Cultuurpodium Online

CultuurpodiumOnline is een online magazine over podiumkunsten binnen en buiten de muren van theaters en concertzalen. We schrijven over alles wat er op de podia te doen is op het gebied van theater, muziek, dans, musical, jazz, opera, festivals, klassieke muziek en nog veel meer.
In de rubriek Even voorstellen maakt u kennis met een aantal van onze medewerkers.

In ons tag overzicht
is te zien welke onderwerpen u op onze site kunt vinden.

Accreditatie namens CultuurpodiumOnline wordt alleen aangevraagd door de coördinatoren wiens naam vermeld wordt in het colofon. Krijgt u accreditatieaanvragen binnen van anderen namens CultuurpodiumOnline, checkt u dan aub even via het algemene mailadres of dat wel klopt.

Specials

Festival aan de Werf
Holland Festival
Artikelen over Oerol Impressies van Oerol
Geluiden van Oerol
Onze speciale Oerolpagina
De Parade
Lowlands

Onderwerpen

Actie
Algemeen
Cabaret
CD en DVD
Circus en show
Dans
Festival
Jazz
Jeugd
Klassieke muziek
Locatietheater
Multimedia
Musical
Muziek
Nieuws
Opera en operette
Pop en rock
Straattheater
Toneel
Verwacht
Wereldmuziek

Cultuur op TV

Opium
Vrije Geluiden

Alle bloggers

Blog Aart Schutte
Blog Cornee Hordijk
Blog David Geysen
Blog Dorien Haan
Blog Hanneke en Jonas
Blog Joel de Tombe
Blog Karin Lambrechtsen
Blog Marijcke Voorsluijs
Blog Marina Kaptijn
Blog Marle en Clara
Blog Michael Varenkamp
Blog Moniek Poerstamper
Blog Noortje Herlaar
Blog Rembrandt Frerichs
Blog Suzan Seegers
Blog Tamara Schoppert
Blog Thomas Cammaert
Blog Tom Beek
Blog Ton van der Meer
Blog Willliam Spaaij
Blog Yonga Sun

Archieven

Sep 2014 Jun 2014 Jun 2013 Aug 2011 Jul 2011 Jun 2011 Mei 2011 Jun 2010 Mei 2010 Dec 2009 Nov 2009 Okt 2009 Sep 2009 Aug 2009 Jul 2009 Jun 2009 Mei 2009 Apr 2009 Nov 2008 Jun 2008 Apr 2008 Mrt 2008 Feb 2008 Jan 2008 Dec 2007 Nov 2007


Prikbord

Hier op het prikbord kan een flyer van uw voorstelling komen te staan.

Op ons prikbord in de rechterkolom van de voorpagina hebben we plaats voor de flyers van een beperkt aantal voorstellingen en concerten. Wilt u ook een flyer op ons prikbord plaatsen? Stuur uw beeldmateriaal en eventueel ander persmateriaal naar ons algemene mailadres en als (of zodra) er plaats is zullen we uw flyer op het prikbord zetten.

These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
 • Del.icio.us
 • Digg
 • Google
 • Technorati
 • eKudos
 • Facebook
 • Blogmarks
 • Furl
 • Live
 • NuJIJ
 • Slashdot

Onderwerp: CIRCUS EN SHOW

25 Juli 2013

Hans Klok's 'The New Houdini!', waar magie en stunts samenkomen!

The new Houdini
Door Esther Breeuwer met foto's van Danny van Kolck (klik voor groter)

Na een geweldige show vorig jaar in Carré is Hans Klok weer terug met zijn nieuwe show 'The New Houdini'. Samen met zijn groep dansers en wereldberoemde acrobaten die tussen de illusies van Hans Klok door komen, neemt hij je mee naar een wereld waar met de werkelijkheid slechts een vage grens bestaat. Nog voordat je beseft wat je bij de vorige illusie hebt gezien, valt je mond alweer open bij de nieuwe. De snelheid waarmee Hans Klok al zijn nummers uitvoert is verbazingswekkend. Zo laat hij tal van keren zijn Diva's of Magic verdwijnen en terugkeren (soms met een ontbrekend ledemaat of lichaamsdeel). Stardust Circus International heeft er weer een prachtige show bij in ons eigen Carré in Amsterdam.

Iedereen kent Houdini als de man die zich als ontsnappingskunstenaar uit de meest onmogelijke situaties kon bevrijden. Hans Klok gaat nog een stap verder. Het tempo is opgevoerd, de uitvoering strak en de achtergrondmuziek zenuwslopend.

