Cultuurpodium Online

CultuurpodiumOnline is een online magazine over podiumkunsten binnen en buiten de muren van theaters en concertzalen. We schrijven over alles wat er op de podia te doen is op het gebied van theater, muziek, dans, musical, jazz, opera, festivals, klassieke muziek en nog veel meer.
In de rubriek Even voorstellen maakt u kennis met een aantal van onze medewerkers.

In ons tag overzicht
is te zien welke onderwerpen u op onze site kunt vinden.

Accreditatie namens CultuurpodiumOnline wordt alleen aangevraagd door de coördinatoren wiens naam vermeld wordt in het colofon. Krijgt u accreditatieaanvragen binnen van anderen namens CultuurpodiumOnline, checkt u dan aub even via het algemene mailadres of dat wel klopt.

Specials

Festival aan de Werf
Holland Festival
Artikelen over Oerol Impressies van Oerol
Geluiden van Oerol
Onze speciale Oerolpagina
De Parade
Lowlands

Onderwerpen

Actie
Algemeen
Cabaret
CD en DVD
Circus en show
Dans
Festival
Jazz
Jeugd
Klassieke muziek
Locatietheater
Multimedia
Musical
Muziek
Nieuws
Opera en operette
Pop en rock
Straattheater
Toneel
Verwacht
Wereldmuziek

Cultuur op TV

Opium
Vrije Geluiden

Alle bloggers

Blog Aart Schutte
Blog Cornee Hordijk
Blog David Geysen
Blog Dorien Haan
Blog Hanneke en Jonas
Blog Joel de Tombe
Blog Karin Lambrechtsen
Blog Marijcke Voorsluijs
Blog Marina Kaptijn
Blog Marle en Clara
Blog Michael Varenkamp
Blog Moniek Poerstamper
Blog Noortje Herlaar
Blog Rembrandt Frerichs
Blog Suzan Seegers
Blog Tamara Schoppert
Blog Thomas Cammaert
Blog Tom Beek
Blog Ton van der Meer
Blog Willliam Spaaij
Blog Yonga Sun

Archieven

Sep 2014 Jun 2014 Jun 2013 Aug 2011 Jul 2011 Jun 2011 Mei 2011 Jun 2010 Mei 2010 Dec 2009 Nov 2009 Okt 2009 Sep 2009 Aug 2009 Jul 2009 Jun 2009 Mei 2009 Apr 2009 Nov 2008 Jun 2008 Apr 2008 Mrt 2008 Feb 2008 Jan 2008 Dec 2007 Nov 2007


Prikbord

Hier op het prikbord kan een flyer van uw voorstelling komen te staan.

Op ons prikbord in de rechterkolom van de voorpagina hebben we plaats voor de flyers van een beperkt aantal voorstellingen en concerten. Wilt u ook een flyer op ons prikbord plaatsen? Stuur uw beeldmateriaal en eventueel ander persmateriaal naar ons algemene mailadres en als (of zodra) er plaats is zullen we uw flyer op het prikbord zetten.

These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
 • Del.icio.us
 • Digg
 • Google
 • Technorati
 • eKudos
 • Facebook
 • Blogmarks
 • Furl
 • Live
 • NuJIJ
 • Slashdot

Onderwerp: CABARET, ALGEMEEN

11 September 2013

Utrecht als trendsetter: nieuwe locatie voor PoPuP Galerie

Pop-Up galerie Pop-Up galerie Pop-Up galerie
Door Youetta Visser met foto's van Sandra van Kampen

De eerste zondag in de herfst. Na een paar druppels klaart de lucht op en stroomt een tiental gasten van de PoPuP Galerie het plein op achter het Stadhuis in Utrecht. Even uit de drukte, want de belangstelling is groot bij de heropening van de PoPuP Galerie van Sasja Bork en Jeroen Pater. Een bont gezelschap van kunstenaars, comedians, kunstliefhebbers en wat chiquere gasten geniet van design, kunstobjecten en comedy. Buiten kijken ze naar L-Tuziasm die voor de gelegenheid op het plein een groot doek beschildert. Vanaf de terrassen aan weerszijde wordt belangstellend meegekeken.

