Cultuurpodium Online

CultuurpodiumOnline is een online magazine over podiumkunsten binnen en buiten de muren van theaters en concertzalen. We schrijven over alles wat er op de podia te doen is op het gebied van theater, muziek, dans, musical, jazz, opera, festivals, klassieke muziek en nog veel meer.
In de rubriek Even voorstellen maakt u kennis met een aantal van onze medewerkers.

In ons tag overzicht
is te zien welke onderwerpen u op onze site kunt vinden.

Accreditatie namens CultuurpodiumOnline wordt alleen aangevraagd door de coördinatoren wiens naam vermeld wordt in het colofon. Krijgt u accreditatieaanvragen binnen van anderen namens CultuurpodiumOnline, checkt u dan aub even via het algemene mailadres of dat wel klopt.

Specials

Festival aan de Werf
Holland Festival
Artikelen over Oerol Impressies van Oerol
Geluiden van Oerol
Onze speciale Oerolpagina
De Parade
Lowlands

Onderwerpen

Actie
Algemeen
Cabaret
CD en DVD
Circus en show
Dans
Festival
Jazz
Jeugd
Klassieke muziek
Locatietheater
Multimedia
Musical
Muziek
Nieuws
Opera en operette
Pop en rock
Straattheater
Toneel
Verwacht
Wereldmuziek

Cultuur op TV

Opium
Vrije Geluiden

Alle bloggers

Blog Aart Schutte
Blog Cornee Hordijk
Blog David Geysen
Blog Dorien Haan
Blog Hanneke en Jonas
Blog Joel de Tombe
Blog Karin Lambrechtsen
Blog Marijcke Voorsluijs
Blog Marina Kaptijn
Blog Marle en Clara
Blog Michael Varenkamp
Blog Moniek Poerstamper
Blog Noortje Herlaar
Blog Rembrandt Frerichs
Blog Suzan Seegers
Blog Tamara Schoppert
Blog Thomas Cammaert
Blog Tom Beek
Blog Ton van der Meer
Blog Willliam Spaaij
Blog Yonga Sun

Archieven

Sep 2014 Jun 2014 Jun 2013 Aug 2011 Jul 2011 Jun 2011 Mei 2011 Jun 2010 Mei 2010 Dec 2009 Nov 2009 Okt 2009 Sep 2009 Aug 2009 Jul 2009 Jun 2009 Mei 2009 Apr 2009 Nov 2008 Jun 2008 Apr 2008 Mrt 2008 Feb 2008 Jan 2008 Dec 2007 Nov 2007


Prikbord

Hier op het prikbord kan een flyer van uw voorstelling komen te staan.

Op ons prikbord in de rechterkolom van de voorpagina hebben we plaats voor de flyers van een beperkt aantal voorstellingen en concerten. Wilt u ook een flyer op ons prikbord plaatsen? Stuur uw beeldmateriaal en eventueel ander persmateriaal naar ons algemene mailadres en als (of zodra) er plaats is zullen we uw flyer op het prikbord zetten.

These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
 • Del.icio.us
 • Digg
 • Google
 • Technorati
 • eKudos
 • Facebook
 • Blogmarks
 • Furl
 • Live
 • NuJIJ
 • Slashdot

Onderwerp: POP-ROCK, MUZIEK

12 Februari 2013

Doe Maar ontvangt Edison Oeuvreprijs 2013

  
Tekst: Ronald Rijntjes en Madieke Heemskerk
Beeld: Ronald Rijntjes

Op maandag 11 februari was de Heineken Music Hall (HMH) het middelpunt van de Nederlandse muziekindustrie. Hier werden namelijk de Edison Pop prijzen 2013 uitgereikt.

De blauwe loper lag voor de deur van de HMH waar de Nederlandse artiesten uit de muziekscène hun opwachting maakte. Zo waren er bekende als Di-rect, Nick, van Velsen, Racoon, Kane en Marco Borsato.

De Edison popprijs wordt aan artiesten uitgereikt die door een jury, bestaande uit Leo Blokhuis,  Daniel Dekker, Erik Kross, Jean-Paul Heck en Jeroen Nieuwenhuize gekozen worden voor hun uitmuntende prestaties binnen de muziekwereld. Het publiek mag ook hun stem laten horen in de categorie publieksprijs.

  
Categorieën
 
Er waren veel prijzen te winnen in verschillende categorieën. Beste mannelijke en vrouwelijke artiest, Beste groep, Publieksprijs beste song en album, Beste nieuwkomer, Speciale juryprijs, Kleinkunst/theater en de Oeuvreprijs.

Tussen de uitreikingen door gaven verschillende groepen als Kane, DeWolf, Blaudzun en Trijntje Oosterhuis een verrassend optreden en lieten zij zien hoeveel muzikale diversiteit de Nederlandse popmuziek heeft.

 
Winnaars

De winnaars van de avond waren Blaudzun met ‘Heavy Flowers’ voor Beste mannelijke artiest en Trijntje Oosterhuis met ‘Wrecks We Adore’ voor Beste vrouwelijke artiest. Kane werd uitgeroepen als Beste groep met hun album ‘Come Together’ en Gers Pardoel is als Beste nieuwkomer uit de bus gekomen.

De Speciale juryprijs ging naar Lorrianville voor zijn ‘You May Never Know What Happiness Is’ en Alex Roeka  ontving in de categorie Kleinkunst/theater de Edison voor ‘Gegroefd’ dat een bekroning is op zijn werk.


Publieksprijzen

De publieksprijzen werden uitgereikt aan Nick & Simon voor hun album ‘Sterker’ en Racoon voor de song ‘Oceaan’. Voor Racoon was het niet alleen al feest door de Edison te winnen, zij ontvingen namelijk ook een Gouden Plaat. De heren van de Nederpop groep Doe Maar mochten na 35 jaar de Oeuvreprijs in ontvangst nemen uit handen van Gers.

Als afsluiter van de avond zongen een aantal rappers, waaronder The Opposites en Gers Pardoel verschillende Doe Maar hits in hippe versies. Het publiek zong en klapte hier vrolijk bij mee.

 


Gebruikte Tags: , , , , , , , , , ,

=================


(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen stellen we je een eenvoudige vraag.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.