Cultuurpodium Online

CultuurpodiumOnline is een online magazine over podiumkunsten binnen en buiten de muren van theaters en concertzalen. We schrijven over alles wat er op de podia te doen is op het gebied van theater, muziek, dans, musical, jazz, opera, festivals, klassieke muziek en nog veel meer.
In de rubriek Even voorstellen maakt u kennis met een aantal van onze medewerkers.

In ons tag overzicht
is te zien welke onderwerpen u op onze site kunt vinden.

Accreditatie namens CultuurpodiumOnline wordt alleen aangevraagd door de coördinatoren wiens naam vermeld wordt in het colofon. Krijgt u accreditatieaanvragen binnen van anderen namens CultuurpodiumOnline, checkt u dan aub even via het algemene mailadres of dat wel klopt.

Specials

Festival aan de Werf
Holland Festival
Artikelen over Oerol Impressies van Oerol
Geluiden van Oerol
Onze speciale Oerolpagina
De Parade
Lowlands

Onderwerpen

Actie
Algemeen
Cabaret
CD en DVD
Circus en show
Dans
Festival
Jazz
Jeugd
Klassieke muziek
Locatietheater
Multimedia
Musical
Muziek
Nieuws
Opera en operette
Pop en rock
Straattheater
Toneel
Verwacht
Wereldmuziek

Cultuur op TV

Opium
Vrije Geluiden

Alle bloggers

Blog Aart Schutte
Blog Cornee Hordijk
Blog David Geysen
Blog Dorien Haan
Blog Hanneke en Jonas
Blog Joel de Tombe
Blog Karin Lambrechtsen
Blog Marijcke Voorsluijs
Blog Marina Kaptijn
Blog Marle en Clara
Blog Michael Varenkamp
Blog Moniek Poerstamper
Blog Noortje Herlaar
Blog Rembrandt Frerichs
Blog Suzan Seegers
Blog Tamara Schoppert
Blog Thomas Cammaert
Blog Tom Beek
Blog Ton van der Meer
Blog Willliam Spaaij
Blog Yonga Sun

Archieven

Sep 2014 Jun 2014 Jun 2013 Aug 2011 Jul 2011 Jun 2011 Mei 2011 Jun 2010 Mei 2010 Dec 2009 Nov 2009 Okt 2009 Sep 2009 Aug 2009 Jul 2009 Jun 2009 Mei 2009 Apr 2009 Nov 2008 Jun 2008 Apr 2008 Mrt 2008 Feb 2008 Jan 2008 Dec 2007 Nov 2007


Prikbord

Hier op het prikbord kan een flyer van uw voorstelling komen te staan.

Op ons prikbord in de rechterkolom van de voorpagina hebben we plaats voor de flyers van een beperkt aantal voorstellingen en concerten. Wilt u ook een flyer op ons prikbord plaatsen? Stuur uw beeldmateriaal en eventueel ander persmateriaal naar ons algemene mailadres en als (of zodra) er plaats is zullen we uw flyer op het prikbord zetten.

These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
 • Del.icio.us
 • Digg
 • Google
 • Technorati
 • eKudos
 • Facebook
 • Blogmarks
 • Furl
 • Live
 • NuJIJ
 • Slashdot

Onderwerp: ACTIE

14 November 2012

Music Matters Day & Night

Nina van Essen en Anna Trombetta Jeugdtheater Hofplein Re:freshed orchestra
Tekst en beeld: Wim Barzilay

Op zaterdag 10 november 2012 organiseerde Music Matters de tweede editie van Day & Night, een dag vol muziek in de Doelen. Op deze dag kregen kinderen en jongeren uit Rotterdam een podium om hun muziektalenten te laten horen. Tijdens het middagprogramma stonden kinderen van 8 t/m 13 jaar op het podium staan en in de avond de jongeren van 14 t/m 25 jaar. Day & Night staat in het teken van muziek waarbij optredens, muziek maken en muziek ontdekken het tot een groot muziek evenement maken.

Ook Cultuurpodiumonline was er bij om met ogen en oren te ervaren wat er leeft in Rotterdam op het gebied van muziek. Na afloop ging ik naar huis ging met de nagalm van de geïmproviseerde deun van Music Matters  in mijn hoofd. Toen realiseerde ik mij  dat ik de boodschap van Music Matters had begrepen. Muziek doet er toe want daar was ik zelf op de avond ook achter gekomen.

