Cultuurpodium Online

CultuurpodiumOnline is een online magazine over podiumkunsten binnen en buiten de muren van theaters en concertzalen. We schrijven over alles wat er op de podia te doen is op het gebied van theater, muziek, dans, musical, jazz, opera, festivals, klassieke muziek en nog veel meer.
In de rubriek Even voorstellen maakt u kennis met een aantal van onze medewerkers.

In ons tag overzicht
is te zien welke onderwerpen u op onze site kunt vinden.

Accreditatie namens CultuurpodiumOnline wordt alleen aangevraagd door de coördinatoren wiens naam vermeld wordt in het colofon. Krijgt u accreditatieaanvragen binnen van anderen namens CultuurpodiumOnline, checkt u dan aub even via het algemene mailadres of dat wel klopt.

Specials

Festival aan de Werf
Holland Festival
Artikelen over Oerol Impressies van Oerol
Geluiden van Oerol
Onze speciale Oerolpagina
De Parade
Lowlands

Onderwerpen

Actie
Algemeen
Cabaret
CD en DVD
Circus en show
Dans
Festival
Jazz
Jeugd
Klassieke muziek
Locatietheater
Multimedia
Musical
Muziek
Nieuws
Opera en operette
Pop en rock
Straattheater
Toneel
Verwacht
Wereldmuziek

Cultuur op TV

Opium
Vrije Geluiden

Alle bloggers

Blog Aart Schutte
Blog Cornee Hordijk
Blog David Geysen
Blog Dorien Haan
Blog Hanneke en Jonas
Blog Joel de Tombe
Blog Karin Lambrechtsen
Blog Marijcke Voorsluijs
Blog Marina Kaptijn
Blog Marle en Clara
Blog Michael Varenkamp
Blog Moniek Poerstamper
Blog Noortje Herlaar
Blog Rembrandt Frerichs
Blog Suzan Seegers
Blog Tamara Schoppert
Blog Thomas Cammaert
Blog Tom Beek
Blog Ton van der Meer
Blog Willliam Spaaij
Blog Yonga Sun

Archieven

Sep 2014 Jun 2014 Jun 2013 Aug 2011 Jul 2011 Jun 2011 Mei 2011 Jun 2010 Mei 2010 Dec 2009 Nov 2009 Okt 2009 Sep 2009 Aug 2009 Jul 2009 Jun 2009 Mei 2009 Apr 2009 Nov 2008 Jun 2008 Apr 2008 Mrt 2008 Feb 2008 Jan 2008 Dec 2007 Nov 2007


Prikbord

Hier op het prikbord kan een flyer van uw voorstelling komen te staan.

Op ons prikbord in de rechterkolom van de voorpagina hebben we plaats voor de flyers van een beperkt aantal voorstellingen en concerten. Wilt u ook een flyer op ons prikbord plaatsen? Stuur uw beeldmateriaal en eventueel ander persmateriaal naar ons algemene mailadres en als (of zodra) er plaats is zullen we uw flyer op het prikbord zetten.

These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
 • Del.icio.us
 • Digg
 • Google
 • Technorati
 • eKudos
 • Facebook
 • Blogmarks
 • Furl
 • Live
 • NuJIJ
 • Slashdot

Onderwerp: POP-ROCK, MUZIEK

21 April 2013

Sexy Eros Ramazzotti bedwelmt Ziggodome

  
Tekst: Michaela Meijer

Beeld: Ronald Rijntjes

Het blijft een bijzonder gegeven dat een Italiaanse artiest als Eros Ramazzotti op zaterdagavond 20 april de Ziggodome in Amsterdam tot aan de nok toe gevuld krijgt. Bijzonder omdat de meeste Nederlanders de Italiaanse taal niet machtig zijn, maar toch uit volle borst de nummers meezingen alsof ze niets anders gewend zijn.

Justin Bieber-taferelen
Eros, inmiddels al een oude rot in het vak, grijzend, doorleefd, maar nog oh zo sexy, draaiend met zijn heupen op dat podium. De dames vooraan vallen spontaan in katzwijm, er wordt gegild en betast zodra Eros het trappetje afdaalt en vlak voor de neus van de fans vooraan gaat staan zingen.
 Grappig, hoe wij volwassenen weemoedig en hoofdschuddend de Justin Bieber-taferelen bekijken en veroordelen, maar zodra Eros voor je neus staat, dat even vergeet en net zo hard gilt en hem wil aanraken.

  
Eros staat deze avond in de Ziggodome voor zijn Noi-tour. Het inmiddels twaalfde album van de Italiaanse ster.
 De avond wordt afgetrapt met nieuw werk, maar al snel wordt er geschakeld naar oudere nummers: ‘Stella Gemella’, ‘Terra Promessa’, ‘Adesso Tu’ en ‘Cuori Agitati’.

Eros-memorylane
In sneltreinvaart worden de nummers er doorheen gejaagd. De meeste uitvoeringen bestaan uit een couplet en een refrein, waardoor het gevoel dat in sommige nummers zit, absoluut niet tot zijn recht komt.
 Anderzijds is het wel een soort ‘Eros-memorylane’ en komen er veel, heel veel nummers voorbij. Ik gok wel zo’n nummertje of dertig in totaal.

  
Eros is in zijn element, als altijd. Hij wandelt heupwiegend over het podium, schudt een keer met zijn billen, maakt grapjes met zijn publiek en zijn band en windt het volle Ziggodome om zijn vinger. De grote hits als ‘Se Bastasse una Canzone’, ‘Musica e’ en ‘Cose Della Vita’ worden woord voor woord meegezongen en het publiek geniet zich gek.

Naast de bijna volmaaktheid van Eros, ook extra credits voor de band en de achtergrondzang. Die maakten van de show een kwalitatief hoogstandje. Met name de saxofonist was een zeer aangename aanvulling.
Al met al een fijn concert en een goeie reden om die oude Eros-cd’s weer eens uit de kast te halen.


Gebruikte Tags: , , ,

=================


(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen stellen we je een eenvoudige vraag.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.