Cultuurpodium Online

CultuurpodiumOnline is een online magazine over podiumkunsten binnen en buiten de muren van theaters en concertzalen. We schrijven over alles wat er op de podia te doen is op het gebied van theater, muziek, dans, musical, jazz, opera, festivals, klassieke muziek en nog veel meer.
In de rubriek Even voorstellen maakt u kennis met een aantal van onze medewerkers.

In ons tag overzicht
is te zien welke onderwerpen u op onze site kunt vinden.

Accreditatie namens CultuurpodiumOnline wordt alleen aangevraagd door de coördinatoren wiens naam vermeld wordt in het colofon. Krijgt u accreditatieaanvragen binnen van anderen namens CultuurpodiumOnline, checkt u dan aub even via het algemene mailadres of dat wel klopt.

Specials

Festival aan de Werf
Holland Festival
Artikelen over Oerol Impressies van Oerol
Geluiden van Oerol
Onze speciale Oerolpagina
De Parade
Lowlands

Onderwerpen

Actie
Algemeen
Cabaret
CD en DVD
Circus en show
Dans
Festival
Jazz
Jeugd
Klassieke muziek
Locatietheater
Multimedia
Musical
Muziek
Nieuws
Opera en operette
Pop en rock
Straattheater
Toneel
Verwacht
Wereldmuziek

Cultuur op TV

Opium
Vrije Geluiden

Alle bloggers

Blog Aart Schutte
Blog Cornee Hordijk
Blog David Geysen
Blog Dorien Haan
Blog Hanneke en Jonas
Blog Joel de Tombe
Blog Karin Lambrechtsen
Blog Marijcke Voorsluijs
Blog Marina Kaptijn
Blog Marle en Clara
Blog Michael Varenkamp
Blog Moniek Poerstamper
Blog Noortje Herlaar
Blog Rembrandt Frerichs
Blog Suzan Seegers
Blog Tamara Schoppert
Blog Thomas Cammaert
Blog Tom Beek
Blog Ton van der Meer
Blog Willliam Spaaij
Blog Yonga Sun

Archieven

Sep 2014 Jun 2014 Jun 2013 Aug 2011 Jul 2011 Jun 2011 Mei 2011 Jun 2010 Mei 2010 Dec 2009 Nov 2009 Okt 2009 Sep 2009 Aug 2009 Jul 2009 Jun 2009 Mei 2009 Apr 2009 Nov 2008 Jun 2008 Apr 2008 Mrt 2008 Feb 2008 Jan 2008 Dec 2007 Nov 2007


Prikbord

Hier op het prikbord kan een flyer van uw voorstelling komen te staan.

Op ons prikbord in de rechterkolom van de voorpagina hebben we plaats voor de flyers van een beperkt aantal voorstellingen en concerten. Wilt u ook een flyer op ons prikbord plaatsen? Stuur uw beeldmateriaal en eventueel ander persmateriaal naar ons algemene mailadres en als (of zodra) er plaats is zullen we uw flyer op het prikbord zetten.

These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
 • Del.icio.us
 • Digg
 • Google
 • Technorati
 • eKudos
 • Facebook
 • Blogmarks
 • Furl
 • Live
 • NuJIJ
 • Slashdot

Onderwerp: POP-ROCK, MUZIEK

29 Oktober 2012

Bløf neemt Radio 2 Mijlpaal Prijs 2012 in ontvangst


Tekst: Jeffrey van Rossum

Beeld: Ronald Rijntjes

Bløf mocht zondag 28 oktober in de kleine zaal van de Ziggo Dome de allereerste Mijlpaal Prijs van Radio 2 in ontvangst nemen. De prijs is bedoeld voor de artiest of band die een grote bijdrage levert aan de hedendaagse popmuziek. Naast de uitreiking werd er een intiem concert gegeven waarvan de setlist werd bepaald door de luisteraars. Het gehele concert kon live worden gevolgd op Radio 2 en wordt op 10 november uitgezonden door de NTR op Nederland 3.

Concert 
De band Bløf is inmiddels 20 jaar bij elkaar en is niet meer weg te denken uit het Nederlandse muzieklandschap. Tijdens het concert komen alle grote hits van de mannen uit Zeeland wel aan bod. Vol overgave en met zichtbaar plezier speelt de band nummers als 'Harder dan ik hebben kan', 'Aan de kust', 'Liefs uit Londen' en 'Alles is liefde'.  Het publiek dat varieert van jong tot oud zingt alle nummers vol overgave mee. Weinig verrassingen dus in de setlist, maar het is altijd een genot om een band te horen spelen die zo goed op elkaar ingespeeld is als Bløf. De ervaring die deze mannen de afgelopen jaren hebben opgebouwd is duidelijk te horen en te zien.


Ziggo Dome

Ook de kleine zaal van de Ziggo Dome mag op een primeur rekenen, het is namelijk de eerste keer dat de zaal in gebruik is. Met een capaciteit van 800 man is de zaal intiem te noemen. Pascal vindt het ook een eer om hier voor het eerst te mogen spelen en vraagt  tussen de nummers door "hoe klinkt ie?", waarop een enthousiaste reactie van het publiek volgt. Het geluid in deze zaal is bijzonder goed te noemen.


Mijlpaal Prijs

Na een tiental nummers is het tijd voor de uitreiking die in handen is van Frits Spits. Hij roemt Bløf voor de mooie liedjes over de liefde, vreugde, maar ook van de pijn. Chris Götte, de eerste drummer van Bløf die in 2001 overleed is een voorbeeld van de pijn die de band met zich mee draagt. Het publiek applaudisseerd luid na het vallen van zijn naam. Frits somt enkele quotes op van collega's bij Radio 2: altijd vernieuwend, stabiele factor, het spelplezier spat er vanaf, Bløf was er altijd in mijn leven, je wilt ze hebben of je wilt ze zijn. Mooie woorden voor een mooie prijs die de band dik verdiend.


Dankwoord
Pascal bedankt op zijn beurt Radio 2, die een bandleven lang trouw is geweest aan het draaien van hun muziek. Zonder radio is het voor een band niet mogelijk een carrière te hebben zoals die van Bløf. Ook bedankt hij Chris, die genadeloos wordt gemist op dit soort momenten. Daarnaast bedankt hij het grote team dat om Bløf heen hangt. Bløf speelt nog een aantal nummers en laat de kleine zaal van de Ziggo Dome tevreden achter, vol verwachting over wat Bløf de komende jaren gaat brengen.


Gebruikte Tags: , , , , , , , , , , ,

=================


(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen stellen we je een eenvoudige vraag.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.