Cultuurpodium Online

CultuurpodiumOnline is een online magazine over podiumkunsten binnen en buiten de muren van theaters en concertzalen. We schrijven over alles wat er op de podia te doen is op het gebied van theater, muziek, dans, musical, jazz, opera, festivals, klassieke muziek en nog veel meer.
In de rubriek Even voorstellen maakt u kennis met een aantal van onze medewerkers.

In ons tag overzicht
is te zien welke onderwerpen u op onze site kunt vinden.

Accreditatie namens CultuurpodiumOnline wordt alleen aangevraagd door de coördinatoren wiens naam vermeld wordt in het colofon. Krijgt u accreditatieaanvragen binnen van anderen namens CultuurpodiumOnline, checkt u dan aub even via het algemene mailadres of dat wel klopt.

Specials

Festival aan de Werf
Holland Festival
Artikelen over Oerol Impressies van Oerol
Geluiden van Oerol
Onze speciale Oerolpagina
De Parade
Lowlands

Onderwerpen

Actie
Algemeen
Cabaret
CD en DVD
Circus en show
Dans
Festival
Jazz
Jeugd
Klassieke muziek
Locatietheater
Multimedia
Musical
Muziek
Nieuws
Opera en operette
Pop en rock
Straattheater
Toneel
Verwacht
Wereldmuziek

Cultuur op TV

Opium
Vrije Geluiden

Alle bloggers

Blog Aart Schutte
Blog Cornee Hordijk
Blog David Geysen
Blog Dorien Haan
Blog Hanneke en Jonas
Blog Joel de Tombe
Blog Karin Lambrechtsen
Blog Marijcke Voorsluijs
Blog Marina Kaptijn
Blog Marle en Clara
Blog Michael Varenkamp
Blog Moniek Poerstamper
Blog Noortje Herlaar
Blog Rembrandt Frerichs
Blog Suzan Seegers
Blog Tamara Schoppert
Blog Thomas Cammaert
Blog Tom Beek
Blog Ton van der Meer
Blog Willliam Spaaij
Blog Yonga Sun

Archieven

Sep 2014 Jun 2014 Jun 2013 Aug 2011 Jul 2011 Jun 2011 Mei 2011 Jun 2010 Mei 2010 Dec 2009 Nov 2009 Okt 2009 Sep 2009 Aug 2009 Jul 2009 Jun 2009 Mei 2009 Apr 2009 Nov 2008 Jun 2008 Apr 2008 Mrt 2008 Feb 2008 Jan 2008 Dec 2007 Nov 2007


Prikbord

Hier op het prikbord kan een flyer van uw voorstelling komen te staan.

Op ons prikbord in de rechterkolom van de voorpagina hebben we plaats voor de flyers van een beperkt aantal voorstellingen en concerten. Wilt u ook een flyer op ons prikbord plaatsen? Stuur uw beeldmateriaal en eventueel ander persmateriaal naar ons algemene mailadres en als (of zodra) er plaats is zullen we uw flyer op het prikbord zetten.

These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
 • Del.icio.us
 • Digg
 • Google
 • Technorati
 • eKudos
 • Facebook
 • Blogmarks
 • Furl
 • Live
 • NuJIJ
 • Slashdot

Onderwerp: MUZIEK, POP-ROCK

3 April 2013

Kensington wint 3FM Serious Talent Award 2013


Tekst: Jeroen Opgenoort

Beeld: Ronald Rijntjes

Tijdens Paaspop 2013 deed 3FM weer een poging de band/artiest met het meeste talent te vinden onder de Nederlandse popscene. De kanshebbers om de winnaar van vorig jaar, Gers Pardoel, op te volgen zijn: Singer-songwriter Douwe Bob, The New Shining, Kensington en Mister & Mississippi.

Douwe Bob
De geboren Amsterdammer mocht de kick-off verzorgen voor wat ondanks de weeromstandigheden toch een hete middag zou worden op het Jack Daniel's-stage, wat voor de zaterdag omgedoopt werd tot 3FM stage. Douwe, die vooral bekend werd nadat hij de talentenjacht in het TV programma ‘De Beste Singer-Songwriter van Nederland’ won, liet zien geen last te hebben van zenuwen en begon gelijk vanaf de eerste noot vol overgave zijn ding te doen.

