Cultuurpodium Online

CultuurpodiumOnline is een online magazine over podiumkunsten binnen en buiten de muren van theaters en concertzalen. We schrijven over alles wat er op de podia te doen is op het gebied van theater, muziek, dans, musical, jazz, opera, festivals, klassieke muziek en nog veel meer.
In de rubriek Even voorstellen maakt u kennis met een aantal van onze medewerkers.

In ons tag overzicht
is te zien welke onderwerpen u op onze site kunt vinden.

Accreditatie namens CultuurpodiumOnline wordt alleen aangevraagd door de coördinatoren wiens naam vermeld wordt in het colofon. Krijgt u accreditatieaanvragen binnen van anderen namens CultuurpodiumOnline, checkt u dan aub even via het algemene mailadres of dat wel klopt.

Specials

Festival aan de Werf
Holland Festival
Artikelen over Oerol Impressies van Oerol
Geluiden van Oerol
Onze speciale Oerolpagina
De Parade
Lowlands

Onderwerpen

Actie
Algemeen
Cabaret
CD en DVD
Circus en show
Dans
Festival
Jazz
Jeugd
Klassieke muziek
Locatietheater
Multimedia
Musical
Muziek
Nieuws
Opera en operette
Pop en rock
Straattheater
Toneel
Verwacht
Wereldmuziek

Cultuur op TV

Opium
Vrije Geluiden

Alle bloggers

Blog Aart Schutte
Blog Cornee Hordijk
Blog David Geysen
Blog Dorien Haan
Blog Hanneke en Jonas
Blog Joel de Tombe
Blog Karin Lambrechtsen
Blog Marijcke Voorsluijs
Blog Marina Kaptijn
Blog Marle en Clara
Blog Michael Varenkamp
Blog Moniek Poerstamper
Blog Noortje Herlaar
Blog Rembrandt Frerichs
Blog Suzan Seegers
Blog Tamara Schoppert
Blog Thomas Cammaert
Blog Tom Beek
Blog Ton van der Meer
Blog Willliam Spaaij
Blog Yonga Sun

Archieven

Sep 2014 Jun 2014 Jun 2013 Aug 2011 Jul 2011 Jun 2011 Mei 2011 Jun 2010 Mei 2010 Dec 2009 Nov 2009 Okt 2009 Sep 2009 Aug 2009 Jul 2009 Jun 2009 Mei 2009 Apr 2009 Nov 2008 Jun 2008 Apr 2008 Mrt 2008 Feb 2008 Jan 2008 Dec 2007 Nov 2007


Prikbord

Hier op het prikbord kan een flyer van uw voorstelling komen te staan.

Op ons prikbord in de rechterkolom van de voorpagina hebben we plaats voor de flyers van een beperkt aantal voorstellingen en concerten. Wilt u ook een flyer op ons prikbord plaatsen? Stuur uw beeldmateriaal en eventueel ander persmateriaal naar ons algemene mailadres en als (of zodra) er plaats is zullen we uw flyer op het prikbord zetten.

These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
 • Del.icio.us
 • Digg
 • Google
 • Technorati
 • eKudos
 • Facebook
 • Blogmarks
 • Furl
 • Live
 • NuJIJ
 • Slashdot

Onderwerp: Lowlands, CABARET

25 Augustus 2013

De Belgen pakken Lowlands in

Bart Cannaerts De Bourgondische Belgen Arie Koomen
Tekst: Michaela Meijer
Beeld: Berbera van den Hoek

Jarenlang hebben we er ons op voor kunnen bereiden en nu is het dan eindelijk zover. De Belgen nemen gewoon Nederland over en in dit specifieke geval: Lowlands. Was daar eerst de muziekbusiness die al een prominente plek in nam in ons kikkerlandje:  Triggerfinger, Selah Sue, Deus, nu worden we ook overgenomen door de stand uppers van onze zuiderburen.

Op het Julietpodium deze eerste avond verwelkomen we drie Belgen in de hoofdrol. De Bourgondische Belgen: Bart Cannaerts, Thomas Smits en Bert Gabriëls. De man die de Bourgondiërs aan elkaar mag praten is onze enige echte pseudo-Belg: Arie Koomen.

Thoma Smith Juliet publiek Bert Gabriels

Wederom is de Juliet volgestroomd met publiek. Een dankbaar en enthousiast publiek,  want het duurt niet lang of iedereen staat te dansen en te schreeuwen. Gezellig. Ook de Belgen zijn gezellig. Bart Cannaerts mag de avond aftrappen. Hij weet het publiek  te bespelen met zijn messcherpe, onverwachte humor en intelligente woordgrapjes. Hij vraagt zich regelmatig af of bepaalde woorden voor ons wel te verstaan zijn en betrekt zo op een mooie manier het publiek bij zijn show.

Thomas Smith gooit het over een heel andere boeg. Hij is druk, groots, meeslepend en  laat zich niet afleiden door het feit dat hij af en toe best een beetje moeilijk te verstaan is. Maar goed, een beetje Hollander prikt daar wel door heen. Hij kan er immers ook niets aan doen als Brits Antwerpse Belg, dat hij in een tent vol Hollanders speelt. Zeker niet als je wat problemen hebt met de onvermijdelijke symptomen van het ouder worden zoals een terugtrekkende haargrens.  

De laatste Belg deze avond is Bert Gabriëls. Een stukje rustiger dan zijn voorganger, maar  oh zo grappig. NenechtenAntwaarper met hilarische oneliners en een gezicht dat niets  verraad. Hij doet me een beetje denken aan Hans Teeuwen eigenlijk.

Al met al een fijn uurtje lachen met onze Bourgondische vrienden. En deze vrienden staan  ook op Nederlandse podia. Alle speeldata en zalen zijn te vinden op: http://www.cabagenda.nl/speellijst.php?show=1205


Gebruikte Tags: , , , , ,

=================


(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen stellen we je een eenvoudige vraag.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.