aantal van onze medewerkers.

In ons tag overzicht
is te zien welke onderwerpen u op onze site kunt vinden.

Accreditatie namens CultuurpodiumOnline wordt alleen aangevraagd door de coördinatoren wiens naam vermeld wordt in het colofon. Krijgt u accreditatieaanvragen binnen van anderen namens CultuurpodiumOnline, checkt u dan aub even via het algemene mailadres of dat wel klopt.

Specials

Festival aan de Werf
Holland Festival
Artikelen over Oerol Impressies van Oerol
Geluiden van Oerol
Onze speciale Oerolpagina
De Parade
Lowlands

Onderwerpen

Actie
Algemeen
Cabaret
CD en DVD
Circus en show
Dans
Festival
Jazz
Jeugd
Klassieke muziek
Locatietheater
Multimedia
Musical
Muziek
Nieuws
Opera en operette
Pop en rock
Straattheater
Toneel
Verwacht
Wereldmuziek

Cultuur op TV

Opium
Vrije Geluiden

Alle bloggers

Blog Aart Schutte
Blog Cornee Hordijk
Blog David Geysen
Blog Dorien Haan
Blog Hanneke en Jonas
Blog Joel de Tombe
Blog Karin Lambrechtsen
Blog Marijcke Voorsluijs
Blog Marina Kaptijn
Blog Marle en Clara
Blog Michael Varenkamp
Blog Moniek Poerstamper
Blog Noortje Herlaar
Blog Rembrandt Frerichs
Blog Suzan Seegers
Blog Tamara Schoppert
Blog Thomas Cammaert
Blog Tom Beek
Blog Ton van der Meer
Blog Willliam Spaaij
Blog Yonga Sun

Archieven

Sep 2014 Jun 2014 Jun 2013 Aug 2011 Jul 2011 Jun 2011 Mei 2011 Jun 2010 Mei 2010 Dec 2009 Nov 2009 Okt 2009 Sep 2009 Aug 2009 Jul 2009 Jun 2009 Mei 2009 Apr 2009 Nov 2008 Jun 2008 Apr 2008 Mrt 2008 Feb 2008 Jan 2008 Dec 2007 Nov 2007


Prikbord

Hier op het prikbord kan een flyer van uw voorstelling komen te staan.

Op ons prikbord in de rechterkolom van de voorpagina hebben we plaats voor de flyers van een beperkt aantal voorstellingen en concerten. Wilt u ook een flyer op ons prikbord plaatsen? Stuur uw beeldmateriaal en eventueel ander persmateriaal naar ons algemene mailadres en als (of zodra) er plaats is zullen we uw flyer op het prikbord zetten.

These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
 • Del.icio.us
 • Digg
 • Google
 • Technorati
 • eKudos
 • Facebook
 • Blogmarks
 • Furl
 • Live
 • NuJIJ
 • Slashdot

Onderwerp: ALGEMEEN, MUZIEK, PODIUM FOTO

4 Oktober 2013

New Cool Collective grote winnaar Radio 6 Awards 2013

  
Tekst: Jeffrey van Rossum
Beeld: Ronald Rijntjes

Op donderdag 3 oktober reikte Radio 6 voor de tweede keer in haar bestaan de Soul & Jazz Awards uit. In een afgeladen Westerunie in Amsterdam kon het aanwezige publiek zien wie er dit jaar met de prijzen vandoor ging. Thuis konden luisteraars via Radio 6 en 101TV de awardshow volgen.

Tussen de prijzen door waren er optredens van onder andere Wouter Hamel, Ruben Hein en Trijntje Oosterhuis. De New Cool Collective was de huisband en verzorgde de begeleiding bij alle optredens. De presentatie van de awardshow was in handen van Winfried Baijens.

  
Favoriete artiesten

De afgelopen drie weken hebben luisteraars van Radio 6 kunnen stemmen op hun favoriete artiesten. In de categorie 'beste album' ging Sabrina Starke met haar album 'Lean On Me - The Songs of Bill Withers' met de prijs aan de haal. Sabrina Starke maakte dit album in samenwerking met het Metropole Orkest. Ze bedankte Radio 6 en haar fans voor de support het afgelopen jaar.
 
De New Cool Collective mocht als huisband naar huis met twee prijzen, als 'beste live act' en 'beste groep'. Ruben Hein was de enige die vorig jaar ook een prijs in ontvangst mocht nemen, ditmaal als 'beste artiest man'. 'Beste artiest vrouw' ging naar Trijntje Oosterhuis, die gewoon lekker kwam zingen met de New Cool Collective en eigenlijk niet bezig was met haar nominatie.

   
Ze moedigde iedereen aan om jong talent te blijven steunen. De enige instrumentalist die een prijs won was de twintig jarige saxofonist Tim Wes. Hij won in de categorie 'beste soul & jazz talent'. De prijs voor 'beste single' ging naar Giovanca met 'How Does it Feel'. Ze was als enige winnares afwezig en bedankte haar fans via een videoboodschap. 

Optredens
Tussen de uitreikingen door waren er tal van optredens. De kleine locatie en de artiesten die rustig door het publiek liepen zorgden voor een gezellige en intieme sfeer. De New Cool Collective begeleidde de artiesten op eigenzinnige en smaakvolle wijze. Na een openingsnummer van de band zelf en de eerste prijsuitreiking mocht Wouter Hamel het podium betreden.

  
Inmiddels is hij een echte entertainer te noemen en zijn nummers 'Noam' en 'Don't Ask' kwamen goed uit de verf. Qeaux Qeaux Joans maakte met haar rauwe en soulvolle stem het meeste indruk van alle optredens. Tijdens haar tweede nummer 'No Man's Land' speelde Teus Nobel op trompet mee, waarbij hij ruimte kreeg in een prima solo. Ruben Hein zong minder zuiver dan op zijn album, maar Tim Wes maakte dit goed door een mooie solo te spelen over het nummer 'Fool by Morning'.
 
Kirs Berry, vorig jaar nog in de prijzen als 'beste soul & jazz talent' bewees bij de absolute top te horen. Samen met zanger Paul van Kessel bracht ze ouderwetse jazzklanken in de Westerunie met het nummer 'Darktown Strutter Ball'. Naast deze artiesten waren er optredens van Sabrina Starke, Bo Saris en Trijntje Oosterhuis. De New Cool Collective sloot af met enkele eigen nummers, waarin ze net wat meer routine toonden dan in de begeleidende rol. 

  
Geslaagde editie
Radio 6 kan terugkijken op een prima tweede editie van de Jazz & Soul Awards. Dat Nederland genoeg talent in huis heeft is wel duidelijk. De kleinschaligheid van de uitreiking past goed bij de radiozender en de show verliep zonder grote problemen. Het is de vraag of de echte soul- en jazz fan zich bediend voelt door deze award show, aangezien de meeste artiesten meer aanleunen tegen de popmuziek en veelal vocalisten zijn.

Aan de andere kant moet een radiozender ook voldoende mainstream zijn om genoeg luisteraars te trekken. Op deze wijze komen onderbelichte muziekgenres af en toe in de spotlight te staan, wat een welkome aanvulling is voor de Nederlandse muziekindustrie.
 
  

Gebruikte Tags: , , , , , , , , , , , , ,

=================


(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen stellen we je een eenvoudige vraag.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.