De goede ondersteuning van de in totaal 4 koppige band hielp hier uitstekend bij. De mannen hadden er zichtbaar zin en wisten dit gevoel goed over te brengen op het (grotendeels jeugdige) publiek. Helaas hebben de artiesten maar een dertig minuten de tijd om hun liederen ten gehore te brengen, het publiek was er namelijk nog lang niet klaar mee toen deze tijd verstreken was.


The New Shining
Nadat Douwe de zaal al goed had opgewarmd nam de Rotterdamse band The New Shining plaats op het kleine podium. Voor de kenners klinkt deze naam misschien bekend, ze waren namelijk al een keer uitgeroepen tot ‘Serious Talent’op 3FM in het jaar 2008. En zelfs na een tijdje touren in de Verenigde Staten hebben ze daar in de top 10 gestaan van de ‘Alternative Charts’ met het nummer ‘Red Eyes’. Maar ondanks dat ze in de jaren daarna sindsdien is het een beetje stil geweest rondom de groep.

Echter met een nieuw album opkomst en de nominaties voor Serious Talent 2013 en een 3FM Award (Beste Single) zijn ze weer op de goede weg. De band begon hun show met een lang gitaar intro om vervolgens gelijk de nodige bastonen de tent in te gooien. Dit alles met in combinatie met gitarist Evert Zeevalkink, die de band op projectmatige basis ondersteunt met vingervlug gitaarwerk, laat het geheel klinken als een goede eigen sound waarop menig rockband jaloers op kan zijn. The New Shining liet ook weten geen probleem te hebben met gevoelige akoestische muziek en bracht ook dit ten gehore in de krappe speeltijd die ze hadden. Zeker een band om in de gaten te houden voor de nabije toekomst.


Kensington

Als derde act stond de alom bekende groep Kensington uit Utrecht. Deze band hoeft natuurlijk niet meer geïntroduceerd te worden. Heeft al meerdere poppodia's in Nederland bekleedt en uitverkocht. De nu lopende tour is op sommige plaatsen al uitverkocht. Daarnaast is hun huidige single 'Home Again' natuurlijk voor iedere radioluisteraar een bekende, dit al naast 'Send me Away' van vorig jaar.

Deze twee singles werden dan ook uiteraard gespeeld door de 4 mannen, die hun bekende nummers letterlijk moesten proppen in de beschikbare tijd. Hierdoor blijkt maar weer dat deze groep klaar is voor het grotere werk, dat ze een paar uur voor het optreden op het Jack Daniel's Stage al op de Main Stage stonden bewijst dit dubbel en dwars.


Mister and Mississippi

Het kwartet van Mister and Mississippi heeft de eer om de succesvolle competitie tot een goed eind te brengen, vlak voor de bekendmaking. De groep is min of meer per ongeluk ontstaan na een opdracht op de Herman Brood Academie, waarbij verwacht werd dat ze een drietal nummers zouden schrijven en opvoeren. Nou dat is wel gelukt. Net als The New Shining is deze groep genomineerd voor een tweetal 3FM Awards (Serious Talent & Beste Nieuwkomer).

Wat gelijk al opvalt is hun podium setup, niks standaard met een bassist, gitarist, drummer op de achtergrond en de zanger(es) op de voorgrond. Maar juist alles op één lijn, zo dicht mogelijk bij het publiek, een tweetal drums, gitarist en een bassist. De groep bracht hun beetje spacey, folk-achtige, rustige muziek goed ten gehore waarmee ze bij menig collega-artiesten faam hebben gemaakt.

Door de soms falende techniek kwam het gevoel dat de band wilt overbrengen op het publiek niet altijd helemaal goed tot zijn recht. Als het genre je aanspreekt is dit zeker een band die je een keer live gezien moet hebben.


En de winnaar is...?

Na de vier optredens is 3FM tot een winnaar gekomen, die niet geheel verrassend zal zijn voor menig muziekkenner, namelijk Kensington. Zoals al bleek uit de dubbele optredens die de mannen vandaag gaven is de band eigenlijk het stadium van 'talent' al ontgroeid. Hopelijk zullen ze ons in de toekomst blijven verblijden met hun goede rockmuziek. Ben persoonlijk erg benieuwd of ze zich positief kunnen blijven ontwikkelen voor hun derde album, want na hun tweede album smaakt het zeker naar meer!


Gebruikte Tags: , , , , ,

=================


(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen stellen we je een eenvoudige vraag.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.