Cultuurpodium Online

CultuurpodiumOnline is een online magazine over podiumkunsten binnen en buiten de muren van theaters en concertzalen. We schrijven over alles wat er op de podia te doen is op het gebied van theater, muziek, dans, musical, jazz, opera, festivals, klassieke muziek en nog veel meer.
In de rubriek Even voorstellen maakt u kennis met een aantal van onze medewerkers.

In ons tag overzicht
is te zien welke onderwerpen u op onze site kunt vinden.

Accreditatie namens CultuurpodiumOnline wordt alleen aangevraagd door de coördinatoren wiens naam vermeld wordt in het colofon. Krijgt u accreditatieaanvragen binnen van anderen namens CultuurpodiumOnline, checkt u dan aub even via het algemene mailadres of dat wel klopt.

Specials

Festival aan de Werf
Holland Festival
Artikelen over Oerol Impressies van Oerol
Geluiden van Oerol
Onze speciale Oerolpagina
De Parade
Lowlands

Onderwerpen

Actie
Algemeen
Cabaret
CD en DVD
Circus en show
Dans
Festival
Jazz
Jeugd
Klassieke muziek
Locatietheater
Multimedia
Musical
Muziek
Nieuws
Opera en operette
Pop en rock
Straattheater
Toneel
Verwacht
Wereldmuziek

Cultuur op TV

Opium
Vrije Geluiden

Alle bloggers

Blog Aart Schutte
Blog Cornee Hordijk
Blog David Geysen
Blog Dorien Haan
Blog Hanneke en Jonas
Blog Joel de Tombe
Blog Karin Lambrechtsen
Blog Marijcke Voorsluijs
Blog Marina Kaptijn
Blog Marle en Clara
Blog Michael Varenkamp
Blog Moniek Poerstamper
Blog Noortje Herlaar
Blog Rembrandt Frerichs
Blog Suzan Seegers
Blog Tamara Schoppert
Blog Thomas Cammaert
Blog Tom Beek
Blog Ton van der Meer
Blog Willliam Spaaij
Blog Yonga Sun

Archieven

Sep 2014 Jun 2014 Jun 2013 Aug 2011 Jul 2011 Jun 2011 Mei 2011 Jun 2010 Mei 2010 Dec 2009 Nov 2009 Okt 2009 Sep 2009 Aug 2009 Jul 2009 Jun 2009 Mei 2009 Apr 2009 Nov 2008 Jun 2008 Apr 2008 Mrt 2008 Feb 2008 Jan 2008 Dec 2007 Nov 2007


Prikbord

Hier op het prikbord kan een flyer van uw voorstelling komen te staan.

Op ons prikbord in de rechterkolom van de voorpagina hebben we plaats voor de flyers van een beperkt aantal voorstellingen en concerten. Wilt u ook een flyer op ons prikbord plaatsen? Stuur uw beeldmateriaal en eventueel ander persmateriaal naar ons algemene mailadres en als (of zodra) er plaats is zullen we uw flyer op het prikbord zetten.

These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
 • Del.icio.us
 • Digg
 • Google
 • Technorati
 • eKudos
 • Facebook
 • Blogmarks
 • Furl
 • Live
 • NuJIJ
 • Slashdot

Onderwerp: POP-ROCK

10 Februari 2013

Kaiser Chiefs in Corso Rotterdam smaakt naar meer

Kaiser Chiefs Kaiser Chiefs Kaiser Chiefs
Tekst en beeld: Wim Barzilay

Het is lang geleden dat een band van het formaat van Kaiser Chiefs in Rotterdam te zien is geweest. Het is voor liefhebbers van rock en alternatieve muziek in Rotterdam maar behelpen wat betreft het aanbod van de grote en middelgrote bands in dit genre. Zeker nu in Amsterdam de Ziggo Dome geopend is.

Gelukkig wil Kaiser Chiefs graag in Rotterdam optreden want ze hebben prettige herinneringen aan vorige shows in de havenstad. Voor de band was dit optreden in een uitverkocht maar niet te vol Corso Rotterdam een try-out voor een tournee in Engeland en als support van Green Day bij het eenmalige stadionconcert in Londen.

De avond begint met een voorprogramma van Heavy Ball. De indie/ska rock van deze jonge band uit Nottngham werd door het publiek met enthousiaste reacties ontvangen. Daarna is het nog even wachten voordat de show gaat beginnen waar iedereen voor komt.

Het is even rustig geweest rond de band. Na de zomer hebben ze een rustperiode ingelast dit is het eerste optreden na de zomer met en voor het eerst met drummer Vijay Mistr nadat Nick Hodgson in december de band verlaten heeft. In Corso is daar niets van te merken en lijkt het alsof ze niet zijn weggeweest, Vanaf het begin zit de sfeer er meteen in ze zetten een strakke show neer.  

Kaaiser Chiefs Kaiser Chiefs Kaiser Chiefs

Kaiser Chiefs opent met 'Thank You Very Much' gevolgd door 'Kinda Girl You Are' en 'Everything is Average Nowadays'. Dat laatste geldt zeker niet voor de muziek van Kaiser Chiefs.

Naast de hitsongs als 'I Predict A Riot' en 'Everyday I Love You Less And Less' (wat een geweldige tekst heeft dit nummer toch) komen niet alleen maar nummers voorbij van hun laatste verzamelaar Souvenir - The Singles (2004-2012). Er is gelukkig ook ruimte voor wat minder voor de hand liggende songs zoals de al genoemde opener 'Thank You Very Much' maar ook 'Born Bo Be A Dancer' en de vermakelijke the Stranglers cover 'No More Heroes' passeren de revue. De heren zijn ondertussen ook bezig met hun nieuwe en vijfde album waarvan ze alvast Living Underground laten horen.

Opvallend verder is dat frontman en zanger Ricky Wilson, die flink wat kilo’s en ook zijn baardje is kwijtgeraakt, meer bezig is met zingen en minder met bijzaken en ook veel rustiger oogt dan voorheen.

Nu is alleen nog maar te hopen dat we in Rotterdam niet weer zo lang hoeven te wachten op een band als Kaiser Chiefs, want dit optreden smaakt naar veel meer van dit soort optredens! De sfeer in de zaal was geweldig, het optreden was top en ook de reacties van de bezoekers na afloop op Twitter waren euforisch!


Gebruikte Tags: , ,

=================


(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen stellen we je een eenvoudige vraag.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.