Cultuurpodium Online

CultuurpodiumOnline is een online magazine over podiumkunsten binnen en buiten de muren van theaters en concertzalen. We schrijven over alles wat er op de podia te doen is op het gebied van theater, muziek, dans, musical, jazz, opera, festivals, klassieke muziek en nog veel meer.
In de rubriek Even voorstellen maakt u kennis met een aantal van onze medewerkers.

In ons tag overzicht
is te zien welke onderwerpen u op onze site kunt vinden.

Accreditatie namens CultuurpodiumOnline wordt alleen aangevraagd door de coördinatoren wiens naam vermeld wordt in het colofon. Krijgt u accreditatieaanvragen binnen van anderen namens CultuurpodiumOnline, checkt u dan aub even via het algemene mailadres of dat wel klopt.

Specials

Festival aan de Werf
Holland Festival
Artikelen over Oerol Impressies van Oerol
Geluiden van Oerol
Onze speciale Oerolpagina
De Parade
Lowlands

Onderwerpen

Actie
Algemeen
Cabaret
CD en DVD
Circus en show
Dans
Festival
Jazz
Jeugd
Klassieke muziek
Locatietheater
Multimedia
Musical
Muziek
Nieuws
Opera en operette
Pop en rock
Straattheater
Toneel
Verwacht
Wereldmuziek

Cultuur op TV

Opium
Vrije Geluiden

Alle bloggers

Blog Aart Schutte
Blog Cornee Hordijk
Blog David Geysen
Blog Dorien Haan
Blog Hanneke en Jonas
Blog Joel de Tombe
Blog Karin Lambrechtsen
Blog Marijcke Voorsluijs
Blog Marina Kaptijn
Blog Marle en Clara
Blog Michael Varenkamp
Blog Moniek Poerstamper
Blog Noortje Herlaar
Blog Rembrandt Frerichs
Blog Suzan Seegers
Blog Tamara Schoppert
Blog Thomas Cammaert
Blog Tom Beek
Blog Ton van der Meer
Blog Willliam Spaaij
Blog Yonga Sun

Archieven

Sep 2014 Jun 2014 Jun 2013 Aug 2011 Jul 2011 Jun 2011 Mei 2011 Jun 2010 Mei 2010 Dec 2009 Nov 2009 Okt 2009 Sep 2009 Aug 2009 Jul 2009 Jun 2009 Mei 2009 Apr 2009 Nov 2008 Jun 2008 Apr 2008 Mrt 2008 Feb 2008 Jan 2008 Dec 2007 Nov 2007


Prikbord

Hier op het prikbord kan een flyer van uw voorstelling komen te staan.

Op ons prikbord in de rechterkolom van de voorpagina hebben we plaats voor de flyers van een beperkt aantal voorstellingen en concerten. Wilt u ook een flyer op ons prikbord plaatsen? Stuur uw beeldmateriaal en eventueel ander persmateriaal naar ons algemene mailadres en als (of zodra) er plaats is zullen we uw flyer op het prikbord zetten.

These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
 • Del.icio.us
 • Digg
 • Google
 • Technorati
 • eKudos
 • Facebook
 • Blogmarks
 • Furl
 • Live
 • NuJIJ
 • Slashdot

Onderwerp: POP-ROCK

6 Mei 2013

Geslaagde editie Life I live 2013

Kensington De Kraaien Mr and Mississippi
Tekst en beeld: Wim Barzilay

Voor de derde keer in successie is het Life I Live Festival geprogrammeerd in de Haagse binnenstad. Dit jaar staat vooral muziek van eigen bodem centraal, van artiesten die hun sporen al lang verdiend hebben tot de muzikale helden van nu. De avond voor de laatste Koninginnedag is het droog maar wel fris maar dat weerhoudt zo’n 200.000 mensen er in ieder geval van niet het festival te vieren in de Haagse binnenstad.

De eerste act op het Spuiplein is meteen een knaller met de heren en dames van De Kraaien. Een band die niet zozeer muzikaal verrast maar vooral een show gaf waar het nodige spektakel te zien is. Zeker als het nummer ‘Ik vind je lekker’ wordt aangekondigd is dat het sein voor het publiek om helemaal los te gaan.

