Cultuurpodium Online

CultuurpodiumOnline is een online magazine over podiumkunsten binnen en buiten de muren van theaters en concertzalen. We schrijven over alles wat er op de podia te doen is op het gebied van theater, muziek, dans, musical, jazz, opera, festivals, klassieke muziek en nog veel meer.
In de rubriek Even voorstellen maakt u kennis met een aantal van onze medewerkers.

In ons tag overzicht
is te zien welke onderwerpen u op onze site kunt vinden.

Accreditatie namens CultuurpodiumOnline wordt alleen aangevraagd door de coördinatoren wiens naam vermeld wordt in het colofon. Krijgt u accreditatieaanvragen binnen van anderen namens CultuurpodiumOnline, checkt u dan aub even via het algemene mailadres of dat wel klopt.

Specials

Festival aan de Werf
Holland Festival
Artikelen over Oerol Impressies van Oerol
Geluiden van Oerol
Onze speciale Oerolpagina
De Parade
Lowlands

Onderwerpen

Actie
Algemeen
Cabaret
CD en DVD
Circus en show
Dans
Festival
Jazz
Jeugd
Klassieke muziek
Locatietheater
Multimedia
Musical
Muziek
Nieuws
Opera en operette
Pop en rock
Straattheater
Toneel
Verwacht
Wereldmuziek

Cultuur op TV

Opium
Vrije Geluiden

Alle bloggers

Blog Aart Schutte
Blog Cornee Hordijk
Blog David Geysen
Blog Dorien Haan
Blog Hanneke en Jonas
Blog Joel de Tombe
Blog Karin Lambrechtsen
Blog Marijcke Voorsluijs
Blog Marina Kaptijn
Blog Marle en Clara
Blog Michael Varenkamp
Blog Moniek Poerstamper
Blog Noortje Herlaar
Blog Rembrandt Frerichs
Blog Suzan Seegers
Blog Tamara Schoppert
Blog Thomas Cammaert
Blog Tom Beek
Blog Ton van der Meer
Blog Willliam Spaaij
Blog Yonga Sun

Archieven

Sep 2014 Jun 2014 Jun 2013 Aug 2011 Jul 2011 Jun 2011 Mei 2011 Jun 2010 Mei 2010 Dec 2009 Nov 2009 Okt 2009 Sep 2009 Aug 2009 Jul 2009 Jun 2009 Mei 2009 Apr 2009 Nov 2008 Jun 2008 Apr 2008 Mrt 2008 Feb 2008 Jan 2008 Dec 2007 Nov 2007


Prikbord

Hier op het prikbord kan een flyer van uw voorstelling komen te staan.

Op ons prikbord in de rechterkolom van de voorpagina hebben we plaats voor de flyers van een beperkt aantal voorstellingen en concerten. Wilt u ook een flyer op ons prikbord plaatsen? Stuur uw beeldmateriaal en eventueel ander persmateriaal naar ons algemene mailadres en als (of zodra) er plaats is zullen we uw flyer op het prikbord zetten.

These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
 • Del.icio.us
 • Digg
 • Google
 • Technorati
 • eKudos
 • Facebook
 • Blogmarks
 • Furl
 • Live
 • NuJIJ
 • Slashdot

Onderwerp: PODIUM FOTO, ALGEMEEN

24 December 2012

Veel spanning in de piste van Carré

  
Tekst en beeld: Ronald Rijntjes

Het Wereldkerstcircus is van 20 december tot en met 6 januari weer neergestreken in theater Carré Amsterdam. Dit jaar bestaat Carré 125 jaar en dat betekent ook dat het circus al zo lang gehuisvest is in dit theater. Tijdens de speciale jubileumeditie is in de piste de crème de la crème van de circuswereld te zien.

Lachen
Elk jaar kan het publiek bij het Wereldkerstcircus genieten van vele spectaculaire circusacts. Daarvoor worden onder andere Gouden-, Zilveren- en Bronzen Clown winnaars door het kerstcircus uitgenodigd om hun talent te laten zien in Nederland. Dit jaar is het de beurt aan de clown David Larible om het publiek te laten lachen met zijn grappen.

Larible weet op een leuke manier het plubliek bij zijn act te halen. Zo laat hij een aantal mensen uit het publiek meespelen in zijn orkest en worden zij één voor één in het ootje genomen. Dit levert een leuke en muzikale act op. Daarnaast is er nog een Vlaamse clown die zichzelf door een kledinghanger weet te wurmen. Ook om hem wordt veel gelachen, want hij trekt aanstekelijke gekke bekken.

  
Spiderman
De vliegende trapeze-act ‘Spiderman’ weet zonder kabels van de ene naar de andere trapeze te springen. De zaal zit dan ook met spanning  te kijken of het allemaal goed gaat. Na zijn afsprong krijgt hij een groot applaus. De familie Pilar laat zien hoe snel je op rolschaatsen duizelingwekkende dingen kan doen. Zij draaien zo snel op een plateau dat je als toeschouwer je adem inhoudt.

Tijdens deze editie is het Chinees Staatscircus ook vertegenwoordigd. De Vliegende Pagodemeisjes worden door sterke mannen sierlijk door de lucht gegooid en weer veilig op de grond gezet. Ze gooien de meisjes zelfs zo hoog dat er een menselijke toren ontstaat, die reikt tot bijna in de nok van Carré.

  
Het Cubaanse krachtpatsersduo Leosvel en Diosmani laat met hun mastenact zien hoe sterk de mens kan zijn als het gaat om verticale kracht. Ondanks de eenvoud van deze act zorgt het voor een mooi plaatje in de piste.

Intiem
Na alle spanning en sensatie komt het duo You and Me met een mooi en intiem acrobatieknummer. Deze dame en heer weten hun lichamen op allerlei manieren te verbinden. Het wordt kunstzinnig door de figuren die uit hun samenspel ontstaan en door het tweetal subtiel en mooi worden neergezet.

Jaarlijks zijn er naast acrobatiek en clownsvertier ook dierennummers te zien. Dit jaar is het wel heel uniek. Het echtpaar Roland en Petra Duss laat met hun zeeleeuwennummer zien wat deze dieren allemaal kunnen. Ze dansen in de piste, doen trucjes met ballen en laten een hondje op hun rug lopen. Het is een dolle boel en de zeeleeuwen hebben er veel zin in.

  
Paarden zijn ook te zien in de piste, zij worden door Florian en Edith Richter aangestuurd. Florian zit op één paard, waarbij hij door middel van linten een aantal andere paarden in de piste op vrij hoge snelheid laat galopperen.

Dit is nog maar een kleine greep uit wat het Wereldkerstcircus te bieden heeft voor het hele gezin. Het is door de diversiteit en hoge kwaliteit van de acts een leuke belevenis om tijdens de feestdagen te genieten van spanning en sensatie. Het circus is nog tot en met 6 januari te zien in theater Carré.


Gebruikte Tags: , , , , , ,

=================


(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen stellen we je een eenvoudige vraag.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.