Cultuurpodium Online

CultuurpodiumOnline is een online magazine over podiumkunsten binnen en buiten de muren van theaters en concertzalen. We schrijven over alles wat er op de podia te doen is op het gebied van theater, muziek, dans, musical, jazz, opera, festivals, klassieke muziek en nog veel meer.
In de rubriek Even voorstellen maakt u kennis met een aantal van onze medewerkers.

In ons tag overzicht
is te zien welke onderwerpen u op onze site kunt vinden.

Accreditatie namens CultuurpodiumOnline wordt alleen aangevraagd door de coördinatoren wiens naam vermeld wordt in het colofon. Krijgt u accreditatieaanvragen binnen van anderen namens CultuurpodiumOnline, checkt u dan aub even via het algemene mailadres of dat wel klopt.

Specials

Festival aan de Werf
Holland Festival
Artikelen over Oerol Impressies van Oerol
Geluiden van Oerol
Onze speciale Oerolpagina
De Parade
Lowlands

Onderwerpen

Actie
Algemeen
Cabaret
CD en DVD
Circus en show
Dans
Festival
Jazz
Jeugd
Klassieke muziek
Locatietheater
Multimedia
Musical
Muziek
Nieuws
Opera en operette
Pop en rock
Straattheater
Toneel
Verwacht
Wereldmuziek

Cultuur op TV

Opium
Vrije Geluiden

Alle bloggers

Blog Aart Schutte
Blog Cornee Hordijk
Blog David Geysen
Blog Dorien Haan
Blog Hanneke en Jonas
Blog Joel de Tombe
Blog Karin Lambrechtsen
Blog Marijcke Voorsluijs
Blog Marina Kaptijn
Blog Marle en Clara
Blog Michael Varenkamp
Blog Moniek Poerstamper
Blog Noortje Herlaar
Blog Rembrandt Frerichs
Blog Suzan Seegers
Blog Tamara Schoppert
Blog Thomas Cammaert
Blog Tom Beek
Blog Ton van der Meer
Blog Willliam Spaaij
Blog Yonga Sun

Archieven

Sep 2014 Jun 2014 Jun 2013 Aug 2011 Jul 2011 Jun 2011 Mei 2011 Jun 2010 Mei 2010 Dec 2009 Nov 2009 Okt 2009 Sep 2009 Aug 2009 Jul 2009 Jun 2009 Mei 2009 Apr 2009 Nov 2008 Jun 2008 Apr 2008 Mrt 2008 Feb 2008 Jan 2008 Dec 2007 Nov 2007


Prikbord

Hier op het prikbord kan een flyer van uw voorstelling komen te staan.

Op ons prikbord in de rechterkolom van de voorpagina hebben we plaats voor de flyers van een beperkt aantal voorstellingen en concerten. Wilt u ook een flyer op ons prikbord plaatsen? Stuur uw beeldmateriaal en eventueel ander persmateriaal naar ons algemene mailadres en als (of zodra) er plaats is zullen we uw flyer op het prikbord zetten.

These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
 • Del.icio.us
 • Digg
 • Google
 • Technorati
 • eKudos
 • Facebook
 • Blogmarks
 • Furl
 • Live
 • NuJIJ
 • Slashdot

Onderwerp: ALGEMEEN, MULTIMEDIA, PODIUM FOTO

20 Oktober 2012

The Voice of Holland wint Gouden Televizier-Ring 2012

  
Tekst en beeld: Ronald Rijntjes

Op vrijdag 19 oktober vond voor de 47e keer het jaarlijkse Gouden Televizier-Ring Gala plaats in theater Carré in Amsterdam. De gouden loper lag voor de deur van Carré en vele bekende Nederlandse televisiegezichten waren aanwezig om deze feestelijke gebeurtenis mee te maken en om te weten wie er vandoor gaat met de Gouden Televizier-Ring.

Iedereen zat met spanning te wachten welk programma met de Gouden Televizier-Ring naar huis mocht gaan. Voordat het zover was werden nog een aantal andere prijzen uitgereikt, als de Gouden Stuiver, Zilveren Televizier-Ster Man, Zilveren Televizier-Ster Vrouw en de Televizier-Talent Award.

  
Categorieën
Binnen de verschillende categorieën werd de strijd om de Gouden Stuiver aangegaan tussen de jeugdprogramma’s Het Klokhuis, Het Sinterklaasjournaal en Checkpoint. Hiervan won Het Klokhuis de Gouden Stuiver, nadat ze al voor de twaalfde maal genomineerd waren. Een ware kroon voor hun werk.

Bij de genomineerden voor de Zilveren Televizier-Ster Man ging het tussen Ali B, Matthijs van Nieuwkerk en Jeroen van Koningsbruggen. De verassende winnaar was Ali B, die tijdens zijn bedankwoord zei: “Ik was blij met een nominatie, tot ik het bericht kreeg dat Matthijs van Nieuwkerk ook genomineerd was. 'Mafkees, kun je niet een nominatie overslaan zodat ik m kan winnen? Als ik zelf had moeten stemmen had ik ook op Matthijs gestemd. Maar toch bedankt dat jullie voor mij gekozen hebben, nu weet ik dat jullie me goed vinden." Hij sloot af met de zingende woorden “Matthijs bedankt, Matthijs bedankt”. De zaal moest erom lachen en zo ook Matthijs zelf.

  
Videoboodschap
Bij de strijd om de Zilveren Televizier-Ster Vrouw ging het tussen Linda de Mol, Yvonne Jaspers en Wendy van Dijk. Yvonne Jasper won de prijs, maar was door vakantie helaas niet in staat om de prijs in ontvangst te nemen. Boerin Agnes nam voor haar de prijs in ontvangst. Via een videoboodschap bedankte Jaspers de gehele crew van zowel Boer zoekt Vrouw als Liefs Uit en vertelde dat ze erg blij is met de prijs.

In de categorie Talent Award wordt elk jaar de prijs toegekend aan een nieuwkomer in de televisiewereld. Britt Decker, Gerard Ekdom en Kim-Lian van der Meij waren de genomineerde. De winnaar was niemand anders dan Gerard Ekdom, de radioman van onder andere 3FM. Hij zij na het in ontvangst nemen van de prijs “Dat ik dit win, had ik nooit verwacht, ik sta met m’n bek vol tanden”.

  
Trotse winnaars
Nadat deze prijzen waren uitgereikt was het moment voor het bekend maken van de Gouden Televier-Ring 2012. Epke Zonderland mocht de prijs uitreiken aan één van de genomineerde programma’s. Deze waren Wie is de Mol?, The Voice of Holland en Ali B op Volle Toeren. Toen kwam het verlossende woord, en de winnaar is, The Voice of Holland. Het publiek applaudisseerden en de winnaars sprongen een gat in de lucht. Met negenenveertig procent van de stemmen heeft The Voice gewonnen. Martijn Krabbé en Wendy van Dijk waren trotste winnaars en namen de prijs samen met onder andere Marco Borsato en Angela Groothuizen met veel plezier in ontvangst.


Gebruikte Tags: , , , , , , , , , , , , , ,

=================


(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen stellen we je een eenvoudige vraag.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.