Cultuurpodium Online

CultuurpodiumOnline is een online magazine over podiumkunsten binnen en buiten de muren van theaters en concertzalen. We schrijven over alles wat er op de podia te doen is op het gebied van theater, muziek, dans, musical, jazz, opera, festivals, klassieke muziek en nog veel meer.
In de rubriek Even voorstellen maakt u kennis met een aantal van onze medewerkers.

In ons tag overzicht
is te zien welke onderwerpen u op onze site kunt vinden.

Accreditatie namens CultuurpodiumOnline wordt alleen aangevraagd door de coördinatoren wiens naam vermeld wordt in het colofon. Krijgt u accreditatieaanvragen binnen van anderen namens CultuurpodiumOnline, checkt u dan aub even via het algemene mailadres of dat wel klopt.

Specials

Festival aan de Werf
Holland Festival
Artikelen over Oerol Impressies van Oerol
Geluiden van Oerol
Onze speciale Oerolpagina
De Parade
Lowlands

Onderwerpen

Actie
Algemeen
Cabaret
CD en DVD
Circus en show
Dans
Festival
Jazz
Jeugd
Klassieke muziek
Locatietheater
Multimedia
Musical
Muziek
Nieuws
Opera en operette
Pop en rock
Straattheater
Toneel
Verwacht
Wereldmuziek

Cultuur op TV

Opium
Vrije Geluiden

Alle bloggers

Blog Aart Schutte
Blog Cornee Hordijk
Blog David Geysen
Blog Dorien Haan
Blog Hanneke en Jonas
Blog Joel de Tombe
Blog Karin Lambrechtsen
Blog Marijcke Voorsluijs
Blog Marina Kaptijn
Blog Marle en Clara
Blog Michael Varenkamp
Blog Moniek Poerstamper
Blog Noortje Herlaar
Blog Rembrandt Frerichs
Blog Suzan Seegers
Blog Tamara Schoppert
Blog Thomas Cammaert
Blog Tom Beek
Blog Ton van der Meer
Blog Willliam Spaaij
Blog Yonga Sun

Archieven

Sep 2014 Jun 2014 Jun 2013 Aug 2011 Jul 2011 Jun 2011 Mei 2011 Jun 2010 Mei 2010 Dec 2009 Nov 2009 Okt 2009 Sep 2009 Aug 2009 Jul 2009 Jun 2009 Mei 2009 Apr 2009 Nov 2008 Jun 2008 Apr 2008 Mrt 2008 Feb 2008 Jan 2008 Dec 2007 Nov 2007


Prikbord

Hier op het prikbord kan een flyer van uw voorstelling komen te staan.

Op ons prikbord in de rechterkolom van de voorpagina hebben we plaats voor de flyers van een beperkt aantal voorstellingen en concerten. Wilt u ook een flyer op ons prikbord plaatsen? Stuur uw beeldmateriaal en eventueel ander persmateriaal naar ons algemene mailadres en als (of zodra) er plaats is zullen we uw flyer op het prikbord zetten.

These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
  • Del.icio.us
  • Digg
  • Google
  • Technorati
  • eKudos
  • Facebook
  • Blogmarks
  • Furl
  • Live
  • NuJIJ
  • Slashdot

Onderwerp: CABARET, FESTIVAL, LOCATIETHEATER, STRAATTHEATER, TONEEL

9 Augustus 2013

Sonsbeek Theateravenue, Arnhem

Sonsbeek Theateravenue Sonsbeek Theateravenue Sonsbeek Theateravenue
Door Youetta Visser met foto's van Nicole van Ladesteijn

Donderdag 8 augustus 2013. Stipt om vijf uur ’s middags wordt de Sonsbeek Theateravenue geopend. Bezoekers krijgen een uur de gelegenheid om voor 1 euro een voorproefje van de voorstellingen te zien. Er is veel te kiezen: op meer dan 50 locaties verspreid over het prachtige, glooiende Sonsbeekpark in Arnhem kun je allerlei theatrale acts zien. Ondanks deze omvang heeft de Sonsbeek Theateravenue door de jaren heen zijn kleinschaligheid weten te behouden. De verbeelding blijft de boventoon voeren.

Ook voor kleine pareltjes is er ruimte ingeruimd. Zo zit in een hokje een dichter rustig te wachten tot hij voor twee, maximaal drie mensen per keer een eigen gedicht naar keuze mag voordragen. Soms blijkt het een wat lang gedicht, maar dat verbreekt de verwondering niet. Verderop kun je onder een witte boog heel simpel eens liefdevol oogcontact leggen en je verbonden voelen, voordat je ook daar zomaar een gedicht kiest. De Tarotlezer zit ernaast. Het zijn rustpunten in het festival waar aan alle kanten de creativiteit vanaf spat. Zelfs bij wc-bezoek word je enthousiast ontvangen door drie nonnen.