Het grote verschil met de vorige show is dat er nu veel meer stunts en illusies worden uitgevoerd. Je zou kunnen stellen dat deze show Hans op de extreme tour gaat. Met de act 'De klauw des Doods' wil Hans laten zien wat een veelzijdige artiest hij is. Hij moet zichzelf bevrijden uit een dwangbuis waarbij hij ondersteboven hangt tussen twee stalen kaken (inclusief vlijmscherpe tanden) die uit elkaar worden gehouden door een brandend touw.
Ook de ontsnappingsact van Houdini, waarbij Hans uit een met water gevulde glazen bak moet ontsnappen, is verbazingwekkend. Het ene moment zit hij nog vast met metalen boeien en nog geen 5 minuten later zit zijn charmante assistente in dezelfde bak vast, terwijl Klok zijn haren weer droogwappert.

Wat ook opviel was de overtuigende en zelfverzekerde houding van Klok naar het publiek. Je kunt merken dat hij echt veel heeft geleerd in de afgelopen 25 jaar in het illusionistenvak. Hij is heer en meester op het gebied van illusies en bij de stunts sta je volledig versteld..! Ook charmant was de humor die hij in de show gebruikt. Hans vertelt het verhaal van zijn show met flair en een gezonde dosis zelfspot.

Klok neemt het publiek letterlijk mee in de show, zo mochten er bezoekers het bewijs van echtheid verklaren voor de hele zaal. Dit gaf een gevoel van betrokkenheid met het publiek, hierdoor kon hij ook zijn professionaliteit tonen. Geen arrogantie maar overtuiging: van zie je wel, zelfs van dichtbij zie je niet wat er gebeurt. Het zorgde ervoor dat je nog meer de drang had om te weten hoe het werkt. Gelukkig geeft Klok bij één illusie uitleg over de werking en laat hij je mee kijken vanaf de andere kant. Erg verassend en meteen een rake actie.

Hans heeft zijn illusies echt aangepast op de tijd van nu. Mensen willen niet uren wachten voordat er iets gebeurt. Bekende illusies van Houdini zijn omgetoverd tot snellere, betere en vooral gevaarlijkere trucs die veel sneller uitgevoerd worden dan vroeger. Bij elke illusie vertelt hij hoe Houdini zijn illusie uitvoerde en wat de gedachte erachter was. Hans kan het weten, omdat hij langere tijd contact had met de zoon van Houdini. Zo is de voorstelling een eerbetoon aan Houdini geworden en het decor wordt dan ook gebruikt om een grote foto van de iconische illusionist op te projecteren terwijl bij bepaalde acts een kledingstijl is toegepast uit de hoogtijdagen van Houdini.

The new Houdini

Naast Hans Klok is de dansgroep die hem begeleidt bij zijn illusies erg goed. Zij assisteren Hans bij al zijn illusies. Ze switchen erg goed tussen het showelement en het assisteren bij de illusies. De dansers hebben een feest van de avond gemaakt. Tussen de acts door dansen zij op theatrale wijze een verhaallijn in de show. Hierbij wordt ook handig gebruik gemaakt van het decor en de kostuums.

Tot slot mogen de wereldberoemde acrobaten die hun kunsten kwamen vertonen niet onvermeld blijven. Zo zagen we twee dames die zichzelf in erg kleine ruimtes proppen van ongeveer 1 kubieke meter, een knappe Russische dame diewel heel erg gek is van hoola-hoops, een acrobatenduo wiens kunnen uit pure kracht bestaat en een acrobatenduo dat internationaal bekroond is met de Gouden Clown. Al deze artiesten voeren de meest onmogelijke trucs uit en passen dus ook perfect in de show. De acts tussendoor maakten het geheel nog veelzijdiger. Ook verdienen de kostuummakers een groot compliment! Voor zo'n beetje elke illusie/stunt is er een ander kledingstuk ontworpen.

Wat vooral nog lang zal bijblijven is het slot van de show, waarin het lijkt alsof Hans alles met een dubbele snelheid laat verdwijnen (wordt hij dan nooit moe?). Aan het einde gaat hij met een assistente op een motor zitten, ze rijden daarna een hangende kooi in, en dan .....!?  

Het publiek heeft zich nog nooit zo vaak afgevraagd als in deze show wat nou werkelijkheid en wat gezichtsbedrog. Hopelijk zullen we nog veel van Hans vernemen en vooral zien in de toekomst. Nederland mag trots zijn op deze geweldige illusionist. Echt een show om naar uit te kijken en om een tweede en derde keer te zien. Hans en zijn illusies zijn tot en met 25 augustus te zien in Carré in Amsterdam!

Stardus Theatre - Stardust Circus


Gebruikte Tags: , , , ,

=================


(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen stellen we je een eenvoudige vraag.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.