Cultuurpodium Online

CultuurpodiumOnline is een online magazine over podiumkunsten binnen en buiten de muren van theaters en concertzalen. We schrijven over alles wat er op de podia te doen is op het gebied van theater, muziek, dans, musical, jazz, opera, festivals, klassieke muziek en nog veel meer.
In de rubriek Even voorstellen maakt u kennis met een aantal van onze medewerkers.

In ons tag overzicht
is te zien welke onderwerpen u op onze site kunt vinden.

Accreditatie namens CultuurpodiumOnline wordt alleen aangevraagd door de coördinatoren wiens naam vermeld wordt in het colofon. Krijgt u accreditatieaanvragen binnen van anderen namens CultuurpodiumOnline, checkt u dan aub even via het algemene mailadres of dat wel klopt.

Specials

Festival aan de Werf
Holland Festival
Artikelen over Oerol Impressies van Oerol
Geluiden van Oerol
Onze speciale Oerolpagina
De Parade
Lowlands

Onderwerpen

Actie
Algemeen
Cabaret
CD en DVD
Circus en show
Dans
Festival
Jazz
Jeugd
Klassieke muziek
Locatietheater
Multimedia
Musical
Muziek
Nieuws
Opera en operette
Pop en rock
Straattheater
Toneel
Verwacht
Wereldmuziek

Cultuur op TV

Opium
Vrije Geluiden

Alle bloggers

Blog Aart Schutte
Blog Cornee Hordijk
Blog David Geysen
Blog Dorien Haan
Blog Hanneke en Jonas
Blog Joel de Tombe
Blog Karin Lambrechtsen
Blog Marijcke Voorsluijs
Blog Marina Kaptijn
Blog Marle en Clara
Blog Michael Varenkamp
Blog Moniek Poerstamper
Blog Noortje Herlaar
Blog Rembrandt Frerichs
Blog Suzan Seegers
Blog Tamara Schoppert
Blog Thomas Cammaert
Blog Tom Beek
Blog Ton van der Meer
Blog Willliam Spaaij
Blog Yonga Sun

Archieven

Sep 2014 Jun 2014 Jun 2013 Aug 2011 Jul 2011 Jun 2011 Mei 2011 Jun 2010 Mei 2010 Dec 2009 Nov 2009 Okt 2009 Sep 2009 Aug 2009 Jul 2009 Jun 2009 Mei 2009 Apr 2009 Nov 2008 Jun 2008 Apr 2008 Mrt 2008 Feb 2008 Jan 2008 Dec 2007 Nov 2007


Prikbord

Hier op het prikbord kan een flyer van uw voorstelling komen te staan.

Op ons prikbord in de rechterkolom van de voorpagina hebben we plaats voor de flyers van een beperkt aantal voorstellingen en concerten. Wilt u ook een flyer op ons prikbord plaatsen? Stuur uw beeldmateriaal en eventueel ander persmateriaal naar ons algemene mailadres en als (of zodra) er plaats is zullen we uw flyer op het prikbord zetten.

These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
 • Del.icio.us
 • Digg
 • Google
 • Technorati
 • eKudos
 • Facebook
 • Blogmarks
 • Furl
 • Live
 • NuJIJ
 • Slashdot

Onderwerp: JAZZ, VERWACHT

1 Mei 2013

North Sea Jazz programma 2013 bekend

North Sea Jazz

Port of Rotterdam North Sea Jazz Festival maakt het complete programma van de komende editie op 12, 13 en 14 juli bekend.

Onder anderen Terence Blanchard, Larry Graham & Graham Central Station met speciale gast Mark King en Brecker Brothers Band Reunion zijn aan het programma toegevoegd.

Ook JJ Grey & Mofro, Ruben Hein, Karsu en Marcos Valle met speciale gast Lucas Santtana maken hun opwachting op de 38e editie van het grootste indoor jazz festival ter wereld.

