Cultuurpodium Online

CultuurpodiumOnline is een online magazine over podiumkunsten binnen en buiten de muren van theaters en concertzalen. We schrijven over alles wat er op de podia te doen is op het gebied van theater, muziek, dans, musical, jazz, opera, festivals, klassieke muziek en nog veel meer.
In de rubriek Even voorstellen maakt u kennis met een aantal van onze medewerkers.

In ons tag overzicht
is te zien welke onderwerpen u op onze site kunt vinden.

Accreditatie namens CultuurpodiumOnline wordt alleen aangevraagd door de coördinatoren wiens naam vermeld wordt in het colofon. Krijgt u accreditatieaanvragen binnen van anderen namens CultuurpodiumOnline, checkt u dan aub even via het algemene mailadres of dat wel klopt.

Specials

Festival aan de Werf
Holland Festival
Artikelen over Oerol Impressies van Oerol
Geluiden van Oerol
Onze speciale Oerolpagina
De Parade
Lowlands

Onderwerpen

Actie
Algemeen
Cabaret
CD en DVD
Circus en show
Dans
Festival
Jazz
Jeugd
Klassieke muziek
Locatietheater
Multimedia
Musical
Muziek
Nieuws
Opera en operette
Pop en rock
Straattheater
Toneel
Verwacht
Wereldmuziek

Cultuur op TV

Opium
Vrije Geluiden

Alle bloggers

Blog Aart Schutte
Blog Cornee Hordijk
Blog David Geysen
Blog Dorien Haan
Blog Hanneke en Jonas
Blog Joel de Tombe
Blog Karin Lambrechtsen
Blog Marijcke Voorsluijs
Blog Marina Kaptijn
Blog Marle en Clara
Blog Michael Varenkamp
Blog Moniek Poerstamper
Blog Noortje Herlaar
Blog Rembrandt Frerichs
Blog Suzan Seegers
Blog Tamara Schoppert
Blog Thomas Cammaert
Blog Tom Beek
Blog Ton van der Meer
Blog Willliam Spaaij
Blog Yonga Sun

Archieven

Sep 2014 Jun 2014 Jun 2013 Aug 2011 Jul 2011 Jun 2011 Mei 2011 Jun 2010 Mei 2010 Dec 2009 Nov 2009 Okt 2009 Sep 2009 Aug 2009 Jul 2009 Jun 2009 Mei 2009 Apr 2009 Nov 2008 Jun 2008 Apr 2008 Mrt 2008 Feb 2008 Jan 2008 Dec 2007 Nov 2007


Prikbord

Hier op het prikbord kan een flyer van uw voorstelling komen te staan.

Op ons prikbord in de rechterkolom van de voorpagina hebben we plaats voor de flyers van een beperkt aantal voorstellingen en concerten. Wilt u ook een flyer op ons prikbord plaatsen? Stuur uw beeldmateriaal en eventueel ander persmateriaal naar ons algemene mailadres en als (of zodra) er plaats is zullen we uw flyer op het prikbord zetten.

These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
 • Del.icio.us
 • Digg
 • Google
 • Technorati
 • eKudos
 • Facebook
 • Blogmarks
 • Furl
 • Live
 • NuJIJ
 • Slashdot

Onderwerp: POP-ROCK

27 November 2012

Vermakelijke editie Night Of The Proms met Jacksons en Naturally 7

the Jacksons Anastacia Naturally 7
Tekst: Serge Julien
Beeld: Berbera van den Hoek
Gezien: Night Of The Proms in Ahoy, Rotterdam op 23 november 2012.

Wat het eerste opvalt in de Rotterdamse Ahoy is dat de eerste avond van Night Of The Proms niet is uitverkocht. Een hoop lege rijen op de tweede ring en ook achter in de zaal onbezette stoelen. Raakt het publiek verzadigd? De 22ste editie van Night Of The Proms in Nederland heeft in ieder geval een leuk programma en de performances zijn prima. Het live concept van pop en klassiek reist in het laatste kwartaal van het jaar opnieuw door een aantal Europese steden.

Stemtovenaars Naturally 7 openen het optreden met een verdienstelijke a capella versie van Phil Collins’ In The Air Tonight. Het is echter later in de in de show dat het zevenmans collectief helemaal uitpakt met een avontuurlijke uitvoering van de klassieker While My Guitar Gently Weeps waarin de heren het zelfs presteren om naast beatboxen ook op vernuftige wijze gitaren na te bootsen met hun stemmen. Ongetwijfeld een van de hoogtepunten van de show.