Voor de deur staat initiatiefnemer Jeroen Pater met een grote glimlach op zijn gezicht: “Mooi hè? Ik ben zo blij weer met deze nieuwe locatie. Net bood iemand aan de volgende keer tango te komen dansen voor de deur.”

Hij voegt samen met zijn partner en kunstenares Sasja Bork sinds enkele jaren een unieke bedoening toe aan het winkelaanbod in het centrum van Utrecht. In leegstaande winkelpanden bouwen zij met vereende krachten in korte tijd een galerie op die tegelijkertijd een broedplaats voor kunstzinnige initiatieven vormt. “Dit is onze vierde locatie. Na de Oudegracht, de Domstraat en hier om de hoek op de Minrebroederstraat, zijn we heel blij met weer zo’n mooie centrale plek. Hopelijk kunnen we hier wat langer blijven, want dat is natuurlijk altijd maar afwachten.” Als het pand verhuurd wordt, verdwijnt de PoPuP Galerie even snel als ie gekomen is, om iets later elders in de stad weer op te doemen.

Pop-Up galerie Pop-Up galerie Pop-Up galerie

“In de Galerie verkopen we kunst tegen niet al te hoge prijzen. Ik vind het altijd geweldig als iemand hier zijn eerste kunstwerk kan aanschaffen.” In de sfeervol ingerichte winkel is inderdaad een verrassend mooie keur van design en kunst te koop van bijna 40 kunstenaars: designlampen en bijzettafels, schilderijen, foto’s, sieraden, lampen, tassen en beelden; van alles wat. Naast de surrealistische schilderijen van Sasja Bork zelf, een rare houten robot van Beemeubels, of een grijs keramiek design servies van Jurrijn. En dat voor prijzen vanaf 12,50 euro voor een klein schaaltje met literaire opdruk tot – het duurste object- enkele duizenden euro’s voor een grote gekleurde clowns in kegelvorm van Eric Dolfij.  ‘’ Die zijn eigenlijk te duur voor onze winkel, maar ze zijn zo leuk! Iedere serieuze kunstenaar kan zich bij ons melden. Wij vragen een veel lager percentage dan een doorsnee galerie en zijn erg actief. We selecteren wel op kwaliteit natuurlijk. En op zaken als oorspronkelijkheid en verkoopbaarheid. Hele dure grote bronzen beelden zal je hier niet snel zien”

Als stand-up comedian organiseert Jeroen Pater regelmatig kleine voorstellingen in de PoPuP Galerie. Bij de opening is ook een line-up van beginnende en ervaren stand-uppers te zien. De grappen variëren tot onhandige manoeuvres op het liefdespad tot ontroerende carrièredromen. De mix werkt goed; we drinken een glaasje, kijken naar kunst en lachen om de comedians; een heerlijke zondagmiddag. Die mix van functies zie je wel vaker; de kapper aan de Oudegracht heeft bijvoorbeeld lange tijd ook jazzplaten verkocht. Regelmatig kun je in Utrecht ook een pop-up kledingwinkel bezoeken. Maar naar mijn weten is de mix van PoPuP Galerie voor Kunst en Comedy uniek. Daarin is Utrecht dan toch maar mooi trendsetter.

Pop-Up galerie Pop-Up galerie Pop-Up galerie

“Het hele idee is dat je een pand dat te huur staat veel beter in bruikleen aan ons kunt geven, dan het leeg te laten staan. Wij zorgen ervoor dat huurders de potentie van de locatie kunnen zien. Bovendien zijn wij er altijd, dus kunnen we geïnteresseerden opvangen. We creëren welbewust kunstzinnige levendigheid op een plek die anders al snel zou verloederen. De buren zijn meestal blij dat we komen.” Ook nu zijn de eerste contacten met het naastgelegen café al gelegd. “We denken over een eerste gezamenlijke activiteit.”

Na enkele jaren hebben Jeroen en Sasja een hechte kring liefhebbers om zich heen weten te verzamelen, die hen volgen naar elke nieuwe locatie. En op elke locatie groeit deze groep verder aan. Inmiddels vormen ze zo een levensvatbaar bedrijf waarbinnen zij hun passie voor laagdrempelige kunst en een broedplaats van inspiratie kunnen delen.

PoP-uP Galerie


Gebruikte Tags: , , , ,

=================


(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen stellen we je een eenvoudige vraag.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.