Cultuurpodium Online

CultuurpodiumOnline is een online magazine over podiumkunsten binnen en buiten de muren van theaters en concertzalen. We schrijven over alles wat er op de podia te doen is op het gebied van theater, muziek, dans, musical, jazz, opera, festivals, klassieke muziek en nog veel meer.
In de rubriek Even voorstellen maakt u kennis met een aantal van onze medewerkers.

In ons tag overzicht
is te zien welke onderwerpen u op onze site kunt vinden.

Accreditatie namens CultuurpodiumOnline wordt alleen aangevraagd door de coördinatoren wiens naam vermeld wordt in het colofon. Krijgt u accreditatieaanvragen binnen van anderen namens CultuurpodiumOnline, checkt u dan aub even via het algemene mailadres of dat wel klopt.

Specials

Festival aan de Werf
Holland Festival
Artikelen over Oerol Impressies van Oerol
Geluiden van Oerol
Onze speciale Oerolpagina
De Parade
Lowlands

Onderwerpen

Actie
Algemeen
Cabaret
CD en DVD
Circus en show
Dans
Festival
Jazz
Jeugd
Klassieke muziek
Locatietheater
Multimedia
Musical
Muziek
Nieuws
Opera en operette
Pop en rock
Straattheater
Toneel
Verwacht
Wereldmuziek

Cultuur op TV

Opium
Vrije Geluiden

Alle bloggers

Blog Aart Schutte
Blog Cornee Hordijk
Blog David Geysen
Blog Dorien Haan
Blog Hanneke en Jonas
Blog Joel de Tombe
Blog Karin Lambrechtsen
Blog Marijcke Voorsluijs
Blog Marina Kaptijn
Blog Marle en Clara
Blog Michael Varenkamp
Blog Moniek Poerstamper
Blog Noortje Herlaar
Blog Rembrandt Frerichs
Blog Suzan Seegers
Blog Tamara Schoppert
Blog Thomas Cammaert
Blog Tom Beek
Blog Ton van der Meer
Blog Willliam Spaaij
Blog Yonga Sun

Archieven

Sep 2014 Jun 2014 Jun 2013 Aug 2011 Jul 2011 Jun 2011 Mei 2011 Jun 2010 Mei 2010 Dec 2009 Nov 2009 Okt 2009 Sep 2009 Aug 2009 Jul 2009 Jun 2009 Mei 2009 Apr 2009 Nov 2008 Jun 2008 Apr 2008 Mrt 2008 Feb 2008 Jan 2008 Dec 2007 Nov 2007


Prikbord

Hier op het prikbord kan een flyer van uw voorstelling komen te staan.

Op ons prikbord in de rechterkolom van de voorpagina hebben we plaats voor de flyers van een beperkt aantal voorstellingen en concerten. Wilt u ook een flyer op ons prikbord plaatsen? Stuur uw beeldmateriaal en eventueel ander persmateriaal naar ons algemene mailadres en als (of zodra) er plaats is zullen we uw flyer op het prikbord zetten.

These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
 • Del.icio.us
 • Digg
 • Google
 • Technorati
 • eKudos
 • Facebook
 • Blogmarks
 • Furl
 • Live
 • NuJIJ
 • Slashdot

Onderwerp: MUZIEK, WERELDMUZIEK

16 Oktober 2012

Maria Mendes presenteert nieuwe album Along the Road

 
Tekst: Sabine Visser

Beeld: Eric van Nieuwland

Na succesvolle optredens op het Montreux Jazz Festival, het Festival de Música de Inverno van Rio de Janeiro en de Jazz Dag, presenteerde de Portugese Jazz-vocaliste Maria Mendes haar debuutalbum “Along the Road” in de North Sea Jazz Club in Amsterdam. Bekende namen als Karel Boehlee (piano), Clemens van der Feen (contrabas) en Hans van Oosterhout (drums) vergezelde haar op het podium!

Maria Mendes is een rijzende ster aan het Jazz-firmament. In 2011 tekende Maria een wereldwijd platencontract bij het jazzlabel Dot Time Records in New York. Door het uitbrengen van haar debuutalbum “Along the Road” heeft Maria de aandacht getrokken van zowel publiek als toonaangevende jazz-media in binnen- en buitenland. September 2012 is de maand van de kick-off van een internationale concert-tour die Maria door Europa, de VS en Zuid-Amerika zal voeren.


Maria Mendes is onmiskenbaar een zeer getalenteerde jazz-zangeres, met uiterst inventieve en unieke vocale capaciteiten. In 2009 was zij de winnares van het "NL Jazz Vocalisten Concours". Ze won in Litouwen de "Jazz Voices Improvisation Prize" en daarnaast was zij runner up bij de "Montreux Jazz Voice Competition" in Zwitserland en de "Brussels Young Jazz Singers Competition" in België. 

Maria staat bekend om haar kristalheldere stem en sound, haar creativiteit en haar virtuositeit. Door deze kwaliteiten brengt zij haar repertoire met elegante charme en een levendig charisma. Haar rijke culturele achtergrond beïnvloedt haar stijl met groovy elementen uit de Bossa Nova, de melancholie van de Portugese Fado en de fifties swing van de Amerikaanse jazz. De mix van al deze elementen op het podium heeft voor Maria’s internationale faam, haar awards en een hard groeiende internationale schare trouwe fans gezorgd!


Gebruikte Tags: , , , , ,

=================


(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen stellen we je een eenvoudige vraag.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.