Cultuurpodium Online

CultuurpodiumOnline is een online magazine over podiumkunsten binnen en buiten de muren van theaters en concertzalen. We schrijven over alles wat er op de podia te doen is op het gebied van theater, muziek, dans, musical, jazz, opera, festivals, klassieke muziek en nog veel meer.
In de rubriek Even voorstellen maakt u kennis met een aantal van onze medewerkers.

In ons tag overzicht
is te zien welke onderwerpen u op onze site kunt vinden.

Accreditatie namens CultuurpodiumOnline wordt alleen aangevraagd door de coördinatoren wiens naam vermeld wordt in het colofon. Krijgt u accreditatieaanvragen binnen van anderen namens CultuurpodiumOnline, checkt u dan aub even via het algemene mailadres of dat wel klopt.

Specials

Festival aan de Werf
Holland Festival
Artikelen over Oerol Impressies van Oerol
Geluiden van Oerol
Onze speciale Oerolpagina
De Parade
Lowlands

Onderwerpen

Actie
Algemeen
Cabaret
CD en DVD
Circus en show
Dans
Festival
Jazz
Jeugd
Klassieke muziek
Locatietheater
Multimedia
Musical
Muziek
Nieuws
Opera en operette
Pop en rock
Straattheater
Toneel
Verwacht
Wereldmuziek

Cultuur op TV

Opium
Vrije Geluiden

Alle bloggers

Blog Aart Schutte
Blog Cornee Hordijk
Blog David Geysen
Blog Dorien Haan
Blog Hanneke en Jonas
Blog Joel de Tombe
Blog Karin Lambrechtsen
Blog Marijcke Voorsluijs
Blog Marina Kaptijn
Blog Marle en Clara
Blog Michael Varenkamp
Blog Moniek Poerstamper
Blog Noortje Herlaar
Blog Rembrandt Frerichs
Blog Suzan Seegers
Blog Tamara Schoppert
Blog Thomas Cammaert
Blog Tom Beek
Blog Ton van der Meer
Blog Willliam Spaaij
Blog Yonga Sun

Archieven

Sep 2014 Jun 2014 Jun 2013 Aug 2011 Jul 2011 Jun 2011 Mei 2011 Jun 2010 Mei 2010 Dec 2009 Nov 2009 Okt 2009 Sep 2009 Aug 2009 Jul 2009 Jun 2009 Mei 2009 Apr 2009 Nov 2008 Jun 2008 Apr 2008 Mrt 2008 Feb 2008 Jan 2008 Dec 2007 Nov 2007


Prikbord

Hier op het prikbord kan een flyer van uw voorstelling komen te staan.

Op ons prikbord in de rechterkolom van de voorpagina hebben we plaats voor de flyers van een beperkt aantal voorstellingen en concerten. Wilt u ook een flyer op ons prikbord plaatsen? Stuur uw beeldmateriaal en eventueel ander persmateriaal naar ons algemene mailadres en als (of zodra) er plaats is zullen we uw flyer op het prikbord zetten.

These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
 • Del.icio.us
 • Digg
 • Google
 • Technorati
 • eKudos
 • Facebook
 • Blogmarks
 • Furl
 • Live
 • NuJIJ
 • Slashdot

Onderwerp: WERELDMUZIEK, POP-ROCK, MUZIEK

20 Mei 2013

Italiaanse Zucchero brengt Ziggo Dome in Cubaanse sferen

  
Tekst: Michaela Meijer
Beeld: Ronald Rijntjes

Een lang gekoesterde droom van Zucchero die eindelijk in vervulling gaat. Een album opnemen in Cuba met verschillende Cubaanse muzikanten. Het resultaat: La sesión Cubana. Een album met zeven van zijn grootste hits in een Cubaans jasje gestoken en zes nieuwe tracks, waaronder een aantal covers. Op zaterdag 18 mei stond Zucchero in de Ziggo Dome om de Cubaanse klanken in Amsterdam te laten horen.

