Cultuurpodium Online

CultuurpodiumOnline is een online magazine over podiumkunsten binnen en buiten de muren van theaters en concertzalen. We schrijven over alles wat er op de podia te doen is op het gebied van theater, muziek, dans, musical, jazz, opera, festivals, klassieke muziek en nog veel meer.
In de rubriek Even voorstellen maakt u kennis met een aantal van onze medewerkers.

In ons tag overzicht
is te zien welke onderwerpen u op onze site kunt vinden.

Accreditatie namens CultuurpodiumOnline wordt alleen aangevraagd door de coördinatoren wiens naam vermeld wordt in het colofon. Krijgt u accreditatieaanvragen binnen van anderen namens CultuurpodiumOnline, checkt u dan aub even via het algemene mailadres of dat wel klopt.

Specials

Festival aan de Werf
Holland Festival
Artikelen over Oerol Impressies van Oerol
Geluiden van Oerol
Onze speciale Oerolpagina
De Parade
Lowlands

Onderwerpen

Actie
Algemeen
Cabaret
CD en DVD
Circus en show
Dans
Festival
Jazz
Jeugd
Klassieke muziek
Locatietheater
Multimedia
Musical
Muziek
Nieuws
Opera en operette
Pop en rock
Straattheater
Toneel
Verwacht
Wereldmuziek

Cultuur op TV

Opium
Vrije Geluiden

Alle bloggers

Blog Aart Schutte
Blog Cornee Hordijk
Blog David Geysen
Blog Dorien Haan
Blog Hanneke en Jonas
Blog Joel de Tombe
Blog Karin Lambrechtsen
Blog Marijcke Voorsluijs
Blog Marina Kaptijn
Blog Marle en Clara
Blog Michael Varenkamp
Blog Moniek Poerstamper
Blog Noortje Herlaar
Blog Rembrandt Frerichs
Blog Suzan Seegers
Blog Tamara Schoppert
Blog Thomas Cammaert
Blog Tom Beek
Blog Ton van der Meer
Blog Willliam Spaaij
Blog Yonga Sun

Archieven

Sep 2014 Jun 2014 Jun 2013 Aug 2011 Jul 2011 Jun 2011 Mei 2011 Jun 2010 Mei 2010 Dec 2009 Nov 2009 Okt 2009 Sep 2009 Aug 2009 Jul 2009 Jun 2009 Mei 2009 Apr 2009 Nov 2008 Jun 2008 Apr 2008 Mrt 2008 Feb 2008 Jan 2008 Dec 2007 Nov 2007


Prikbord

Hier op het prikbord kan een flyer van uw voorstelling komen te staan.

Op ons prikbord in de rechterkolom van de voorpagina hebben we plaats voor de flyers van een beperkt aantal voorstellingen en concerten. Wilt u ook een flyer op ons prikbord plaatsen? Stuur uw beeldmateriaal en eventueel ander persmateriaal naar ons algemene mailadres en als (of zodra) er plaats is zullen we uw flyer op het prikbord zetten.

These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
 • Del.icio.us
 • Digg
 • Google
 • Technorati
 • eKudos
 • Facebook
 • Blogmarks
 • Furl
 • Live
 • NuJIJ
 • Slashdot

Onderwerp: WERELDMUZIEK, MUZIEK

12 December 2012

Arifa brengt oosterse muziek tot leven op Anatolian Alchemy

Tekst: Ronald Rijntjes

Na het succesvolle debuutalbum Beyond Babylon uit 2010 komt de internationale formatie Arifa met hun tweede album Anatolian Alchemy. Hierop maken muziek uit het Midden-Oosten en Turkije kennis met jazz, balkan en sferische werelden. Voor de luisteraar is het een ware beleving van stijlen en instrumenten die elkaar kruisen en volgen. De vier musici die deze band rijk is zorgen voor een sterke chemie die je zelf moet ervaren.

Ud
Elk instrument heeft een rol in de stukken. De basis ligt in het subtiele pianospel van Franz von Chossy samen met afro-anatolische percussie van Sjahin During. Daarbij brengt Alex Simu met zijn klarinet en saxofoon en live laptop mooie melodieën. Die worden nog extra benadrukt door de ud, een peervormig snaarinstrument dat uitermate mooi wordt bespeeld door Mehmet Polat. Zo ontstaat er een melodieus geheel van dynamische klanken en warme oosterse sferen.

De nummers zijn stuk voor stuk pareltjes te noemen, want ze zitten zo goed in elkaar dat er niets op aan te merken is. Het album is goed in balans en up-tempo nummers worden afgewisseld met intieme stukken. Het openingsstuk 'Maktub' laat al direct horen dat we te maken hebben met muzikanten die zichzelf willen verbreden en samen een mooie ontdekkingsreis maken tussen oost en west. Sommige nummers zijn kort en krachtig, een aantal is langer, waardoor er veel ruimte ontstaat om de emotie van het stuk over te brengen op de luisteraar.

Rode draad
Als je goed luistert naar het album ontdek je dat er een rode draad zit in de nummers. Ze sluiten perfect op elkaar aan en sommige thema's kan je zo nu en dan terughoren in verschillende nummers. Naast de mooie melodielijnen en ritmes wordt er ook goed geïmproviseerd. De begeleiding gaat prima mee met de solist en daardoor ontstaat er spanning in de stukken.

Arifa heeft een zeer goed tweede album uitgebracht. Niet voor niets is de formatie niet alleen succesvol in Nederland, maar ook in Cuba, Polen en Frankrijk. In 2013 zullen de mannen te zien zijn in onder andere Amerika en Mexico. Anatolian Alchemy is voor de liefhebber van wereldmuziek zeker een must-have. Voor tourdata en andere informatie bezoek de website van Arifa.


Gebruikte Tags: , , , , , ,

=================


(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen stellen we je een eenvoudige vraag.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.