Cultuurpodium Online

CultuurpodiumOnline is een online magazine over podiumkunsten binnen en buiten de muren van theaters en concertzalen. We schrijven over alles wat er op de podia te doen is op het gebied van theater, muziek, dans, musical, jazz, opera, festivals, klassieke muziek en nog veel meer.
In de rubriek Even voorstellen maakt u kennis met een aantal van onze medewerkers.

In ons tag overzicht
is te zien welke onderwerpen u op onze site kunt vinden.

Accreditatie namens CultuurpodiumOnline wordt alleen aangevraagd door de coördinatoren wiens naam vermeld wordt in het colofon. Krijgt u accreditatieaanvragen binnen van anderen namens CultuurpodiumOnline, checkt u dan aub even via het algemene mailadres of dat wel klopt.

Specials

Festival aan de Werf
Holland Festival
Artikelen over Oerol Impressies van Oerol
Geluiden van Oerol
Onze speciale Oerolpagina
De Parade
Lowlands

Onderwerpen

Actie
Algemeen
Cabaret
CD en DVD
Circus en show
Dans
Festival
Jazz
Jeugd
Klassieke muziek
Locatietheater
Multimedia
Musical
Muziek
Nieuws
Opera en operette
Pop en rock
Straattheater
Toneel
Verwacht
Wereldmuziek

Cultuur op TV

Opium
Vrije Geluiden

Alle bloggers

Blog Aart Schutte
Blog Cornee Hordijk
Blog David Geysen
Blog Dorien Haan
Blog Hanneke en Jonas
Blog Joel de Tombe
Blog Karin Lambrechtsen
Blog Marijcke Voorsluijs
Blog Marina Kaptijn
Blog Marle en Clara
Blog Michael Varenkamp
Blog Moniek Poerstamper
Blog Noortje Herlaar
Blog Rembrandt Frerichs
Blog Suzan Seegers
Blog Tamara Schoppert
Blog Thomas Cammaert
Blog Tom Beek
Blog Ton van der Meer
Blog Willliam Spaaij
Blog Yonga Sun

Archieven

Sep 2014 Jun 2014 Jun 2013 Aug 2011 Jul 2011 Jun 2011 Mei 2011 Jun 2010 Mei 2010 Dec 2009 Nov 2009 Okt 2009 Sep 2009 Aug 2009 Jul 2009 Jun 2009 Mei 2009 Apr 2009 Nov 2008 Jun 2008 Apr 2008 Mrt 2008 Feb 2008 Jan 2008 Dec 2007 Nov 2007


Prikbord

Hier op het prikbord kan een flyer van uw voorstelling komen te staan.

Op ons prikbord in de rechterkolom van de voorpagina hebben we plaats voor de flyers van een beperkt aantal voorstellingen en concerten. Wilt u ook een flyer op ons prikbord plaatsen? Stuur uw beeldmateriaal en eventueel ander persmateriaal naar ons algemene mailadres en als (of zodra) er plaats is zullen we uw flyer op het prikbord zetten.

These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
 • Del.icio.us
 • Digg
 • Google
 • Technorati
 • eKudos
 • Facebook
 • Blogmarks
 • Furl
 • Live
 • NuJIJ
 • Slashdot

Onderwerp: MUZIEK, POP-ROCK

9 September 2013

Acda en de Munnik nemen Radio 2 Mijlpaal 2013 in ontvangst

  
Tekst: Lex Koelewijn
Beeld: Ronald Rijntjes

In de kleine zaal van de Ziggo Dome werd op zondag 8 september de Radio 2 Mijlpaal uitgereikt aan Thomas Acda en Paul de Munnik.

De zaal staat behoorlijk vol en Acda en de Munnik trappen af met het nummer ‘Vandaag ben ik gaan lopen’. Na het tweede nummer ‘Brussel moeten heten’ maakt Thomas de opmerking dat de fans en luisteraars van Radio 2 deze nummers zelf uitgekozen hebben. Alsof ze een voorkeur hebben voor bruilofts- en begrafenismuziek. Het is het begin van een swingende zondagmiddag die de sfeer van een zaterdagavond heeft.

Grappen met gevoel
Acda en de Munnik geven een anderhalf uur durend onderhoud, waarin ze al grappen makend van ‘Groeten uit het maaiveld’ via nummers als ‘Verkeerd verbonden’ en ‘Als het vuur gedoofd is’, aankomen bij het nummer ‘Mooi liedje’ waar Thomas eerst geen goed gevoel over had.

  
Dit nummer is geschreven door Paul ongeveer 20 jaar geleden. Zelf wisten ze het ook niet meer. Thomas gaat dat nog uitzoeken. Nadat Thomas het nummer gehoord had vond hij het niks. Nu 20 jaar later biedt hij zijn excuses aan Paul aan omdat het stiekem toch wel een mooi liedje is.

Een optreden van Acda en de Munnik is niets zonder sfeer. Het publiek is erg enthousiast en gunnen de twee heren hun voetstuk. Er wordt veel, hard en soms uit de maat meegezongen met de beide heren. 

Poema’s
Speciaal voor het Mijlpaal Concert zongen de bijna complete Poema’s, op Benjamin Kribbe en Louis de Wit na, twee nummers met de heren mee. Martin Buitenhuis zingt samen met Acda en de Munnik de nummers ‘Houten Hart’ en ‘Zij maakt het verschil’. Een feest voor het publiek die enthousiast reageerden.

  
Toen was het tijd dat de Mijlpaal prijs uitgereikt ging worden. De eer is aan Guus Meeuwis om dit te doen. Naast de prijs die ze krijgen voor hun vakmanschap en hun grote betekenis voor de Nederlandse popmuziek krijgen ze uit handen van Guus ook een fles Port voor de vriendschap die de heren hebben.

Draaien
De nieuwe single ‘Draaien’ is de afsluiter van de middag. Ze bedanken het publiek voor de afgelopen 20 jaar. Het was wederom een fijne zondagmiddag waar Thomas Acda en Paul de Munnik hebben bewezen echt heel goed te zijn. Het concert zal op 14 september worden uitgezonden op televisie.

   


Gebruikte Tags: , , , , , , ,

=================


(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen stellen we je een eenvoudige vraag.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.