Cultuurpodium Online

CultuurpodiumOnline is een online magazine over podiumkunsten binnen en buiten de muren van theaters en concertzalen. We schrijven over alles wat er op de podia te doen is op het gebied van theater, muziek, dans, musical, jazz, opera, festivals, klassieke muziek en nog veel meer.
In de rubriek Even voorstellen maakt u kennis met een aantal van onze medewerkers.

In ons tag overzicht
is te zien welke onderwerpen u op onze site kunt vinden.

Accreditatie namens CultuurpodiumOnline wordt alleen aangevraagd door de coördinatoren wiens naam vermeld wordt in het colofon. Krijgt u accreditatieaanvragen binnen van anderen namens CultuurpodiumOnline, checkt u dan aub even via het algemene mailadres of dat wel klopt.

Specials

Festival aan de Werf
Holland Festival
Artikelen over Oerol Impressies van Oerol
Geluiden van Oerol
Onze speciale Oerolpagina
De Parade
Lowlands

Onderwerpen

Actie
Algemeen
Cabaret
CD en DVD
Circus en show
Dans
Festival
Jazz
Jeugd
Klassieke muziek
Locatietheater
Multimedia
Musical
Muziek
Nieuws
Opera en operette
Pop en rock
Straattheater
Toneel
Verwacht
Wereldmuziek

Cultuur op TV

Opium
Vrije Geluiden

Alle bloggers

Blog Aart Schutte
Blog Cornee Hordijk
Blog David Geysen
Blog Dorien Haan
Blog Hanneke en Jonas
Blog Joel de Tombe
Blog Karin Lambrechtsen
Blog Marijcke Voorsluijs
Blog Marina Kaptijn
Blog Marle en Clara
Blog Michael Varenkamp
Blog Moniek Poerstamper
Blog Noortje Herlaar
Blog Rembrandt Frerichs
Blog Suzan Seegers
Blog Tamara Schoppert
Blog Thomas Cammaert
Blog Tom Beek
Blog Ton van der Meer
Blog Willliam Spaaij
Blog Yonga Sun

Archieven

Sep 2014 Jun 2014 Jun 2013 Aug 2011 Jul 2011 Jun 2011 Mei 2011 Jun 2010 Mei 2010 Dec 2009 Nov 2009 Okt 2009 Sep 2009 Aug 2009 Jul 2009 Jun 2009 Mei 2009 Apr 2009 Nov 2008 Jun 2008 Apr 2008 Mrt 2008 Feb 2008 Jan 2008 Dec 2007 Nov 2007


Prikbord

Hier op het prikbord kan een flyer van uw voorstelling komen te staan.

Op ons prikbord in de rechterkolom van de voorpagina hebben we plaats voor de flyers van een beperkt aantal voorstellingen en concerten. Wilt u ook een flyer op ons prikbord plaatsen? Stuur uw beeldmateriaal en eventueel ander persmateriaal naar ons algemene mailadres en als (of zodra) er plaats is zullen we uw flyer op het prikbord zetten.

These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
 • Del.icio.us
 • Digg
 • Google
 • Technorati
 • eKudos
 • Facebook
 • Blogmarks
 • Furl
 • Live
 • NuJIJ
 • Slashdot

Onderwerp: ACTIE, POP-ROCK

12 Maart 2013

Mr. Clash, Ride my wave in de Doelen Rotterdam

Bram Stadhouders Trio Rilan and the Bombardiers Rass motivated and Re:freshed Orchestra
Tekst en beeld: Wim Barzilay

Zaterdag 9 maart staat de twaalfde Rotterdamse Museumnacht op het programma, en deze stond dit jaar in het teken van Waterlanders!  Het begint deze editie met een poging het wereldrecord lachen te verbreken. Dat is gelukt dus een mooi begin van de avond!

Ook dit jaar is er weer genoeg aanbod te vinden in het programma van de Museumnacht.  Cultuurpodiumonline is dit jaar aanwezig in de Doelen waar Mr. Clash een lekker programma heeft samengesteld. Een programma om vrolijk van te worden. Met  tranen van plezier en geluk is het mooi in lijn met het  thema van deze museumnacht.

Daarnaast lekker eten door Theater Kunst Catering en onweerstaanbare cocktails. Tijdens de uitvoering van Henosis in de Jurriaanse Zaal zijn visuals te zien van Foss Collective. De foyer wordt uitgelicht door lichtkunstenaar Co2RO.  Host Zanillya gaat het publiek meen nemen naar een verrassende mix van rock & soul, met een vleugje hiphop en funk.

Poliana Vieira Bram Stadhouders Trio Rass Motivated Re:Freshed Orchestra

We beginnen met het optreden van de Haarlemse Rilan & The Bombardiers.  Een band geformeerd rondom Rilan Ramhane (1987) een jongen met een flinke drive en plezierige uitstraling. Energie, plezier en muzikaliteit spatten af van het podium, verder beschikt hij over een opvallend eigen rauwe stem.

Wel jammer dat er nog niet veel publiek is bij dit optreden.  Het is wat stilletjes en dat is ook het geval bij het volgende optreden van het Bram Stadshouders Trio die clasht met het Nederlands Kamerkoor. We kijken en luisteren naar een speciaal project getiteld ‘Henosis’. Dit staat voor eenheid en deze term geldt ook voor de composities die ten gehore brengt. Apart niet alledaags en tot op zekere hoogte ook wel boeiend. Toch bleek het lastig om de aandacht van iedereen vast te houden.

Voor de derde keer deze avond worden we door host Zanillya gedirigeerd naar het volgende optreden. Nu staat er een ontmoeting gepland tussen Re:Freshed Orchestra en reggaezanger Rass Motived en later nog met  rapper/hiphopper Postman.

Host Zanyllia Postman meets RE:Freshed Orchestra Rilan and the Bombardiers

Nu wel een volle zaal in de foyer van de Doelen. Het gaat dan ook hard met de Rotterdamse Re:Freshed Orchestra. Dit jaar waren ze al te bewonderen waren op Noorderslag en ze zullen in juli van dit jaar ook te zien zijn bij het North Sea Jazz Festival in Rotterdam.

Het is een feestje om Re:Freshed Orchestra in actie te zien. Het enthousiasme en het plezier wat deze band uitstraalt slaat meteen over op het publiek. De samenwerking met zowel Rass Motivated als die met Postman bevalt goed en zat  als gegoten.

Het slotwoord is voor dj's Job Smit & Marc Nolte. Mensen komen en gaan  en het blijft nog lang onrustig in de foyer van de Doelen!


Gebruikte Tags: , , , , ,

=================


(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen stellen we je een eenvoudige vraag.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.