Claw Boys Claw Claw Boys Claw Claw Boys Claw 

Daarna is het op de Plaats de beurt aan Mister and Mississippi. Een band die zonder dat je ze gehoord hebt al goed moet vinden als je al de lovende kritieken en recensies die over deze band verschenen zijn moet geloven. Dat belooft wat! De drie kwartier die we te zien kregen is in ieder geval genoeg om te kunnen concluderen dat dit niet zomaar een hype is. De toegekende 3FM Award voor beste nieuwkomer komt niet uit de lucht vallen. De heren en dame spelen een overtuigende en gevarieerde set. Muziek die bij je binnen komt en nog wel even blijft hangen. Een mooi voorbeeld daarvan is hun nieuwste single ‘Same Room, Different House’

De volgende act staat net als Mr and Mississippi geprogrammeerd op ‘De Plaats, een wat kleinschaliger podium maar daarom juist weer net wat intiemer dan het wat massalere ‘Spuiplein’ De muziek van Ed Struijlaart en zijn band past ook helemaal in dit décor. Muziek die doet denken aan de muziek van John Mayer meets Robin Cray. Onvervalste en pure bluesrock met de nodige scherpe gitaarpartijen en soli, maar ook gevoelige en pure songs. Ik was in ieder geval aangenaam verrast van de muziek van dit Nederlands gezelschap. Luister bijvoorbeeld eens naar het catchy ‘Woman (Stuck in the Middle)’ en je weet waarom!

 Ed Struijlaart Ed Struijlaart Kensington

De klanken van het openingsnummer ‘Hammer’ van Claws Boys Claw komen ons tegemoet als we richting het podium van het ‘Spuiplein’ lopen. Dit lekkere ‘Hammer’ is afkomstig van de nieuwste plaat van de band en laat meteen horen dat deze band uit 1983 nog steeds meetelt in Nederland en daarbuiten. We zijn getuige van een heerlijk optreden van gedreven en enthousiaste, met alle eerbied, veteranen uit het Nederlandse popcircuit. ‘Rosie’ mag natuurlijk niet ontbreken en het eind van deze geweldige song is voor ons het sein om dit podium te verlaten. Op naar het volgende optreden op het Kerkplein.

Daar aangekomen stonden de ‘jonge honden’ van Soul Sister Dance Revolution al op het hoge podium te spelen. Het eerste dat opvalt is het enthousiasme en ‘kabaal’ van het veelal jonge publiek. Het lijkt wel of Justin Bieber staat te spelen. De bandleden zijn ook verbaasd te zijn wat zij met hun optreden en muziek bij hun fans teweeg brengen. Geweldig om mee te maken! De nummers van deze Haagse band staan als een huis en worden met verve en gevoel voor muziek gebracht. Ze zijn ook heel anders dan je zou verwachten bij zo’n bandnaam. De muziek heeft zeker ‘soul’ maar valt eerder onder de noemer ‘Alternatieve Rock’. Bij ‘Soldiers of Love’ doet het publiek er nog een schepje bovenop. Tekenend voor dit optreden is dat ‘Soul Sister Dance Revolution’ een toegift na hun puike show geven. Wij blijven tot de laatste noot staan en missen hierdoor het begin van de hoofdact van ‘Life I Live’

Mr and Mississippi Soul Sister Dance Revolution Soul Sister Dance Revolutions

Deze was gereserveerd voor Kensington, een van de grote winnaars van de onlangs gehouden 3FM Awards. Hoge verwachtingen dus van onze kant en misschien daardoor wel een beetje teleurgesteld na het optreden van dit Utrechtse kwartet. Er mankeert niets aan dit optreden en aan de muziek die ze spelen, maar het lijkt of het heilige vuur ontbreekt. De nummers worden zeer professioneel en kundig gespeeld. Maar ook bij de bekendere ‘ Let Go’ en ‘ Don’t Look Back’ en een meezinger als ‘Home Again’, gaat het dak er niet echt af!

Een geslaagde editie van Life I Live zit er weer op we sluiten af met een welgemeend ‘Life I Live en Den Haag, we vonden jullie lekker!!


Gebruikte Tags: , , , , ,

=================


(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen stellen we je een eenvoudige vraag.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.