Op het programma staat een groot aantal speciale projecten waaronder Ron Carter met de WDR Big Band. Ook het Metropole Orkest geeft twee bijzondere optredens. Op zaterdag met de vocalisten Anthony Hamilton, Gregory Porter en Gretchen Parlato onder leiding van Jules Buckley, en op zondag speelt het orkest met jazzlegende Herbie Hancock gedirigeerd door Vince Mendoza.

Eerder werden Santana, John Legend, Sting, The Roots, Caro Emerald, Diana Krall, Marcus Miller, Sonny Rollins, Jamie Cullum, Kendrick Lamar en Bonnie Raitt al bevestigd. Het eerder aangekondigde concert van Joe Jackson and the Bigger Band featuring Regina Carter gaat door het annuleren van de gehele tour helaas niet door.

Dit jaar heeft het festival geen artist in residence maar hebben Steve Coleman en John Zorn ruimte gekregen een eigen avond in te vullen.

Steve Coleman curates 
Op vrijdag krijgt componist, bandleider en saxofonist Steve Coleman carte blanche om een eigen avond in de Madeira te vullen. Reden hiervoor is de enorme invloed die hij nog steeds heeft op de jazz en muzikanten van nu. Tijdens deze avond treden Jonathan Finlayson & Sicilian Defense, Doug Hammond Quintet, Citizen X ft. Jean-Paul Bourelly en Steve Coleman & Five Elements op.

Zorn at 60 
Duizendpoot John Zorn is 60 geworden en viert dit op zaterdag met een speciaal samengestelde marathon van diverse projecten uit zijn scene. Voor zijn avondvullende programma in de Darling neemt hij Song Project, Illuminations, Holy Visions & The Alchemist, Templars, The Dreamers en Electric Masada mee. In de programmering is verder speciale aandacht voor nieuwe ontwikkelingen door de thema’s Jazz Rocks!, Electronic Jazz & Future Soul, New Urban Jazz en Improfs.

Jazz Rocks! 
De organisatie ziet al enkele jaren een mooie ontwikkeling die gaande is in de jazz. Een nieuwe generatie jonge muzikanten, in de leeftijd van twintig tot dertig, combineert jazzmuziek met rock, funk, soul en meer. Dat levert een hedendaagse stroming op van fusionbands met een fris nieuw geluid. Drie van die groepen die nooit eerder op North Sea Jazz hebben gespeeld zijn: BadBadNotGoodDirty Loops en Snarky Puppy.

Electronic Jazz & Future SoulDoor de funky beats, trage swing en complexe ritmiek van zowel jazz als salsa zijn beide stromingen in trek bij DJs en andere geluidskunstenaars met laptop en elektronica. Op het festival een aantal in het oog springende projecten van het afgelopen jaar: Mala in CubaFrente Cumbiero in een samenwerking met Quantic, en Thundercat. Hoge verwachtingen zijn er van de nieuwe soulstemmen van Laura Mvula en Hiatus Kaiyote.

New Urban Jazz 
De jongste generatie jazzmusici groeide op met grootstedelijke muziek als soul, R&B, en hiphop. Ze zijn allen echte jazzmusici, maar verwerken de invloeden uit hun jeugd de muziek die zij maken. Chris Dave & The DrumhedzNext CollectiveJosé James en Robert Glasper Experiment met speciale gast Lionel Loueke zijn hiervan prima voorbeelden.

Improfs 
Met free jazz vond de jazz in de jaren '60 wereldwijd een eigen geluid. Op het festival een aantal veteranen van de geïmproviseerde muziek waaronder het Nederlandse ICP Orkest en de Braziliaan Hermeto Pascoal. Van de jonge generatie: Colin Stetson (USA) en Zapp4 (Nederland).

Kijk voor de volledige line up en blokkenschema op www.northseajazz.com
=================


(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen stellen we je een eenvoudige vraag.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.