Cultuurpodium Online

CultuurpodiumOnline is een online magazine over podiumkunsten binnen en buiten de muren van theaters en concertzalen. We schrijven over alles wat er op de podia te doen is op het gebied van theater, muziek, dans, musical, jazz, opera, festivals, klassieke muziek en nog veel meer.
In de rubriek Even voorstellen maakt u kennis met een aantal van onze medewerkers.

In ons tag overzicht
is te zien welke onderwerpen u op onze site kunt vinden.

Accreditatie namens CultuurpodiumOnline wordt alleen aangevraagd door de coördinatoren wiens naam vermeld wordt in het colofon. Krijgt u accreditatieaanvragen binnen van anderen namens CultuurpodiumOnline, checkt u dan aub even via het algemene mailadres of dat wel klopt.

Specials

Festival aan de Werf
Holland Festival
Artikelen over Oerol Impressies van Oerol
Geluiden van Oerol
Onze speciale Oerolpagina
De Parade
Lowlands

Onderwerpen

Actie
Algemeen
Cabaret
CD en DVD
Circus en show
Dans
Festival
Jazz
Jeugd
Klassieke muziek
Locatietheater
Multimedia
Musical
Muziek
Nieuws
Opera en operette
Pop en rock
Straattheater
Toneel
Verwacht
Wereldmuziek

Cultuur op TV

Opium
Vrije Geluiden

Alle bloggers

Blog Aart Schutte
Blog Cornee Hordijk
Blog David Geysen
Blog Dorien Haan
Blog Hanneke en Jonas
Blog Joel de Tombe
Blog Karin Lambrechtsen
Blog Marijcke Voorsluijs
Blog Marina Kaptijn
Blog Marle en Clara
Blog Michael Varenkamp
Blog Moniek Poerstamper
Blog Noortje Herlaar
Blog Rembrandt Frerichs
Blog Suzan Seegers
Blog Tamara Schoppert
Blog Thomas Cammaert
Blog Tom Beek
Blog Ton van der Meer
Blog Willliam Spaaij
Blog Yonga Sun

Archieven

Sep 2014 Jun 2014 Jun 2013 Aug 2011 Jul 2011 Jun 2011 Mei 2011 Jun 2010 Mei 2010 Dec 2009 Nov 2009 Okt 2009 Sep 2009 Aug 2009 Jul 2009 Jun 2009 Mei 2009 Apr 2009 Nov 2008 Jun 2008 Apr 2008 Mrt 2008 Feb 2008 Jan 2008 Dec 2007 Nov 2007


Prikbord

Hier op het prikbord kan een flyer van uw voorstelling komen te staan.

Op ons prikbord in de rechterkolom van de voorpagina hebben we plaats voor de flyers van een beperkt aantal voorstellingen en concerten. Wilt u ook een flyer op ons prikbord plaatsen? Stuur uw beeldmateriaal en eventueel ander persmateriaal naar ons algemene mailadres en als (of zodra) er plaats is zullen we uw flyer op het prikbord zetten.

These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
 • Del.icio.us
 • Digg
 • Google
 • Technorati
 • eKudos
 • Facebook
 • Blogmarks
 • Furl
 • Live
 • NuJIJ
 • Slashdot

Onderwerp: MUZIEK

22 Januari 2013

Ruth Jacott is 'a lady on stage'

Ruth Jacott Ruth Jacott Ruth Jacott
Door Brigitte Lombert met foto's van Roy Beusker (klik voor vergroting)

Onlangs was de premiere van de nieuwe show van Ruth Jacott; A Lady on Stage. Samen met haar 8 koppige live band wist ze zoals we van haar gewend zijn er weer een fantastische muzikale avond van te maken.
Al sinds haar eerste show in 1995 ben ik een bewonderaar van haar. Haar shows staan altijd garant voor een avond heerlijke meeslepende muziek en een prachtig zeer goed verzorgd geheel. De kleding was deze keer verzorgd door Addy van den Krommenacker en dat was te zien.

Vanaf de eerste maten die Ruth zong was ik geboeid en herkende ik onmiddellijk haar mooie klank. Een krachtige maar ook warme stem met een mooi tembre die vrijwel alle stijlen kan zingen zoals ze ook liet horen. Voor de pauze neemt Ruth je mee op een muzikale reis door haar leven. Op een zeer persoonlijke manier met humor, openhartige verhalen, interactie met het publiek zoals we van haar gewend zijn en uitbundige maar ook ingetogen nummers die elkaar afwisselen. De bandleden verzorgen in deze show tevens de backing vocals. Op deze manier is het meer Ruth dan ooit tevoren.

Na de pauze weet ze echt iedereen uit de stoel te krijgen. Afwisselend een medley van Donna Summer nummers, haar eigen oudere repertoire maar ook covers zoals Mr. Bojangles maakt het tot een swingend geheel waarbij Ruth als een echte Diva volledig tot haar recht komt. Ze is in alle opzichten een echte vakvrouw. Wat ik gisteren nog niet wist, is dat Ruth haar voet gebroken heeft en hierdoor drie maanden uit de running is geweest en de premiere uit heeft moeten stellen. Ongelofelijk hoe ze dan nu weer de hele avond op het toneel staat te dansen met een energie die aanstekelijk werkt.

Ik ga zeker nog een tweede keer deze show bekijken en beluisteren en ik zal dan ongetwijfeld weer evenveel genieten als die eerste avond.

Website


Gebruikte Tags: ,

=================


(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen stellen we je een eenvoudige vraag.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.