Glenix Grace Anastacia and John Miles the Jacksons

Gouden keeltje
Wie geen gitaren imiteert, maar wel haar gouden keeltje etaleert is een van neerlands beste zangeressen: Glennis Grace. Zij zingt uiteraard haar monsterhit Afscheid dat met de prachtige belichting een extra lading meekrijgt en tegen het einde even rillingen bezorgt als die mooie ferme uithaal komt. Hypnotiserend is het harpspel van de 23-jarige Remy van Kesteren. Hij incasseert al drie jaar jubelende kritieken op zijn spel en sleept onder andere de prestigieuze ‘Internationale Harp Concours’ in Israel in de wacht. Tijdens Night Of The Proms is de combinatie van het jonge talent met het Il Noveciento orkest een mooi stukje vakwerk.

Il Noveciento staat ook dit jaar weer onder leiding van Robert Groslot. Naast het begeleiden van de popartiesten speelt het orkest natuurlijk klassiek werk van onder andere Beethoven en Bach, maar ook van filmcomponist Ennio Morricone zoals het thema van the western The Good, The Bad & The Ugly. Uiteraard werkt Il Novecento ook dit jaar weer samen met The Electric Band en speelt John Miles voor de drieduizendste keer zijn anthem Music. Enerzijds zo ongeveer een van de meest grijsgedraaide nummers uit de muziekgeschiedenis, maar hoe je het ook wendt of keert toch weer een mooi en vooral nostalgisch moment tijdens Night Of The Proms.

Anastacia  Naturally 7 John Miles

Fleurt
Miles waagt zich ook in de rol van Eros Ramazzotti tijdens het nummer I Belong To You dat hij zingt met een van de hoofdrolspelers van deze editie: Anastacia. De song die de zangeres destijds naar de hoogste regionen van de hitlijsten song met de Italiaan klinkt niet zo overtuigend als het origineel, de gemiddelde aanwezige hapt het weg als zoete koek. De niet onaantrekkelijk blonde dame fleurt nog even op typisch Amerikaanse wijze met dirigent Groslot en geeft daarna een niet onverdienstelijke performance. De zangeres scoorde vooral in de eerste helft van het millennium een hoop hits, maar is nog steeds actief na een strijd tegen borstkanker. Op het podium van Ahoy staat een vrouw in de bloei van haar leven en zingt met overtuiging ondermeer haar knaller I’m Outta Love voor een enthousiast publiek dat de ster al jaren stevig omarmt.

Remy van Kesteren  Night of the Proms Night of the Proms

Legendarisch
Het belangrijkste moment van de avond is weggelegd voor The Jacksons. De legendarische Amerikaanse familie scoorde in de jaren zeventig en tachtig legio hits met broer Michael aan hun zijde. Het kan haast niet anders of je denkt of mist zijn aanwezigheid bij het optreden. Toch is de show van Jackie, Jermaine, Marlon en Tito zo gek nog niet. Uiteraard kent iedereen de voor de hand liggende krakers Can You Feel It, Blame It On The Boogie en ABC die er als koek ingaan. Bij wijze van tribute ontbreekt een prima uitvoering van Michael’s Don’t Stop Till You Get Enough niet, en waagt Jermaine zich aan een Gone Too Soon dat hier en daar in de zaal leidt tot geschreeuw van ‘Michael’. Mooi!    

Ontspannen
Night Of The Proms 2012, dat ook dit jaar weer wordt gepresenteerd door Carl Huybrechts, is een vermakelijk stukje entertainment waarin pop en klassiek elkaar ontmoeten in een ontspannen ambiance. Hoogtepunten zijn Naturally 7 en The Jacksons, die met behulp van Il Novecento en The Electric Band een vermakelijke editie van Night Of The Proms neerzetten.


Gebruikte Tags: , , , , , , ,

=================

gravatar for Peter

Logisch dat t niet uitverkocht was. Mojo is compleet verkeerd bezig, ze zijn arrogant, irritant en denken alles zelf te kunnen… Mojo moet failliet!

Peter - 27-11-’12 15:43


(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen stellen we je een eenvoudige vraag.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.