Naast blues, gospel en het rockgenre weet Zucchero zich verrassend genoeg ook aardig een weg te banen in met latin. Het album is een fijne aanvulling op de Zucchero-collectie en leent zich uitstekend als achtergrondmuziek voor lange, warme zomeravonden in de tuin of op het terras, onder het genot van een mojito of een cuba libre met een mooie Cubaanse sigaar.

  
Suiker
Adelmo Fornaciari (25 september 1955) is een Italiaanse zanger, componist, schrijver en producer. Zijn bijnaam “Zucchero”, wat suiker betekent, kreeg hij ooit van een lerares. Hij zal een zoete jongen zijn geweest die vanaf dat moment als Zucchero Sugar Fornaciari door het leven ging.


Zucchero breekt in 1985 door in Italië met het nummer ‘Donne’ op het Festival van San Remo. In Italië bereikt hij al snel een soort van cult-status. Pas in 1991 breekt hij in de rest van Europa door met een remake van het nummer ‘Senza una Donna’, die hij samen met Paul Young in een mix van Italiaans en Engels hoog in de hitlijsten weet te plaatsen.

Iets te laat kom ik deze avond de Ziggo Dome binnen, maar nog net weet ik het staartje van het openingsnummer mee te pakken: ‘Baila’ (sexy thing), één van de in een Cubaans jasje gestoken oudere nummers. De sfeer is broeierig, zoals het hoort op een Cubaans feestje. Alle lof voor de bedenker van het podium met de zeventien muzikanten erop, de drie in sexy latin carnavalsoutfit gestoken zangeressen en Zucchero zelf.

  
Bordeel
Het podium doet me denken aan een in vergane glorie zijnde bordeel met industriële invloeden. Trappetjes met doodshoofden, olievaten en hekwerken met scharnieren en een grote Amerikaanse oldtimer op de achtergrond. Voor op het podium een grote krokodillenkop met zijn bek open en veel rood en geel licht.

Zucchero weet het publiek zonder problemen mee te krijgen in zijn Cubaanse sferen. Italië ontmoet Cuba in optima forma! Ook de nummers ‘Un Kilo’ en ‘Nena’ krijgen een Cubaans sausje en het publiek smult ervan.
Zucchero is in vorm en het valt me op dat hij zijn eeuwige hoed heeft omgeruild voor een vaal petje. Interactie, in de vorm van een gesprek met het publiek is er ook, al heb ik geen idee waar hij het over had.

  
Dansen
De wat bekendere nummers komen uiteraard ook voorbij: ‘Diamante’, ‘Il Volo’ en ‘Diavolo In Me’ worden de zaal ingeblazen en iedereen danst, klapt en zingt mee. Pas in de eerste encore speelt de band het nummer waar de meesten op hebben zitten wachten ‘Senza Una Donna’. In het Engels, helaas. Van mij had dit nummer gewoon origineel in het Italiaans gezongen mogen worden, ik ben nooit echt gecharmeerd geweest van het gekweel met Paul Young, maar dat is mijn eigen bescheiden mening, want de rest van het Ziggo Dome kon het gelukkig wel waarderen, gezien de vele handen in de lucht en het massale meezingen.

In de tweede toegift sluit de fijne Zucchero af met een swingend hommage aan Ritchie Valens met ‘La Bamba’ en het nummer ‘Per Colpa Di Chi’. De heupen worden losgegooid en het Cubaanse feestje wordt compleet gemaakt met vuurwerk en een confettibom met gouden snippers.
Ziggo Dome is verwend vanavond en heeft even mogen proeven van de fijne Cubaanse sferen met een Italiaans tintje. Op 27 en 28 mei is Zucchero nog te zien in Antwerpen (Lotto Arena) en in Brussel (Forest National).


Gebruikte Tags: , , , , , , ,

=================


(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen stellen we je een eenvoudige vraag.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.