Cultuurpodium Online

CultuurpodiumOnline is een online magazine over podiumkunsten binnen en buiten de muren van theaters en concertzalen. We schrijven over alles wat er op de podia te doen is op het gebied van theater, muziek, dans, musical, jazz, opera, festivals, klassieke muziek en nog veel meer.
In de rubriek Even voorstellen maakt u kennis met een aantal van onze medewerkers.

In ons tag overzicht
is te zien welke onderwerpen u op onze site kunt vinden.

Accreditatie namens CultuurpodiumOnline wordt alleen aangevraagd door de coördinatoren wiens naam vermeld wordt in het colofon. Krijgt u accreditatieaanvragen binnen van anderen namens CultuurpodiumOnline, checkt u dan aub even via het algemene mailadres of dat wel klopt.

Specials

Festival aan de Werf
Holland Festival
Artikelen over Oerol Impressies van Oerol
Geluiden van Oerol
Onze speciale Oerolpagina
De Parade
Lowlands

Onderwerpen

Actie
Algemeen
Cabaret
CD en DVD
Circus en show
Dans
Festival
Jazz
Jeugd
Klassieke muziek
Locatietheater
Multimedia
Musical
Muziek
Nieuws
Opera en operette
Pop en rock
Straattheater
Toneel
Verwacht
Wereldmuziek

Cultuur op TV

Opium
Vrije Geluiden

Alle bloggers

Blog Aart Schutte
Blog Cornee Hordijk
Blog David Geysen
Blog Dorien Haan
Blog Hanneke en Jonas
Blog Joel de Tombe
Blog Karin Lambrechtsen
Blog Marijcke Voorsluijs
Blog Marina Kaptijn
Blog Marle en Clara
Blog Michael Varenkamp
Blog Moniek Poerstamper
Blog Noortje Herlaar
Blog Rembrandt Frerichs
Blog Suzan Seegers
Blog Tamara Schoppert
Blog Thomas Cammaert
Blog Tom Beek
Blog Ton van der Meer
Blog Willliam Spaaij
Blog Yonga Sun

Archieven

Sep 2014 Jun 2014 Jun 2013 Aug 2011 Jul 2011 Jun 2011 Mei 2011 Jun 2010 Mei 2010 Dec 2009 Nov 2009 Okt 2009 Sep 2009 Aug 2009 Jul 2009 Jun 2009 Mei 2009 Apr 2009 Nov 2008 Jun 2008 Apr 2008 Mrt 2008 Feb 2008 Jan 2008 Dec 2007 Nov 2007


Prikbord

Hier op het prikbord kan een flyer van uw voorstelling komen te staan.

Op ons prikbord in de rechterkolom van de voorpagina hebben we plaats voor de flyers van een beperkt aantal voorstellingen en concerten. Wilt u ook een flyer op ons prikbord plaatsen? Stuur uw beeldmateriaal en eventueel ander persmateriaal naar ons algemene mailadres en als (of zodra) er plaats is zullen we uw flyer op het prikbord zetten.

These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
 • Del.icio.us
 • Digg
 • Google
 • Technorati
 • eKudos
 • Facebook
 • Blogmarks
 • Furl
 • Live
 • NuJIJ
 • Slashdot

Onderwerp: CABARET, Lowlands

2 September 2013

Hulphond, humor met een knipoog

Hulphond Hulphond Hulphond
Tekst en beeld: Berbera van den Hoek 

Ze vallen op zaterdavond laat meteen met de deur de Juliet in. Remko Vrijdag en Martine Sandifort met de voorstelling Hulphond. Vrijdag geeft aan dat  handen in de lucht staat voor applaus en dan valt het kwartje. De zangcoach is doof en met veel lichaamstaal en gebaren probeert hij iets duidelijk te maken aan zijn leerling. Dat levert al voldoende hilarische taferelen op en dan eindigen ze ook nog met de Bohemian Rhapsody in gebarentaal. Dat is natuurlijk een prestatie op zich omdat niemand weet waar deze klassieker over gaat. 

Een groot aantal sketches passeert in sneltreinvaart.  De twee cabaretiers spelen geen typetjes maar worden echt een ander personage in hele uiteenlopende situaties. Het enige dat ze allemaal gemeen hebben is dat ze hulp nodig hebben.

Hulphond Hulphond Hulphond

Zo is daar het echtpaar waarvan hij alles uit de kast haalt om 50 tinten grijs na te doen en zij vindt het boek toch beter. Een uitgeblust stel die de andere helft inruilen voor een jonger exemplaar. Ongemakkelijk wordt het tijdens de date van twee depressieve tieners die elkaar via de suisite gevonden hebben.  Stroeve communicatie in steenkolen Engels tussen een Thais hoertje en een Europese zakenman. Sandifort speelt in op je gevoel en je krijgt medelijden met haar.  Zeker als de verwarring overheerst omdat ze bij de kreet ‘happy ending’ elk  totaal andere associaties hebben. Zij denkt aan een huwelijksaanzoek en hij aan iets héél anders.

Hulphond is een leuke voorstelling met onder water wat pijnlijke steken of wellicht puntjes van herkenning. Het was een mooie afsluiter van de Lowlands zaterdag.


Gebruikte Tags: , , , , ,

=================


(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen stellen we je een eenvoudige vraag.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.