Cultuurpodium Online

CultuurpodiumOnline is een online magazine over podiumkunsten binnen en buiten de muren van theaters en concertzalen. We schrijven over alles wat er op de podia te doen is op het gebied van theater, muziek, dans, musical, jazz, opera, festivals, klassieke muziek en nog veel meer.
In de rubriek Even voorstellen maakt u kennis met een aantal van onze medewerkers.

In ons tag overzicht
is te zien welke onderwerpen u op onze site kunt vinden.

Accreditatie namens CultuurpodiumOnline wordt alleen aangevraagd door de coördinatoren wiens naam vermeld wordt in het colofon. Krijgt u accreditatieaanvragen binnen van anderen namens CultuurpodiumOnline, checkt u dan aub even via het algemene mailadres of dat wel klopt.

Specials

Festival aan de Werf
Holland Festival
Artikelen over Oerol Impressies van Oerol
Geluiden van Oerol
Onze speciale Oerolpagina
De Parade
Lowlands

Onderwerpen

Actie
Algemeen
Cabaret
CD en DVD
Circus en show
Dans
Festival
Jazz
Jeugd
Klassieke muziek
Locatietheater
Multimedia
Musical
Muziek
Nieuws
Opera en operette
Pop en rock
Straattheater
Toneel
Verwacht
Wereldmuziek

Cultuur op TV

Opium
Vrije Geluiden

Alle bloggers

Blog Aart Schutte
Blog Cornee Hordijk
Blog David Geysen
Blog Dorien Haan
Blog Hanneke en Jonas
Blog Joel de Tombe
Blog Karin Lambrechtsen
Blog Marijcke Voorsluijs
Blog Marina Kaptijn
Blog Marle en Clara
Blog Michael Varenkamp
Blog Moniek Poerstamper
Blog Noortje Herlaar
Blog Rembrandt Frerichs
Blog Suzan Seegers
Blog Tamara Schoppert
Blog Thomas Cammaert
Blog Tom Beek
Blog Ton van der Meer
Blog Willliam Spaaij
Blog Yonga Sun

Archieven

Sep 2014 Jun 2014 Jun 2013 Aug 2011 Jul 2011 Jun 2011 Mei 2011 Jun 2010 Mei 2010 Dec 2009 Nov 2009 Okt 2009 Sep 2009 Aug 2009 Jul 2009 Jun 2009 Mei 2009 Apr 2009 Nov 2008 Jun 2008 Apr 2008 Mrt 2008 Feb 2008 Jan 2008 Dec 2007 Nov 2007


Prikbord

Hier op het prikbord kan een flyer van uw voorstelling komen te staan.

Op ons prikbord in de rechterkolom van de voorpagina hebben we plaats voor de flyers van een beperkt aantal voorstellingen en concerten. Wilt u ook een flyer op ons prikbord plaatsen? Stuur uw beeldmateriaal en eventueel ander persmateriaal naar ons algemene mailadres en als (of zodra) er plaats is zullen we uw flyer op het prikbord zetten.

These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
 • Del.icio.us
 • Digg
 • Google
 • Technorati
 • eKudos
 • Facebook
 • Blogmarks
 • Furl
 • Live
 • NuJIJ
 • Slashdot

Onderwerp: ALGEMEEN, MUZIEK

12 September 2013

Falling Up is het nieuwe album van Florian Hoefner Group

Tekst: Serge Julien

Falling Up is de tweede cd van de New Yorkse Florian Hoefner Group. Een album dat weliswaar in de categorie jazz valt, maar te kort door de bocht gaat om het alleen maar in dat hokje vast te pinnen. De muziek bevat namelijk tussen de traditionele jazzpatronen ook ruimte voor invloeden uit andere hoeken.

De opvolger van het debuut Songs Without Words uit 2012, dat jubelende kritieken ontving in magazines als All About Jazz en Jazz Weekly, bevat zeven eigen composities en twee covers: The Beatles’ 'Eleanor Rigby' en een indrukwekkende bewerking van de traditionele folksong 'Black Is The Color'.

Balans
De composities en arrangementen van frontman en pianist Florian Hoefner op Falling Up bewandelen niet de geëigende paden, maar vormen een interessante balans tussen complexe songstructuren en een benijdenswaardig gevoel voor schitterende emotionele melodieën, waarin de invloed van pop en klassiek op subtiele wijze doorsijpelt.

Tekenende voorbeelden zijn het spirituele 'Eleven', het ruwere 'Stoney Lake' en het stadsklinkende titelstuk waarin je na het sluiten van je ogen de bruisende 'Big Apple' voorbij ziet razen.

Staat van dienst
De muzikanten in dit internationale kwartet hebben individueel een behoorlijke staat van dienst. De van oorsprong Duitse Hoefner studeerde aan de Manhattan School of Music, werkte samen met gitarist Kurt Rosenwinkel en won twee keer de ASCAP Young Jazz Composer Award.

De Canadese tenor- en sopraansaxofonist Mike Ruby maakt deel uit van de popband St. Lucia en werkt samen met de Amerikaanse drummer Ari Hoenig. De Australische bassist Sam Anning is in het bezit van de Bell Award as Young Musician of the Year en trad op met onder andere pianist Kenny Werner. De Oostenrijkse Peter Kronreif is een veelgevraagde drummer die te horen is op meer dan 30 cd’s.

Falling Up heeft een geraffineerde, modern klinkende sound. Dat maakt dit album aantrekkelijk voor een bredere groep muziekliefhebbers dan alleen traditionele jazzfanaten. Een boeiende release die verschijnt op 17 september.


Gebruikte Tags: , , , , , , , ,

=================


(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen stellen we je een eenvoudige vraag.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.