Cultuurpodium Online

CultuurpodiumOnline is een online magazine over podiumkunsten binnen en buiten de muren van theaters en concertzalen. We schrijven over alles wat er op de podia te doen is op het gebied van theater, muziek, dans, musical, jazz, opera, festivals, klassieke muziek en nog veel meer.
In de rubriek Even voorstellen maakt u kennis met een aantal van onze medewerkers.

In ons tag overzicht
is te zien welke onderwerpen u op onze site kunt vinden.

Accreditatie namens CultuurpodiumOnline wordt alleen aangevraagd door de coördinatoren wiens naam vermeld wordt in het colofon. Krijgt u accreditatieaanvragen binnen van anderen namens CultuurpodiumOnline, checkt u dan aub even via het algemene mailadres of dat wel klopt.

Specials

Festival aan de Werf
Holland Festival
Artikelen over Oerol Impressies van Oerol
Geluiden van Oerol
Onze speciale Oerolpagina
De Parade
Lowlands

Onderwerpen

Actie
Algemeen
Cabaret
CD en DVD
Circus en show
Dans
Festival
Jazz
Jeugd
Klassieke muziek
Locatietheater
Multimedia
Musical
Muziek
Nieuws
Opera en operette
Pop en rock
Straattheater
Toneel
Verwacht
Wereldmuziek

Cultuur op TV

Opium
Vrije Geluiden

Alle bloggers

Blog Aart Schutte
Blog Cornee Hordijk
Blog David Geysen
Blog Dorien Haan
Blog Hanneke en Jonas
Blog Joel de Tombe
Blog Karin Lambrechtsen
Blog Marijcke Voorsluijs
Blog Marina Kaptijn
Blog Marle en Clara
Blog Michael Varenkamp
Blog Moniek Poerstamper
Blog Noortje Herlaar
Blog Rembrandt Frerichs
Blog Suzan Seegers
Blog Tamara Schoppert
Blog Thomas Cammaert
Blog Tom Beek
Blog Ton van der Meer
Blog Willliam Spaaij
Blog Yonga Sun

Archieven

Sep 2014 Jun 2014 Jun 2013 Aug 2011 Jul 2011 Jun 2011 Mei 2011 Jun 2010 Mei 2010 Dec 2009 Nov 2009 Okt 2009 Sep 2009 Aug 2009 Jul 2009 Jun 2009 Mei 2009 Apr 2009 Nov 2008 Jun 2008 Apr 2008 Mrt 2008 Feb 2008 Jan 2008 Dec 2007 Nov 2007


Prikbord

Hier op het prikbord kan een flyer van uw voorstelling komen te staan.

Op ons prikbord in de rechterkolom van de voorpagina hebben we plaats voor de flyers van een beperkt aantal voorstellingen en concerten. Wilt u ook een flyer op ons prikbord plaatsen? Stuur uw beeldmateriaal en eventueel ander persmateriaal naar ons algemene mailadres en als (of zodra) er plaats is zullen we uw flyer op het prikbord zetten.

These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
 • Del.icio.us
 • Digg
 • Google
 • Technorati
 • eKudos
 • Facebook
 • Blogmarks
 • Furl
 • Live
 • NuJIJ
 • Slashdot

Onderwerp: LOCATIETHEATER, OEROL

22 Juni 2013

Home sweet home halverwege gestaakt

Home sweet home Home sweet home Home sweet home
Door Mylène Schuit met foto's van Mieke Kreunen

Het regent pijpenstelen…… vertwijfeld rijden we naar Nollekes Zuid; zouden ze wel, zouden ze niet? Uiteindelijk valt de beslissing, Via Berlin gaat spelen. Wij vinden het stoer dat ze er voor gaan in de nu toch wel harde regen met al die apparatuur en die kwetsbare muziekinstrumenten.

De voorstelling is wat vertraagd maar om half elf zitten we dan uiteindelijk, goed ingepakt in regenpakken en poncho’s, op de tribune. Het lijkt alsof de regen wat gaat minderen, of is dit hopen tegen beter weten in? Het decor is in verrassend, overal lopen rioolpijpen en er staan kleine podia met toiletten erop. Alle kwetsbare onderdelen, inclusief de castleden, zijn gehuld in plastic. Het is een bijzonder gezicht.

Een soldaat komt terug van de oorlog en daar waar hij denkt het leven weer op te kunnen pakken van voor de oorlog, lijkt alles veranderd. Zijn vrouw heeft ondertussen een eigen leven, heeft met haar eigen problemen moeten kampen. Spullen zijn verdwenen en zelfs de hond luistert niet meer naar hem.

Home sweet home Home sweet home Home sweet home

Telkens duiken weer schimmen en gevolgen van de oorlog op en de man glijdt af in zijn waanzinnige wereld. Het strijkkwartet en de slagwerkers weten dit fantastisch te vertolken en maken de voorstelling tot een pareltje. Het is een magisch om op deze plek in het bos te zijn, met deze muziek en met dit verhaal, ondanks de regen. Maar het gaat steeds harder en harder regenen waardoor het onmogelijk wordt om door te gaan. We zijn net over de helft als de voorstelling wordt gestaakt… Enorm jammer!

Maar dit is Oerol, we kunnen de voorstelling laten voor wat het is en er niets over schrijven, of toch wel. Ik vind het laatste. Onderling hebben we het erover, dat op elk andere plek besloten was om helemaal niet te spelen. Op Oerol zijn de acteurs er bij weer en wind en komt het voltallige publiek opdagen. Niemand denkt: ‘het regent, ik heb geen zin ik ga niet’. Ik vind het bewonderenswaardig dat Via Berlin het toch deed en misschien gaan we één van de komende dagen nog wel de tweede helft kijken.

Home sweet home Home sweet home Home sweet home

Anders is er een herkansing bij Over ’t IJ festival en dat zou ik ieder ander ook aan willen raden. Wat wij gezien hebben is de eerste helft van een prachtige voorstelling. En wie krijgt nou de kans om zo'n in plastic gehulde performance te zien? Zeg nou zelf...

Oerol | Via Berlin | Slagwerk Den Haag | Orkater


Gebruikte Tags: , , , ,

=================


(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen stellen we je een eenvoudige vraag.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.