Cultuurpodium Online

CultuurpodiumOnline is een online magazine over podiumkunsten binnen en buiten de muren van theaters en concertzalen. We schrijven over alles wat er op de podia te doen is op het gebied van theater, muziek, dans, musical, jazz, opera, festivals, klassieke muziek en nog veel meer.
In de rubriek Even voorstellen maakt u kennis met een aantal van onze medewerkers.

In ons tag overzicht
is te zien welke onderwerpen u op onze site kunt vinden.

Accreditatie namens CultuurpodiumOnline wordt alleen aangevraagd door de coördinatoren wiens naam vermeld wordt in het colofon. Krijgt u accreditatieaanvragen binnen van anderen namens CultuurpodiumOnline, checkt u dan aub even via het algemene mailadres of dat wel klopt.

Specials

Festival aan de Werf
Holland Festival
Artikelen over Oerol Impressies van Oerol
Geluiden van Oerol
Onze speciale Oerolpagina
De Parade
Lowlands

Onderwerpen

Actie
Algemeen
Cabaret
CD en DVD
Circus en show
Dans
Festival
Jazz
Jeugd
Klassieke muziek
Locatietheater
Multimedia
Musical
Muziek
Nieuws
Opera en operette
Pop en rock
Straattheater
Toneel
Verwacht
Wereldmuziek

Cultuur op TV

Opium
Vrije Geluiden

Alle bloggers

Blog Aart Schutte
Blog Cornee Hordijk
Blog David Geysen
Blog Dorien Haan
Blog Hanneke en Jonas
Blog Joel de Tombe
Blog Karin Lambrechtsen
Blog Marijcke Voorsluijs
Blog Marina Kaptijn
Blog Marle en Clara
Blog Michael Varenkamp
Blog Moniek Poerstamper
Blog Noortje Herlaar
Blog Rembrandt Frerichs
Blog Suzan Seegers
Blog Tamara Schoppert
Blog Thomas Cammaert
Blog Tom Beek
Blog Ton van der Meer
Blog Willliam Spaaij
Blog Yonga Sun

Archieven

Sep 2014 Jun 2014 Jun 2013 Aug 2011 Jul 2011 Jun 2011 Mei 2011 Jun 2010 Mei 2010 Dec 2009 Nov 2009 Okt 2009 Sep 2009 Aug 2009 Jul 2009 Jun 2009 Mei 2009 Apr 2009 Nov 2008 Jun 2008 Apr 2008 Mrt 2008 Feb 2008 Jan 2008 Dec 2007 Nov 2007


Prikbord

Hier op het prikbord kan een flyer van uw voorstelling komen te staan.

Op ons prikbord in de rechterkolom van de voorpagina hebben we plaats voor de flyers van een beperkt aantal voorstellingen en concerten. Wilt u ook een flyer op ons prikbord plaatsen? Stuur uw beeldmateriaal en eventueel ander persmateriaal naar ons algemene mailadres en als (of zodra) er plaats is zullen we uw flyer op het prikbord zetten.

These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
 • Del.icio.us
 • Digg
 • Google
 • Technorati
 • eKudos
 • Facebook
 • Blogmarks
 • Furl
 • Live
 • NuJIJ
 • Slashdot

Onderwerp: MUZIEK, WERELDMUZIEK

24 Mei 2013

Chin Chin is het feestelijke nieuwe album van de New Cool Collective

   
Tekst en beeld: Ronald Rijntjes

De New Cool Collective is niet meer weg te denken in de Nederlandse muziekwereld. Dit jaar is het precies twintig jaar geleden dat saxofonist Benjamin Herman de coole jazz/funk formatie New Cool Collective oprichtte. Nu twintig jaar later bestaat de band nog steeds met een bijna ongewijzigde bezetting.

Zo staan Benjamin Herman (leider en saxofonist), Willem Friede (componist en pianist), David Rockefeller (trompet), Frank van Dok en Jos de Haas (percussie), Leslie Lopez (bas) en Joost Kroon (drums) nog steeds aan elkaars zijde. Gitarist Anton Goudsmit heeft door drukte met andere projecten helaas afscheid moeten nemen van de band, waar hij vanaf het begin betrokken bij was.

De New Cool Collective kenmerkt zich door de warme en dansbare muziek met een mix van jazz, funk, grooves en afro-beat. Waar ze ook spelen brengen ze het publiek aan het dansen en zorgen voor een spetterend feest.

Vernieuwen
De heren weten zichzelf steeds weer te vernieuwen en de luisteraar te verrassen. Het brein achter de band is niet alleen Benjamin Herman, maar ook Willem Friede. Hij is degene die de composities maakt en de band voorziet van muzikale uitdagingen. Zo heeft hij dit jaar met de band de muziek voor de Nederlandse film ‘Toegetakeld door de liefde’ van Ari Deelder geschreven. Hierin zijn ze zelf te zien als ‘De Euromasters’.


Om het jubileum nog meer kracht bij te zetten is de New Cool de studio ingedoken om niet alleen de soundtrack voor de film op te nemen, maar ook een aantal nieuwe nummers. Deze zijn samen op het nieuwe album Chin Chin verschenen. De combinatie van filmmuziek en de coole muziek van de band maken het een uniek album.

Nieuw karakter
Lekkere dansbare klanken zoals we gewend zijn van de heren kleuren de sfeer waarbij je  deze muziek zit te luisteren. Om even tot rust te komen luister je naar sferische filmmuziek die de band een nieuw karakter geeft. Het is niet het standaard werk, maar wel kwalitatief hoogwaardig en verrassend. Otto Preminger is één van de inspiratiebronnen van de band geweest tijdens het maken van het album.

Het begint al vrolijk en ritmisch sterk met het nummer ‘The Canteen’. Je voelt al direct een New Cool sausje die je meeneemt in een relaxte sfeer. Bij ‘Hoover Flag’ komen Amerikaanse invloeden langs die je aan een roadmovie doet denken. Een fijne gitaar klinkt door de melodie heen.

  
Bebop

Herman pakt flink uit op zijn altsax tijdens ‘Devastated’. Mede door zijn bebop klank, waarbij veel snelle loopjes, een solo en schelle klanken worden gespeeld maakt het een energiek nummer. Ritmisch weer dik in orde en de tweeklank met trompet sluit goed op elkaar aan. Opvallend was het nummer ‘Triple Xmas’, die de kerstsfeer alvast laat komen en de circusachtige klanken.

Chin Chin is een album die perfect aansluit op het eerdere repertoire van de band. Waar pure muziek wordt gespeeld in verschillende genres. Goede composities, mooie melodielijnen, solo’s en subtiel drum en percussiewerk maken het geoliede muziek van top niveau. De luisteraar krijgt een goede portie coole jazz met een twist on the side voorgeschoteld. Dan rest mij alleen nog te zeggen c[h]in c[h]in, ofwel proost! Dat er nog vele jaren New Cool Collective mogen komen.


Gebruikte Tags: , , , , , , , , , , ,

=================


(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen stellen we je een eenvoudige vraag.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.