Cultuurpodium Online

CultuurpodiumOnline is een online magazine over podiumkunsten binnen en buiten de muren van theaters en concertzalen. We schrijven over alles wat er op de podia te doen is op het gebied van theater, muziek, dans, musical, jazz, opera, festivals, klassieke muziek en nog veel meer.
In de rubriek Even voorstellen maakt u kennis met een aantal van onze medewerkers.

In ons tag overzicht
is te zien welke onderwerpen u op onze site kunt vinden.

Accreditatie namens CultuurpodiumOnline wordt alleen aangevraagd door de coördinatoren wiens naam vermeld wordt in het colofon. Krijgt u accreditatieaanvragen binnen van anderen namens CultuurpodiumOnline, checkt u dan aub even via het algemene mailadres of dat wel klopt.

Specials

Festival aan de Werf
Holland Festival
Artikelen over Oerol Impressies van Oerol
Geluiden van Oerol
Onze speciale Oerolpagina
De Parade
Lowlands

Onderwerpen

Actie
Algemeen
Cabaret
CD en DVD
Circus en show
Dans
Festival
Jazz
Jeugd
Klassieke muziek
Locatietheater
Multimedia
Musical
Muziek
Nieuws
Opera en operette
Pop en rock
Straattheater
Toneel
Verwacht
Wereldmuziek

Cultuur op TV

Opium
Vrije Geluiden

Alle bloggers

Blog Aart Schutte
Blog Cornee Hordijk
Blog David Geysen
Blog Dorien Haan
Blog Hanneke en Jonas
Blog Joel de Tombe
Blog Karin Lambrechtsen
Blog Marijcke Voorsluijs
Blog Marina Kaptijn
Blog Marle en Clara
Blog Michael Varenkamp
Blog Moniek Poerstamper
Blog Noortje Herlaar
Blog Rembrandt Frerichs
Blog Suzan Seegers
Blog Tamara Schoppert
Blog Thomas Cammaert
Blog Tom Beek
Blog Ton van der Meer
Blog Willliam Spaaij
Blog Yonga Sun

Archieven

Sep 2014 Jun 2014 Jun 2013 Aug 2011 Jul 2011 Jun 2011 Mei 2011 Jun 2010 Mei 2010 Dec 2009 Nov 2009 Okt 2009 Sep 2009 Aug 2009 Jul 2009 Jun 2009 Mei 2009 Apr 2009 Nov 2008 Jun 2008 Apr 2008 Mrt 2008 Feb 2008 Jan 2008 Dec 2007 Nov 2007


Prikbord

Hier op het prikbord kan een flyer van uw voorstelling komen te staan.

Op ons prikbord in de rechterkolom van de voorpagina hebben we plaats voor de flyers van een beperkt aantal voorstellingen en concerten. Wilt u ook een flyer op ons prikbord plaatsen? Stuur uw beeldmateriaal en eventueel ander persmateriaal naar ons algemene mailadres en als (of zodra) er plaats is zullen we uw flyer op het prikbord zetten.

These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
 • Del.icio.us
 • Digg
 • Google
 • Technorati
 • eKudos
 • Facebook
 • Blogmarks
 • Furl
 • Live
 • NuJIJ
 • Slashdot

Onderwerp: VERWACHT, POP-ROCK

11 November 2012

Aftellen naar Crossing Border begonnen!

Crossing Border

Het aftellen naar Crossing Border is begonnen en de blokkenschema’s staan online. Aanstaande vrijdag gaat weer een van de leukste kleinschalige festivals van Nederland van start. Crossing Border is het festival waar muziek, film en beeldende kunst centraal staan. Dit is een uniek concept en dat het aanslaat blijkt wel. Aanstaande vrijdag begint alweer de twintigste editie van dit charmante festival. Op Crossing Border kan je je voortdurend laten verrassen.  Waar kan je van een schrijver die geinterviewd wordt in een kleine intieme foyer naar een spetterend concert  lopen.  

Er is zoveel te zien en te doen op het festival dat een van de moeilijkste zaken het plannen van je route is. Als dat niet je stijl is kan je natuurlijk op zwerftocht door de Koninklijke Schouwburg en je laten verassen door op goed geluk een zaal in te lopen. De kaartverkoop gaat razendsnel en ik heb mij laten vertellen dat het bijna uitverkocht is. 

De optredens die de cultuurpodiumonline verslaggevers en fotografen aanraden:

Vrijdag

Als je van folk-pop houdt en fan bent van Mumford & Sons kan je niet om de Deense band ‘The Rumour said Fire’ heen. Een van de meest bekende en beste popsong uit de jaren tachtig was ‘Tinseltown in the Rain’ van Blue Nile. Van zanger Paul Buchanan is dit jaar ‘Mid Air’ een prachtig solo debuut uitgekomen. Dit album staat vol met ballads die heel goed passen bij zijn fluwelige stem. Verder is Hannah Cohen die met haar prachtige ingetogen liedjes in de Duitse kerk op zal treden ook niet te missen.

Als de planning het toelaat natuurlijk ook Kyteman, Mark Lanagan en Maggie Bjorklund!

Zaterdag:

Lisa Hannigan, de dame die zes jaar lang naast Damien Rice heeft gestaan heeft haar eigen stijl gevonden. Op haar laatste album Passenger komen folk- en popelementen naadloos samen. De Zweedse zusjes Söderburg van 'First Aid Kit', ooit de jongste artiesten op Crossing Border zijn volwassen geworden.  Met hun mix van folk, melancholische sixties klanken en country zijn ze onweerstaanbaar. Het Britse 'I am Kloot' draait alweer 10 jaar mee met hun mix van folk en melodieuze pop. Ze werken hard aan een nieuw album nadat ‘Sky at Night’ met veel enthousiasme ontvangen is. Laten we hopen op en sneak preview.

Gaz Coombes, de voormalig zanger van Supergrass die solo zijn eigen weg is opgegaan is natuurlijk ook een aanrader en Spiritualized is de band die je volgens de kenners niet mag missen.

Voor informatie en kaartverkoop check de website van Crossing Border
=================


(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen stellen we je een eenvoudige vraag.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.