Voor de kinderen is er vooral in de Steile tuin veel te zien. Zij kunnen bijvoorbeeld kiezen voor Circus PomPom, een sprookjesfestival of straattheater van stichting Prins gezocht (ook geschikt voor volwassenen). Elders op het terrein zijn er veel middagvoorstellingen speciaal geschikt voor kinderen. En in de loop van de dag lopen er steeds meer trots met een geschminkt gezicht over het grasveld.

Volwassenen hebben de keuze uit cabaret, acrobatiek, muziek, theater, een freakshow en andere soorten kunst. Sommige artiesten hebben hier hun roots liggen. Sven Ratzke trekt volle zalen op het festival waar hij, jaren geleden alweer, doorbrak. De amateurtheatervereniging uit Oosterbeek, Atvo speelt wel vier voorstellingen. Zelfs het bekende theatergezelschap Oostpool maakt ditmaal zijn opwachting in hun thuisstad; Bas van Rijnsoever brengt een liedjesprogramma.

Sonsbeek Theateravenue Sonsbeek Theateravenue Sonsbeek Theateravenue

Het leuke aan de theateravenue is ook dat het publiek acts van verschillend allooi te zien krijgt. Zo staan bij de vijver vriendschappelijk drie cabaretgezelschappen naast elkaar: Kar3, de Fauvist/Maarten Ebbers/Margriet Bolding en Hester Macrander en Elke Jansen/Reijn en Goed.

In Kar 3 kun je genieten van degenen die nog door willen breken. Met veel enthousiasme en soms nog wat zenuwachtig maken vijf cabaretiers hun opwachting in de kar. Voor een klein publiek spelen zij in de loop van de middag en avond ieder een korte voorstelling. Hier en daar is het nog wat zoeken naar de eigen stijl en vorm; zo is de meezingtekst van Twan Janssen pas te lezen nadat hij het bord drie meter naar achteren heeft verplaatst. En de aankleding is simpel. In het voorproefje bijt Marleen overigens het spits af met een prachtig liedje over struise Hollandse vrouwen en hun onderhoudsprogramma: “opsmukdruk”.

Verderop delen Maarten Ebbers, Margriet Bolding en de Fauvist een kar. De eerste twee waren eerder winnaar en finalist bij respectievelijk het Leids Cabaret- en het Amsterdams Kleinkunst festival en spelen sindsdien hun solovoorstellingen door het hele land. Zij hebben muzikaal meer in hun mars en staan professioneel op het toneel; in optreed-kleding dus. Bij hen zal je niet snel een blauwtje lopen. Bij de voorstelling van De Fauvist kan het publiek genieten van een mooie set enthousiast gebrachte eigen liedjes. Lekker jazzy soms en goed uptempo gezongen door Laura Johannes.

Sonsbeek Theateravenue Sonsbeek Theateravenue Sonsbeek Theateravenue

Daarnaast staat de in Arnhem woonachtige cabaretier Hester Macrander voor een veel grotere tent de CD ‘Mijnenveld’ te promoten, die zij samen met Eelke Jansen op de Sonsbeektheateravenue lanceert. In vier voorstellingen speelt Hester cabaret en brengen zij samen steeds een aantal verschillende liedjes van de nieuwe CD. Schijnbaar moeiteloos slingeren zij de prachtig geschreven arrangementen en teksten uit hun gouden strotten de goed gevulde tent in. Geheel uitgedost in theatrale kleding, dat spreekt vanzelf.

Welke tent of kar je ook kiest op de Sonsbeektheateravenue: de komende talenten, de doorgebroken cabaretiers of de ervaren diehards brengen een half uur het beste van wat ze in huis hebben. En daarna kun je je natuurlijk laven aan het vele lekkere eten en drinken.

De prachtige locatie en de afwisseling in het programma maken dat de Sonsbeektheateravenue als vanouds een lekkere plek is om cultuur te happen.

De Sonsbeek theateravenue is van 8 t/m 11 augustus in het Sonsbeekpark in Arnhem. Vrije toegang tot het festivalterrein. Kaartjes voor de voorstellingen te koop ter plekke aan de tent voor 3 tot 8 euro.


Gebruikte Tags: , , , , , , , , , , , , ,

=================


(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen stellen we je een eenvoudige vraag.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.