Cultuurpodium Online

CultuurpodiumOnline is een online magazine over podiumkunsten binnen en buiten de muren van theaters en concertzalen. We schrijven over alles wat er op de podia te doen is op het gebied van theater, muziek, dans, musical, jazz, opera, festivals, klassieke muziek en nog veel meer.
In de rubriek Even voorstellen maakt u kennis met een aantal van onze medewerkers.

In ons tag overzicht
is te zien welke onderwerpen u op onze site kunt vinden.

Accreditatie namens CultuurpodiumOnline wordt alleen aangevraagd door de coördinatoren wiens naam vermeld wordt in het colofon. Krijgt u accreditatieaanvragen binnen van anderen namens CultuurpodiumOnline, checkt u dan aub even via het algemene mailadres of dat wel klopt.

Specials

Festival aan de Werf
Holland Festival
Artikelen over Oerol Impressies van Oerol
Geluiden van Oerol
Onze speciale Oerolpagina
De Parade
Lowlands

Onderwerpen

Actie
Algemeen
Cabaret
CD en DVD
Circus en show
Dans
Festival
Jazz
Jeugd
Klassieke muziek
Locatietheater
Multimedia
Musical
Muziek
Nieuws
Opera en operette
Pop en rock
Straattheater
Toneel
Verwacht
Wereldmuziek

Cultuur op TV

Opium
Vrije Geluiden

Alle bloggers

Blog Aart Schutte
Blog Cornee Hordijk
Blog David Geysen
Blog Dorien Haan
Blog Hanneke en Jonas
Blog Joel de Tombe
Blog Karin Lambrechtsen
Blog Marijcke Voorsluijs
Blog Marina Kaptijn
Blog Marle en Clara
Blog Michael Varenkamp
Blog Moniek Poerstamper
Blog Noortje Herlaar
Blog Rembrandt Frerichs
Blog Suzan Seegers
Blog Tamara Schoppert
Blog Thomas Cammaert
Blog Tom Beek
Blog Ton van der Meer
Blog Willliam Spaaij
Blog Yonga Sun

Archieven

Sep 2014 Jun 2014 Jun 2013 Aug 2011 Jul 2011 Jun 2011 Mei 2011 Jun 2010 Mei 2010 Dec 2009 Nov 2009 Okt 2009 Sep 2009 Aug 2009 Jul 2009 Jun 2009 Mei 2009 Apr 2009 Nov 2008 Jun 2008 Apr 2008 Mrt 2008 Feb 2008 Jan 2008 Dec 2007 Nov 2007


Prikbord

Hier op het prikbord kan een flyer van uw voorstelling komen te staan.

Op ons prikbord in de rechterkolom van de voorpagina hebben we plaats voor de flyers van een beperkt aantal voorstellingen en concerten. Wilt u ook een flyer op ons prikbord plaatsen? Stuur uw beeldmateriaal en eventueel ander persmateriaal naar ons algemene mailadres en als (of zodra) er plaats is zullen we uw flyer op het prikbord zetten.

These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
 • Del.icio.us
 • Digg
 • Google
 • Technorati
 • eKudos
 • Facebook
 • Blogmarks
 • Furl
 • Live
 • NuJIJ
 • Slashdot

Onderwerp: Lowlands, DANS

23 Augustus 2013

iLL Skill Squad “155” warmt Lowlands op

Ill Skill Squad Ill Skill Squad Ill Skill Squad
Tekst: Michaela Meijer
Beeld: Berbera van den Hoek

Het eerste optreden van Lowlands 2013 in Juliet dat ik zie en gelijk ook het optreden wat het meeste indruk op mij heeft gemaakt dit jaar. Typisch een gevalletje van: “Nou ja, hoe krijgen die gasten van iLL Skill Squad het voor elkaar?” En hoe krijgen ze het voor elkaar dat ik nog steeds over ze bleef praten en nadenken, nadat ik inmiddels ook alweer wat andere optredens en shows had gezien?

De heren van iLL Skill Squad vormen al sinds 1999 een collectief, waaruit in steeds wisselende samenstellingen de meest interessante projecten voortkomen. Voor de show “155” is er een samenwerking aangegaan met  theatergroep Dox, waarvan de reprise zal aanvangen op 24 en 25 september in theater de Kikker in Utrecht. Strikt genomen heeft de reprise natuurlijk allang plaatsgevonden: op Lowlands, in de Juliet, compleet uitverkocht (voorzover je van uitverkocht kan spreken), alle stoelen vol, dus helaas voor de mensen die nog graag naar binnen wilden.

Ill Skill Squad Ill Skill Squad Ill Skill Squad

Want wie wil er nu niet geëntertaind worden, middels dans, muziek, video en comedy, door 10 mooie mannen, die ieder hun eigen specialisatie qua dans hebben: hip hop, moderne dans, breakdance, moderne dans en hier en daar zelfs een vleugje klassiek ballet.

En dat allemaal gecombineerd in 1 groot orgastisch optreden (ja, echt!). De vonken vliegen er van af, het enthousiasme is voelbaar en af en toe weet je van gekkigheid niet waar je kijken moet. Salto’s, headspins, backflips, handglides, de mannen vliegen je bij wijze van spreken om de oren.

Het publiek is overigens bij binnenkomst al enthousiast. Er wordt live op het podium opgewarmd door de heren en bij speciale moves wordt er al flink gejuicht en geapplaudisseerd. Uiteraard wordt dat gekker en gekker zodra de show begint en vordert. Lowlandspubliek is dan ook gewoon fijn publiek, zo niet het fijnste publiek dat je je kan wensen.

Ill Skill Squad Ill Skill Squad Ill Skill Squad

De tent wordt dan ook bijna afgebroken tijdens de boybandmedley met bijbehorende boybanddansjes op de Backstreet Boys, Take That en New Kids on the Block. De heren op het podium maken de moves, de dames in de zaal wanen zich als ware groupies en krijsen zich de longen uit hun lijf. De medley gaat daarna bijna naadloos over in een act speciaal voor de mannen in de zaal. Ik zeg bijna, want de blouses moeten nog even ala Britney Spears worden opgeknoopt, de haren losgegooid en de hakken gaan aan, maar dan gaat het ook weer los en roept Kelis dat ze ons zo haat (I hate you so much right now).

iLL Skill Squad weet de aandacht van het publiek van begin tot eind vast te houden en weet keer op keer weer te verrassen. Een danser crowdsurfed het publiek in en wordt met omhoog gestoken armen warm welkom geheten. De danscirkel om een draaiende camera, waarvan de beelden gelijk worden geprojecteerd op de achtergrond. De rode mutsjes. Het bizarre, vreemde, ongrijpbare geheel. De minutenlange staande ovatie was dan ook zeker zeer verdiend. Van mij had dit nog uren mogen duren.

iLL Skill Squad ook zien? Dat kan en is ook zeker aan te raden. Check de data en de zalen op www.illskillsquad.com


Gebruikte Tags: , ,

=================


(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen stellen we je een eenvoudige vraag.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.