Cultuurpodium Online

CultuurpodiumOnline is een online magazine over podiumkunsten binnen en buiten de muren van theaters en concertzalen. We schrijven over alles wat er op de podia te doen is op het gebied van theater, muziek, dans, musical, jazz, opera, festivals, klassieke muziek en nog veel meer.
In de rubriek Even voorstellen maakt u kennis met een aantal van onze medewerkers.

In ons tag overzicht
is te zien welke onderwerpen u op onze site kunt vinden.

Accreditatie namens CultuurpodiumOnline wordt alleen aangevraagd door de coördinatoren wiens naam vermeld wordt in het colofon. Krijgt u accreditatieaanvragen binnen van anderen namens CultuurpodiumOnline, checkt u dan aub even via het algemene mailadres of dat wel klopt.

Specials

Festival aan de Werf
Holland Festival
Artikelen over Oerol Impressies van Oerol
Geluiden van Oerol
Onze speciale Oerolpagina
De Parade
Lowlands

Onderwerpen

Actie
Algemeen
Cabaret
CD en DVD
Circus en show
Dans
Festival
Jazz
Jeugd
Klassieke muziek
Locatietheater
Multimedia
Musical
Muziek
Nieuws
Opera en operette
Pop en rock
Straattheater
Toneel
Verwacht
Wereldmuziek

Cultuur op TV

Opium
Vrije Geluiden

Alle bloggers

Blog Aart Schutte
Blog Cornee Hordijk
Blog David Geysen
Blog Dorien Haan
Blog Hanneke en Jonas
Blog Joel de Tombe
Blog Karin Lambrechtsen
Blog Marijcke Voorsluijs
Blog Marina Kaptijn
Blog Marle en Clara
Blog Michael Varenkamp
Blog Moniek Poerstamper
Blog Noortje Herlaar
Blog Rembrandt Frerichs
Blog Suzan Seegers
Blog Tamara Schoppert
Blog Thomas Cammaert
Blog Tom Beek
Blog Ton van der Meer
Blog Willliam Spaaij
Blog Yonga Sun

Archieven

Sep 2014 Jun 2014 Jun 2013 Aug 2011 Jul 2011 Jun 2011 Mei 2011 Jun 2010 Mei 2010 Dec 2009 Nov 2009 Okt 2009 Sep 2009 Aug 2009 Jul 2009 Jun 2009 Mei 2009 Apr 2009 Nov 2008 Jun 2008 Apr 2008 Mrt 2008 Feb 2008 Jan 2008 Dec 2007 Nov 2007


Prikbord

Hier op het prikbord kan een flyer van uw voorstelling komen te staan.

Op ons prikbord in de rechterkolom van de voorpagina hebben we plaats voor de flyers van een beperkt aantal voorstellingen en concerten. Wilt u ook een flyer op ons prikbord plaatsen? Stuur uw beeldmateriaal en eventueel ander persmateriaal naar ons algemene mailadres en als (of zodra) er plaats is zullen we uw flyer op het prikbord zetten.

These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
 • Del.icio.us
 • Digg
 • Google
 • Technorati
 • eKudos
 • Facebook
 • Blogmarks
 • Furl
 • Live
 • NuJIJ
 • Slashdot

Onderwerp: MUSICAL

21 Januari 2013

Jamai in Shrek de Musical

Jamai in Shrek Jamai in Shrek Jamai in Shrek 
Door Bart Stokman en Esther Breeuwer met foto's van Roy Beusker

Zondag 13 januari was het zover voor Jamai Loman: het was zijn beurt om de rol van heer Farquaad op zich te  nemen, en hoe?!

De succesvolle familie musical 'Shrek', naar de bekende animatiefilm, is na 2 maanden nog steeds populair. De zaal zat vol met jonge gezinnen, die wel eens wilden zien wat Albert Verlinde Entertainment van de populaire filmhitreeks heeft gemaakt. De hoofdrol is voor William Spaaij, die urenlang in een groen plastic pak over het toneel rondstampte als oger en daarbij nog een perfect staaltje acteren en zang neerzette. Gedurende de musical was het mooi om te zien hoe de asociale, chagrijnige oger ontdooit en steeds meer zijn gevoelige kant laat zien.

Prinses Fiona wordt door Kim-Lian van der Meij uitstekend tot leven gebracht, zij zette een stoere hartstochtelijke prinses (met een duister geheim) neer. Kim-Lians zangkunsten waren uit de kunst! Speciaal voor de kinderen was toch wel Rogier Komproe erg leuk, als een charmante, hyperactieve ezel. Versteld stond je van Rogiers heftige mimiek en vlotte babbels. Rogier straalde een oneindige energie uit als charmante ezel met zijn hart op de goede plek en als rechterhand van Shrek.

Jamai Lohman steelt toch wel de show als de ster van de avond, met zijn debuut als Heer Farquaad (afwisselend gespeeld door hem en Paul Groot). Naast William Spaaij heeft Jamai ook een lichamelijk zware rol: zijn hele rol brengt hij waggelend op zijn knieen door (gelukkig wel met kniebescherming)! Door het inventieve pak valt het helemaal niet op dat Jamai op zijn knieën loopt. Deze onhandige positie lijkt voor Jamai geen enkel probleem: hij danst, springt en huppelt rond in zijn speciale pak alsof hij het al jaren doet.

Shrek Shrek Shrek

Heer Farquaad is de vijand van de hoofdpersoon Shrek. Hij spant Shrek voor zijn wagentje om prinses Fiona uit de klauwen van de draak te redden, om zo met haar te kunnen trouwen en om zo koning te kunnen worden van Duloc.

Farquaad is een narcistische, ijdele (''...even mijn boblijntje bij laten knippen, hoor!'') dicatator. Het is een verbitterd mannetje die slechte ervaringen heeft met zijn dwergvader (wiens lengte hij duidelijk heeft geerfd). Hij regeert met harde hand over zijn onderdanen en laat hen voor de minste misstap ernstig straffen. Achter zich heeft hij altijd zijn leger met trouwe soldaten, die toch stiekem wel erg bang zijn van Shrek.

Ten slotte moet toch zeker ook de kostuummaker Arno Bremers gecomplimenteerd worden met de prachtige kostuums die hij geproduceerd heeft. Alle sprookjesfiguren zijn goed herkenbaar, ook voor de kleintjes zoals Roodkapje en Peter pan met zijn puntige hoedje.

Website


Gebruikte Tags: , , , , ,

=================


(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen stellen we je een eenvoudige vraag.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.