Cultuurpodium Online

CultuurpodiumOnline is een online magazine over podiumkunsten binnen en buiten de muren van theaters en concertzalen. We schrijven over alles wat er op de podia te doen is op het gebied van theater, muziek, dans, musical, jazz, opera, festivals, klassieke muziek en nog veel meer.
In de rubriek Even voorstellen maakt u kennis met een aantal van onze medewerkers.

In ons tag overzicht
is te zien welke onderwerpen u op onze site kunt vinden.

Accreditatie namens CultuurpodiumOnline wordt alleen aangevraagd door de coördinatoren wiens naam vermeld wordt in het colofon. Krijgt u accreditatieaanvragen binnen van anderen namens CultuurpodiumOnline, checkt u dan aub even via het algemene mailadres of dat wel klopt.

Specials

Festival aan de Werf
Holland Festival
Artikelen over Oerol Impressies van Oerol
Geluiden van Oerol
Onze speciale Oerolpagina
De Parade
Lowlands

Onderwerpen

Actie
Algemeen
Cabaret
CD en DVD
Circus en show
Dans
Festival
Jazz
Jeugd
Klassieke muziek
Locatietheater
Multimedia
Musical
Muziek
Nieuws
Opera en operette
Pop en rock
Straattheater
Toneel
Verwacht
Wereldmuziek

Cultuur op TV

Opium
Vrije Geluiden

Alle bloggers

Blog Aart Schutte
Blog Cornee Hordijk
Blog David Geysen
Blog Dorien Haan
Blog Hanneke en Jonas
Blog Joel de Tombe
Blog Karin Lambrechtsen
Blog Marijcke Voorsluijs
Blog Marina Kaptijn
Blog Marle en Clara
Blog Michael Varenkamp
Blog Moniek Poerstamper
Blog Noortje Herlaar
Blog Rembrandt Frerichs
Blog Suzan Seegers
Blog Tamara Schoppert
Blog Thomas Cammaert
Blog Tom Beek
Blog Ton van der Meer
Blog Willliam Spaaij
Blog Yonga Sun

Archieven

Sep 2014 Jun 2014 Jun 2013 Aug 2011 Jul 2011 Jun 2011 Mei 2011 Jun 2010 Mei 2010 Dec 2009 Nov 2009 Okt 2009 Sep 2009 Aug 2009 Jul 2009 Jun 2009 Mei 2009 Apr 2009 Nov 2008 Jun 2008 Apr 2008 Mrt 2008 Feb 2008 Jan 2008 Dec 2007 Nov 2007


Prikbord

Hier op het prikbord kan een flyer van uw voorstelling komen te staan.

Op ons prikbord in de rechterkolom van de voorpagina hebben we plaats voor de flyers van een beperkt aantal voorstellingen en concerten. Wilt u ook een flyer op ons prikbord plaatsen? Stuur uw beeldmateriaal en eventueel ander persmateriaal naar ons algemene mailadres en als (of zodra) er plaats is zullen we uw flyer op het prikbord zetten.

These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
 • Del.icio.us
 • Digg
 • Google
 • Technorati
 • eKudos
 • Facebook
 • Blogmarks
 • Furl
 • Live
 • NuJIJ
 • Slashdot

Onderwerp: MUZIEK, POP-ROCK

4 April 2013

Liesbeth List ontvangt Radio 5 Nostalgia Oeuvreprijs 2013

 
Tekst en beeld: Ronald Rijntjes

In een vol DeLaMar theater in Amsterdam mocht, de lady van de chansons, Liesbeth List nog eenmaal het podium betreden en haar beste werk voor de laatste keer laten klinken. Zij mocht namelijk de jaarlijkse Oeuvreprijs van Radio 5 in ontvangst nemen, met de daarbij horende cheque van vijfduizend euro.

Stichting Hoofdzaak
De cheque wordt vervolgens door de winnaar geschonken aan een goed doel. List schonk het aan de Stichting Hoofdzaak, voor wetenschappelijk onderzoek naar aangeboren gezichtsafwijkingen.

Het radiostation zette Liesbeth List in de spotlights voor haar onderscheidende bijdrage aan de Nederlandse muziek in haar carrière die ruim 40 jaar beslaat. De avond werd gepresenteerd door Radio 5 presentatrice Myrna Goossen.


Plezier
Onder begeleiding van haar vaste band gaf List een mooi en intiem optreden. In de zaal zaten naast bekende uit haar vakwereld ook fans, die via Radio 5 kaarten hadden gewonnen. Vele bekende liedjes kwamen langs en werden met veel plezier en passie gebracht.

Als verrassing zong zanger Frank Boeijen het nummer 'Zeg me dat het niet zo is' mee en dat zorgde voor een mooie samenzang. Niet alleen bekende hits werden gezongen als 'Pastorale' en 'Brussel' maar ook liedjes van Edith Piaf, zoals 'Non, Je Ne Regrette Rien'.


Energie
List weet op deze leeftijd nog steeds het beste uit haar stem te halen en staat vol overtuiging en energie op het podium. Tussen de muziek door vertelt ze leuke verhalen die relatie hebben met de muziek. Zo vertelt ze hoe het haar moeite kostte om zich in te leven in 'Milord' van Piaf, een lied over een hoer: 'Wij hadden helemaal geen hoeren op Vlieland.'

Het nummer 'Pastorale' wordt op zeer indrukwekkende wijze gebracht. Gitarist Peter van Benthem neemt hierbij de zangpartij voor zijn rekening en doet dat met volle overtuiging. Even later neemt Ramses Shaffy het over en zien we hem op een scherm verschijnen. Hierna zingen ze samen het duet 'Laat me/Vivre'. Het is net alsof List en Shaffy naast elkaar op het podium staan.


Bekroning
Aan het eind van het concert kwam niemand minder dan Mies Bouwman het podium oplopen om de Radio 5 Oeuvreprijs uit te reiken. List was door de komst van Bouwman aangenaam verrast en straalde als geen ander. Deze feestelijke avond is een bekroning op het werk van List. Dit concert zal op maandag 8 april van 14.00 tot 16.00 uur te horen zijn op Radio 5 Nostalgia.


Gebruikte Tags: , , , , ,

=================


(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen stellen we je een eenvoudige vraag.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.