Cultuurpodium Online

CultuurpodiumOnline is een online magazine over podiumkunsten binnen en buiten de muren van theaters en concertzalen. We schrijven over alles wat er op de podia te doen is op het gebied van theater, muziek, dans, musical, jazz, opera, festivals, klassieke muziek en nog veel meer.
In de rubriek Even voorstellen maakt u kennis met een aantal van onze medewerkers.

In ons tag overzicht
is te zien welke onderwerpen u op onze site kunt vinden.

Accreditatie namens CultuurpodiumOnline wordt alleen aangevraagd door de coördinatoren wiens naam vermeld wordt in het colofon. Krijgt u accreditatieaanvragen binnen van anderen namens CultuurpodiumOnline, checkt u dan aub even via het algemene mailadres of dat wel klopt.

Specials

Festival aan de Werf
Holland Festival
Artikelen over Oerol Impressies van Oerol
Geluiden van Oerol
Onze speciale Oerolpagina
De Parade
Lowlands

Onderwerpen

Actie
Algemeen
Cabaret
CD en DVD
Circus en show
Dans
Festival
Jazz
Jeugd
Klassieke muziek
Locatietheater
Multimedia
Musical
Muziek
Nieuws
Opera en operette
Pop en rock
Straattheater
Toneel
Verwacht
Wereldmuziek

Cultuur op TV

Opium
Vrije Geluiden

Alle bloggers

Blog Aart Schutte
Blog Cornee Hordijk
Blog David Geysen
Blog Dorien Haan
Blog Hanneke en Jonas
Blog Joel de Tombe
Blog Karin Lambrechtsen
Blog Marijcke Voorsluijs
Blog Marina Kaptijn
Blog Marle en Clara
Blog Michael Varenkamp
Blog Moniek Poerstamper
Blog Noortje Herlaar
Blog Rembrandt Frerichs
Blog Suzan Seegers
Blog Tamara Schoppert
Blog Thomas Cammaert
Blog Tom Beek
Blog Ton van der Meer
Blog Willliam Spaaij
Blog Yonga Sun

Archieven

Sep 2014 Jun 2014 Jun 2013 Aug 2011 Jul 2011 Jun 2011 Mei 2011 Jun 2010 Mei 2010 Dec 2009 Nov 2009 Okt 2009 Sep 2009 Aug 2009 Jul 2009 Jun 2009 Mei 2009 Apr 2009 Nov 2008 Jun 2008 Apr 2008 Mrt 2008 Feb 2008 Jan 2008 Dec 2007 Nov 2007


Prikbord

Hier op het prikbord kan een flyer van uw voorstelling komen te staan.

Op ons prikbord in de rechterkolom van de voorpagina hebben we plaats voor de flyers van een beperkt aantal voorstellingen en concerten. Wilt u ook een flyer op ons prikbord plaatsen? Stuur uw beeldmateriaal en eventueel ander persmateriaal naar ons algemene mailadres en als (of zodra) er plaats is zullen we uw flyer op het prikbord zetten.

These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
 • Del.icio.us
 • Digg
 • Google
 • Technorati
 • eKudos
 • Facebook
 • Blogmarks
 • Furl
 • Live
 • NuJIJ
 • Slashdot

Onderwerp: POP-ROCK, PODIUM FOTO, MUZIEK

25 Januari 2013

Come Together: The Beatles in een compleet nieuw acrobatisch jasje


Tekst: Jeroen Opgenoort
Beeld: Ronald Rijntjes

In theater Carré is een unieke muzikale theatershow te zien die gebaseerd is op de hits van The Beatles. Een Deens gezelschap neemt het publiek mee in de wondere wereld van Lennon en McCartney. De show met de naam Come Together is nog tot en met zaterdag 26 januari te zien in Carré.

Muzikaal
De keuze van regisseur Nikolaj Cederholm om een theatervoorstelling van de muziek van The Beatles te maken zorgt voor hoge verwachting. Ondanks een wat traag, maar vooral rustig begin maakt het deze verwachtingen dubbel en dwars waar. De stemmen van de vele zangers en zangeressen passen perfect bij elkaar en worden zeer goed ondersteund door de vele verschillende instrumenten. Zelfs in de meest bizarre houdingen zijn de zangers en muzikanten niet te betrappen op foutjes.


Zo hangen zij onder andere op zijn kop te zingen, horizontaal en vliegend door de lucht. Muzikale diversiteit is het gezelschap ook niet vreemd, de ruim dertig hits die gespeeld werden van The Beatles worden in een serie van verschillende muziekgenres gegoten, het vliegt op en neer van akoestisch tot dance en van acapella tot stevige rock.

Acrobatiek
Naast de al goed verzorgde vocale kwaliteiten zijn de artiesten ook niet bepaald vies van de nodige acrobatiek. Als de show eenmaal opgewarmd is,  gaat het over van de ene acrobatische stunt in de andere.


Met als hoogtepunten het gevecht tegen de zwaartekracht bij ‘I am the Walrus’ waarbij men op het dek van een boot loopt die verticaal staat geposteerd.  En ook de Cederholm-versie van ‘Strawberry Fields Forever’ waarbij men niet bang is om met piano, pianist en zangeres op de piano de lucht in te gaan.

Kostuums
De acrobatiek was niet alleen verantwoordelijk voor het vele visuele spektakel, veel tijd is ook gestoken in de vele kostuums die de revue passeren. Naast de overigens prachtige en zeer toepasselijke individuele kostuums die de vele karakters uitbeelden die The Beatles met hun liedjes in de loop der jaren hebben gecreëerd.


De Deense groep weet de klassieke hits van de band uit Liverpool dusdanig hoor- en vooral ook zichtbaar te maken waardoor de show letterlijk voorbij vliegt. Het tempo waarmee door de vooraf afgegeven ‘setlijst’ gegaan wordt ligt erg hoog. Dit houdt het zeer interessant voor het aanwezige publiek, dat ondanks dat het even duurde voordat het opgewarmd was, zich zeker niet heeft hoeven te vervelen. Het gezelschap werd dan ook beloond met een zeer verdiende staande ovatie!


Gebruikte Tags: , , , , , ,

=================


(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen stellen we je een eenvoudige vraag.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.