Cultuurpodium Online

CultuurpodiumOnline is een online magazine over podiumkunsten binnen en buiten de muren van theaters en concertzalen. We schrijven over alles wat er op de podia te doen is op het gebied van theater, muziek, dans, musical, jazz, opera, festivals, klassieke muziek en nog veel meer.
In de rubriek Even voorstellen maakt u kennis met een aantal van onze medewerkers.

In ons tag overzicht
is te zien welke onderwerpen u op onze site kunt vinden.

Accreditatie namens CultuurpodiumOnline wordt alleen aangevraagd door de coördinatoren wiens naam vermeld wordt in het colofon. Krijgt u accreditatieaanvragen binnen van anderen namens CultuurpodiumOnline, checkt u dan aub even via het algemene mailadres of dat wel klopt.

Specials

Festival aan de Werf
Holland Festival
Artikelen over Oerol Impressies van Oerol
Geluiden van Oerol
Onze speciale Oerolpagina
De Parade
Lowlands

Onderwerpen

Actie
Algemeen
Cabaret
CD en DVD
Circus en show
Dans
Festival
Jazz
Jeugd
Klassieke muziek
Locatietheater
Multimedia
Musical
Muziek
Nieuws
Opera en operette
Pop en rock
Straattheater
Toneel
Verwacht
Wereldmuziek

Cultuur op TV

Opium
Vrije Geluiden

Alle bloggers

Blog Aart Schutte
Blog Cornee Hordijk
Blog David Geysen
Blog Dorien Haan
Blog Hanneke en Jonas
Blog Joel de Tombe
Blog Karin Lambrechtsen
Blog Marijcke Voorsluijs
Blog Marina Kaptijn
Blog Marle en Clara
Blog Michael Varenkamp
Blog Moniek Poerstamper
Blog Noortje Herlaar
Blog Rembrandt Frerichs
Blog Suzan Seegers
Blog Tamara Schoppert
Blog Thomas Cammaert
Blog Tom Beek
Blog Ton van der Meer
Blog Willliam Spaaij
Blog Yonga Sun

Archieven

Sep 2014 Jun 2014 Jun 2013 Aug 2011 Jul 2011 Jun 2011 Mei 2011 Jun 2010 Mei 2010 Dec 2009 Nov 2009 Okt 2009 Sep 2009 Aug 2009 Jul 2009 Jun 2009 Mei 2009 Apr 2009 Nov 2008 Jun 2008 Apr 2008 Mrt 2008 Feb 2008 Jan 2008 Dec 2007 Nov 2007


Prikbord

Hier op het prikbord kan een flyer van uw voorstelling komen te staan.

Op ons prikbord in de rechterkolom van de voorpagina hebben we plaats voor de flyers van een beperkt aantal voorstellingen en concerten. Wilt u ook een flyer op ons prikbord plaatsen? Stuur uw beeldmateriaal en eventueel ander persmateriaal naar ons algemene mailadres en als (of zodra) er plaats is zullen we uw flyer op het prikbord zetten.

These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
 • Del.icio.us
 • Digg
 • Google
 • Technorati
 • eKudos
 • Facebook
 • Blogmarks
 • Furl
 • Live
 • NuJIJ
 • Slashdot

Onderwerp: POP-ROCK

9 Maart 2013

Patrick Watson imponeert de Doelen tijdens Cross-Linx

Patrick WatsonLamb Lamb
Tekst: Yorick Boersma
Beeld: Wim Barzilay

Cross-linx is al jarenlang het rond trekkende circus vol met indie classical en avantgardistische popmuziek. De caravaan trekt langs 5 steden en wij doen verslag van de Rotterdamse editie. Dit jaar worden we getrakteerd op maar liefst twee headliners: Patrick Watson en Lamb. Ook speciaal dit jaar is dat de headliners samen spelen met het orkest van het Amsterdam Sinfonietta. 

De hoofdacts spelen uiteraard in de Grote Zaal van de Doelen en waar Lamb het moest doen met een bijna volle zaal was de zaal bij het optreden van Patrick Watson tot de laatstse plek gevuld.

Net even na 20.00 uur komen de leden van Lamb het podium op. Lamb is een Britse band opgericht in 1994 door producent Andrew Barlow en zangeres Louise Rhodes. Zij spelen een soort van dromerige pop. Dit wordt ook wel triphop genoemd en voelt alsof er een warme deken over je heen getrokken wordt.

Opvallende verschijning is de  enorme elektrische contrabas van Jon Thorne die net niet het plafond bereikt. Lamb speelt deze avond alsof ze al jaren in Rotterdam komen. Het voelt vertrouwd en volgens Lamb is de sfeer in Rotterdam zo veel leuker en relaxter dan in Amsterdam. “So basically you win” voegen ze er nog aan toe!

The Dodos Patrick Watson Lamb

Lamb is officieel uit elkaar maar maakt nog wel nieuw werk samen.  Nu staan ze ook weer op het podium. Op mij laten ze in ieder geval een sterke indruk achter. Nummers die voorbij komen zijn o.a. het bekende ‘Gabriel’ de hits ‘Trans Fatty’ ‘Acid’ en ‘Gorecki’ en het lekkere ‘Nobody Else’.

Voor de volgende act banen we ons een weg in het doolhof van de Doelen op zoek naar the Dodos die een optreden geven in de Willem Burger Hal. Als we deze ruimte binnenstappen zijn the Dodos al begonnen met spelen en na de betrekkelijke rust van Lamb is luisteren naar deze band wel even omschakelen. Hoewel deze band maar met zijn tweeën speelt maken ze geluid voor tien.

Indierock is misschien daarom wel de beste omschrijving voor de muziek die de twee heren maken.  We willen op tijd bij Patrick Watson zijn en kunnen daardoor niet het hele concert bijwonen. Daarom krijgen we niet echt een goede indruk van de band uit San Francisco. Wellicht zien we zien nog elders op een festival dit jaar.

Amsterdam Sinfonietta Patrick Watson Lamb

Vier minuten voor aanvang loopt de zaal bijna vol. De toeters en bellen staan en hangen op het podium en aan elk instrument hangen lampen. De opkomst is daar. Patrick heeft een heel fancy petje op dat typerend voor hem is. De Canadese Patrick Watson, vorig jaar het absolute hoogtepunt van Motel Mozaique weet al snel het publiek te pakken en te raken met zijn speelse en energieke performance en zijn dromerige en gevoelvolle Indie.

Het opvallende aan het optreden van Patrick Watson is dat we nu veel meer samenwerking zien tussen de band en het orkest. Waar het bij Lamb twee losse onderdelen leken komt tijdens dit optreden veel meer naar voren dat het om samen muziek maken gaat. Patrick Watson doet zelfs even een stap opzij om de Amsterdam Sonfoniettta  alle ruimte te geven zich met een indrukwekkend stuk van Debussy aan het publiek over te geven.

Patrick Watson geeft een indrukwekkende show weg. Losjes maar ook professioneel met  een  leuke en goede interactie tussen de band en het mega enthousiaste publiek. De muziek is heel bijzonder en gevarieerd en vooral bij de nummers ‘Wooden Arms’ en ‘Beijing’ komt het bijzondere element die het orkest toevoegt sterk naar voren. Een mooie afsluiter van een geslaagd festival.


Gebruikte Tags: , , , ,

=================


(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen stellen we je een eenvoudige vraag.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.