Cultuurpodium Online

CultuurpodiumOnline is een online magazine over podiumkunsten binnen en buiten de muren van theaters en concertzalen. We schrijven over alles wat er op de podia te doen is op het gebied van theater, muziek, dans, musical, jazz, opera, festivals, klassieke muziek en nog veel meer.
In de rubriek Even voorstellen maakt u kennis met een aantal van onze medewerkers.

In ons tag overzicht
is te zien welke onderwerpen u op onze site kunt vinden.

Accreditatie namens CultuurpodiumOnline wordt alleen aangevraagd door de coördinatoren wiens naam vermeld wordt in het colofon. Krijgt u accreditatieaanvragen binnen van anderen namens CultuurpodiumOnline, checkt u dan aub even via het algemene mailadres of dat wel klopt.

Specials

Festival aan de Werf
Holland Festival
Artikelen over Oerol Impressies van Oerol
Geluiden van Oerol
Onze speciale Oerolpagina
De Parade
Lowlands

Onderwerpen

Actie
Algemeen
Cabaret
CD en DVD
Circus en show
Dans
Festival
Jazz
Jeugd
Klassieke muziek
Locatietheater
Multimedia
Musical
Muziek
Nieuws
Opera en operette
Pop en rock
Straattheater
Toneel
Verwacht
Wereldmuziek

Cultuur op TV

Opium
Vrije Geluiden

Alle bloggers

Blog Aart Schutte
Blog Cornee Hordijk
Blog David Geysen
Blog Dorien Haan
Blog Hanneke en Jonas
Blog Joel de Tombe
Blog Karin Lambrechtsen
Blog Marijcke Voorsluijs
Blog Marina Kaptijn
Blog Marle en Clara
Blog Michael Varenkamp
Blog Moniek Poerstamper
Blog Noortje Herlaar
Blog Rembrandt Frerichs
Blog Suzan Seegers
Blog Tamara Schoppert
Blog Thomas Cammaert
Blog Tom Beek
Blog Ton van der Meer
Blog Willliam Spaaij
Blog Yonga Sun

Archieven

Sep 2014 Jun 2014 Jun 2013 Aug 2011 Jul 2011 Jun 2011 Mei 2011 Jun 2010 Mei 2010 Dec 2009 Nov 2009 Okt 2009 Sep 2009 Aug 2009 Jul 2009 Jun 2009 Mei 2009 Apr 2009 Nov 2008 Jun 2008 Apr 2008 Mrt 2008 Feb 2008 Jan 2008 Dec 2007 Nov 2007


Prikbord

Hier op het prikbord kan een flyer van uw voorstelling komen te staan.

Op ons prikbord in de rechterkolom van de voorpagina hebben we plaats voor de flyers van een beperkt aantal voorstellingen en concerten. Wilt u ook een flyer op ons prikbord plaatsen? Stuur uw beeldmateriaal en eventueel ander persmateriaal naar ons algemene mailadres en als (of zodra) er plaats is zullen we uw flyer op het prikbord zetten.

These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
  • Del.icio.us
  • Digg
  • Google
  • Technorati
  • eKudos
  • Facebook
  • Blogmarks
  • Furl
  • Live
  • NuJIJ
  • Slashdot

Onderwerp: LOCATIETHEATER, OEROL

17 Juni 2013

Aanstaande maandag hebben we hier de eerste aandeelhoudersvergadering!

Money, money, money Money, money, money Money, money, money
Door Youetta Visser met foto's van Mieke Kreunen

Tot en met donderdag is ze nog te zien op Oerol. Daarna gaat ze in Den Haag naar een internationale conferentie over complementair geld. Dette Glashouwer is actief in de maatschappelijk beweging die op zoek is naar alternatieve geldsystemen, zoveel is duidelijk. In haar voorstelling MoneyMoneyMoney doet ze komisch verslag van haar eerste schreden op deze zoektocht naar de betekenis en werking van geld. Met de crisis is dat natuurlijk een steeds actueler onderwerp. Zoals ze zelf zegt: “Er zijn al veel langer allerlei mensen mee bezig, maar nu is de tendens dat je hier beter naar luistert.” De zaal zit vol.

Vreemd dat je zo weinig van weet van geld, terwijl het een grote invloed op je leven heeft. Eigenlijk voelen we allemaal voornamelijk angst als we aan geld denken. Angst dat er te weinig van is.

Dette legt uit dat geld begon als een waardepapier dat een schuld vertegenwoordigde. Eerst stond er goud tegenover, later gaven banken al snel meer schuldbewijzen uit dan er goud in hun kluizen lag. Terwijl ze de geschiedenis van het geld uit de doeken doet, veranderen haar kostuums mee: ze is VOC-koopman, bruid, Adam Smith en activiste bij Occupy New York. Vele weetjes volgen, bijvoorbeeld over de wijze waarop rente werkt en dat je in je leven tweemaal de waarde van je hypotheek aan de bank betaalt. Het publiek wordt er een beetje stil van.  

Money, money, money Money, money, money Money, money, money

Haar oversteek naar de VS leert ons dat veel van de presidenten die op de dollar staan eigenlijk mordicus tegen de macht van banken waren.

Gelukkig lardeert Dette alle kennis met haar persoonlijke ervaringen met geld. Zo wilde ze eerst niets van geld weten en beseft ze gaandeweg dat ze in relatietherapie moet met haar geld. En dat het – zeer herkenbaar- verslavend is; je wilt er altijd meer van. Zelfs rijke mensen lijden daaraan, terwijl je boven de inkomensgrens van 58.000 euro niet gelukkiger wordt.

Het publiek koopt na afloop in grote getalen aandelen voor haar volgende voorstelling. Zo zegt Ben: “Ik vind het leuk om bij te dragen aan een vervolg in dit project. Zelf nader ik trouwens de 58 mille grens, dus ik moet maar eens gaan nadenken hoe het verder moet.” Er zijn ook kritische geluiden te horen: “Ik verwachtte theater, maar krijg een soort lezing.” Weer anderen vertellen dat ze genoten van de voorstelling, maar dat het verder geen effect heeft op hun relatie met geld.

 Money, money, money Money, money, money Money, money, money

Op de vraag of het niet vreemd is dat juist zij aandelen verhandelt, zegt Dette Glashouwer: “Ik ben niet tegen geld. Het maakt een volgende voorstelling mogelijk. Voor mij is de meerwaarde van de aandelen ook dat ik een hele groep betrokken mensen om mij heen verzamel die mij allerlei input geven. Aanstaande maandag hebben we hier de eerste aandeelhoudersvergadering!”

Dette Glashouwer: MoneyMoneyMoney
Locatie10: Schylge Hotel

Oerol | Dette Glashouwer


Gebruikte Tags: , , ,

=================


(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen stellen we je een eenvoudige vraag.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.