Muziek bindt mensen muziek geeft mensen plezier en muziek kent geen grenzen en maakt geen onderscheid in wie je bent of wat je doet. Ik was natuurlijk niet van plan om zo filosofisch de avond te beleven maar ik vond het fijn om te constateren wat muziek allemaal teweeg kan brengen.

Brassband School Yannick Hiwat Jam Along

De opening van de avond was van de Brassband School en Shay en dit was een lekkere opwarmer voor wat komen ging. Het probleem van dit soort evenementen is de vele keuzemogelijkheden die je hebt met al die shows en voorstellingen. Ik besloot naar de comfortabele Willem Burger Zaal te gaan. Net op tijd voor het optreden van de klassieke zangeressen Nina van Essen en Anna Trombetta die werden vergezeld door een pianist. Vrij zware klassieke muziek die barok-achtig op mij over kwam.   Leuk om eens mee in aanraking te komen.

De luxe stoelen van deze zaal zaten lekker en ik ging er voor zitten bij de voorstelling “Midden in de Winternacht” van het Jeugdtheater Hofplein. We werden getrakteerd op een een leuke show. Een  van de docenten gaf ook uitleg wat er allemaal komt kijken bij zo’n voorstelling en waar de voorstelling over ging.

Nog niet helemaal zeker van wat ik vervolgens ging doen liep ik terug naar de Willem Burger Foyer. De zaal waar mijn avond ook begon en meteen grepen  de klanken van Yannick Hiwat Quartet(s) mij..  De muziek kan ik niet zo goed omschrijen.  Er zat veel sfeer en gevoel in,  maar het was vooral heel laidback maar ook dansbaar en catchy. Yannick de bandleider haalt zoveel moois uit zijn viool. Dit in combinatie met de lekkere beats en sounds van de overige bandleden maakt dit echt een aanrader.

Misschien wel de jongste band van Nederland de Lost Chiefs, opgericht in oktober 2010 was mijn volgende uitje. De bandleden zitten allemaal op de Havo/vwo voor Muziek en Dans en de meeste leden zijn nog maar 14 jaar. Deze avond werden ze een aantal nummers bijgestaan door Sabrina Starke. Uiteraard valt er nog wel een en ander bij te schaven aan deze band en aan de nummers die ze brachten, maar het was leuk en ontwapenend om deze jongeren zoveel plezier te zien uitstralen.

Yannick hiwat Jeugdtheater Hofplein Lost chiefst ft. Sabrine Starke

Ik vervolgende mijn ontdekkingsreis en kwam uit op de 4e verdieping waar in de Ruys/ Rijckevorsel Zaal de Music Matters twee bezig was.

Allerlei beginnende bandjes mochten hier hun kunsten vertonen. Het optreden van Headline heb ik mee gepikt. Een coverbandje dat gewoon voor de lol muziek stond te maken. De jonge zenuwachtige gezichten en de onzekere manier van spelen had iets vertederends.

Verder naar de clinic van Re: Freshed Orchestrau.  Die had ik eerder als begeleidingsband zien spelen bij een tribute to Nina Simone in Grounds Rotterdam. Het was leuk om ze te horen vertellen hoe hun muziek maakten en beleefden.

Er werd uit de doeken gedaan hoe hun muziek tot stand komt. De basis wordt gelegd door een bekende melodie en van daaruit wordt er vanaf de eerste seconde geïmproviseerd en samen muziek gemaakt. Ik vond het erg indrukwekkend om te zien hoe deze muzikanten elkaar aanvoelen en aanvullen en hoe snel zij in staat zijn om iets ten gehore te brengen dat al snel heel lekker klinkt en swingt.

Het was alweer tijd voor een van de laatste optredens. De winnaar van de Music Matter Awards Rass Motivated stond op het podium samen met Paulo Bouwman. Dit optreden bestond uit reggae muziek met eigen nummers van Rass Motivated maar ook bekende reggae songs werden niet geschuwd. Rass Motivated en de bandleden bleven ook op het podium staan om de avond echt af te sluiten in de vorm van een Jam Along waarbij iedereen die aan deze avond had meegewerkt werd gevraagd om nog een keer alles te geven om tot een daverend slot te komen.

Hieruit bleek ook maar weer eens hoeveel talent Rotterdam bezit en een aantal van hen zien we ook terug op 8 december in theater Zuidplein waar de jaarlijkse Music Matters awards plaats vinden.
=================


(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen stellen we je een eenvoudige vraag.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.