Cultuurpodium Online

CultuurpodiumOnline is een online magazine over podiumkunsten binnen en buiten de muren van theaters en concertzalen. We schrijven over alles wat er op de podia te doen is op het gebied van theater, muziek, dans, musical, jazz, opera, festivals, klassieke muziek en nog veel meer.
In de rubriek Even voorstellen maakt u kennis met een aantal van onze medewerkers.

In ons tag overzicht
is te zien welke onderwerpen u op onze site kunt vinden.

Accreditatie namens CultuurpodiumOnline wordt alleen aangevraagd door de coördinatoren wiens naam vermeld wordt in het colofon. Krijgt u accreditatieaanvragen binnen van anderen namens CultuurpodiumOnline, checkt u dan aub even via het algemene mailadres of dat wel klopt.

Specials

Festival aan de Werf
Holland Festival
Artikelen over Oerol Impressies van Oerol
Geluiden van Oerol
Onze speciale Oerolpagina
De Parade
Lowlands

Onderwerpen

Actie
Algemeen
Cabaret
CD en DVD
Circus en show
Dans
Festival
Jazz
Jeugd
Klassieke muziek
Locatietheater
Multimedia
Musical
Muziek
Nieuws
Opera en operette
Pop en rock
Straattheater
Toneel
Verwacht
Wereldmuziek

Cultuur op TV

Opium
Vrije Geluiden

Alle bloggers

Blog Aart Schutte
Blog Cornee Hordijk
Blog David Geysen
Blog Dorien Haan
Blog Hanneke en Jonas
Blog Joel de Tombe
Blog Karin Lambrechtsen
Blog Marijcke Voorsluijs
Blog Marina Kaptijn
Blog Marle en Clara
Blog Michael Varenkamp
Blog Moniek Poerstamper
Blog Noortje Herlaar
Blog Rembrandt Frerichs
Blog Suzan Seegers
Blog Tamara Schoppert
Blog Thomas Cammaert
Blog Tom Beek
Blog Ton van der Meer
Blog Willliam Spaaij
Blog Yonga Sun

Archieven

Sep 2014 Jun 2014 Jun 2013 Aug 2011 Jul 2011 Jun 2011 Mei 2011 Jun 2010 Mei 2010 Dec 2009 Nov 2009 Okt 2009 Sep 2009 Aug 2009 Jul 2009 Jun 2009 Mei 2009 Apr 2009 Nov 2008 Jun 2008 Apr 2008 Mrt 2008 Feb 2008 Jan 2008 Dec 2007 Nov 2007


Prikbord

Hier op het prikbord kan een flyer van uw voorstelling komen te staan.

Op ons prikbord in de rechterkolom van de voorpagina hebben we plaats voor de flyers van een beperkt aantal voorstellingen en concerten. Wilt u ook een flyer op ons prikbord plaatsen? Stuur uw beeldmateriaal en eventueel ander persmateriaal naar ons algemene mailadres en als (of zodra) er plaats is zullen we uw flyer op het prikbord zetten.

These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
 • Del.icio.us
 • Digg
 • Google
 • Technorati
 • eKudos
 • Facebook
 • Blogmarks
 • Furl
 • Live
 • NuJIJ
 • Slashdot

Onderwerp: ALGEMEEN, PODIUM FOTO

16 November 2012

Gerard Ekdom grote winnaar RadioRing Gala 2012

  
Tekst en beeld: Ronald Rijntjes

Theater Gooiland in Hilversum stond op donderdag 15 november in het teken van het Gouden RadioRing gala 2012. Hier komen bekende radiomakers en presentatoren bij elkaar om te weten te komen wie er vandoor gaat met de Gouden RadioRing. Daarnaast werden er ook nog andere prijzen uitgereikt, waaronder de Zilveren Radioster man en vrouw en de Marconi-Awards. 

In de hal van het theater lag een rode loper, waar bekende radiomannen en vrouwen zich op de foto lieten zetten en interviews gaven. De uitreiking vond plaats in de grote zaal van het theater. De show werd muzikaal omlijst door de Rotterdamse band The Kik.

  
De Marconi-Awards zijn te winnen in drie categorieën, de Oevre prijs, Beste Zender en Aanstormend Talent. Presentator Felix Meurders mocht de Oevre prijs in ontvangst nemen uit de handen van Sjors Fröhlich. Radio 1 ging er vandoor met de prijs voor Beste Zender en bedankte met name de luisteraars van de zender. Barend en Wijnand mochten de prijs voor Aanstormend Talent in ontvangst nemen voor hun intelligente en maatschappelijke betrokkenheid tijdens hun programma voor de NCRV op 3FM.

 
Nadat de Marconi prijzen uitgereikt waren werd het spannend, want wie mocht er naar huis gaan met de Ziveren Radioster en de gouden ring. Nadat Gerard Ekdom al eerder dit jaar een Televizier-ster won voor Nieuw Talent. Is hij ook genomineerd voor de Zilveren Radioster. Hij moet het opnemen tegen Jeroen van Inkel en Edwin Evers. Toch is het Ekdom gelukt door voldoende stemmen binnen te krijgen van zijn luisteraars en de prijs in ontvangst mocht nemen uit de handen van Martin Gaus. 

De Zilveren Radioster vrouw werd gewonnen door Q-Music DJ Kristel van Eijk. Zij won de strijd van Claudia de Breij en Roosmarijn Reijmer. De prijs ontving zij van Bert van der Veer. Die haar een mooie toespraak gaf en aangaf dat Kristel pure radio maakt. 

   
Daarna was het zover, wie gaat er naar huis met de Gouden RadioRing 2012. De genomineerde waren Effe Ekdom (AVRO 3FM), Het Foute Uur (Q-Music) en De Avondploeg (SlamFM!). Radio 2 presentator Frits Spits mocht de prijs overhandigen. Zelf waren de programma's niet bekend bij hem, maar had ze nog wel even gegoogled. En de winnaar is...... Effe Ekdom, Gerard schiet uit zijn stoel van vreugde en loopt naar zijn creatieve team, die ook een gat in de lucht springen van geluk.


Gebruikte Tags: , , , , , , , , , , ,

=================


(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen stellen we je een eenvoudige vraag.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.