Cultuurpodium Online

CultuurpodiumOnline is een online magazine over podiumkunsten binnen en buiten de muren van theaters en concertzalen. We schrijven over alles wat er op de podia te doen is op het gebied van theater, muziek, dans, musical, jazz, opera, festivals, klassieke muziek en nog veel meer.
In de rubriek Even voorstellen maakt u kennis met een aantal van onze medewerkers.

In ons tag overzicht
is te zien welke onderwerpen u op onze site kunt vinden.

Accreditatie namens CultuurpodiumOnline wordt alleen aangevraagd door de coördinatoren wiens naam vermeld wordt in het colofon. Krijgt u accreditatieaanvragen binnen van anderen namens CultuurpodiumOnline, checkt u dan aub even via het algemene mailadres of dat wel klopt.

Specials

Festival aan de Werf
Holland Festival
Artikelen over Oerol Impressies van Oerol
Geluiden van Oerol
Onze speciale Oerolpagina
De Parade
Lowlands

Onderwerpen

Actie
Algemeen
Cabaret
CD en DVD
Circus en show
Dans
Festival
Jazz
Jeugd
Klassieke muziek
Locatietheater
Multimedia
Musical
Muziek
Nieuws
Opera en operette
Pop en rock
Straattheater
Toneel
Verwacht
Wereldmuziek

Cultuur op TV

Opium
Vrije Geluiden

Alle bloggers

Blog Aart Schutte
Blog Cornee Hordijk
Blog David Geysen
Blog Dorien Haan
Blog Hanneke en Jonas
Blog Joel de Tombe
Blog Karin Lambrechtsen
Blog Marijcke Voorsluijs
Blog Marina Kaptijn
Blog Marle en Clara
Blog Michael Varenkamp
Blog Moniek Poerstamper
Blog Noortje Herlaar
Blog Rembrandt Frerichs
Blog Suzan Seegers
Blog Tamara Schoppert
Blog Thomas Cammaert
Blog Tom Beek
Blog Ton van der Meer
Blog Willliam Spaaij
Blog Yonga Sun

Archieven

Sep 2014 Jun 2014 Jun 2013 Aug 2011 Jul 2011 Jun 2011 Mei 2011 Jun 2010 Mei 2010 Dec 2009 Nov 2009 Okt 2009 Sep 2009 Aug 2009 Jul 2009 Jun 2009 Mei 2009 Apr 2009 Nov 2008 Jun 2008 Apr 2008 Mrt 2008 Feb 2008 Jan 2008 Dec 2007 Nov 2007


Prikbord

Hier op het prikbord kan een flyer van uw voorstelling komen te staan.

Op ons prikbord in de rechterkolom van de voorpagina hebben we plaats voor de flyers van een beperkt aantal voorstellingen en concerten. Wilt u ook een flyer op ons prikbord plaatsen? Stuur uw beeldmateriaal en eventueel ander persmateriaal naar ons algemene mailadres en als (of zodra) er plaats is zullen we uw flyer op het prikbord zetten.

These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
 • Del.icio.us
 • Digg
 • Google
 • Technorati
 • eKudos
 • Facebook
 • Blogmarks
 • Furl
 • Live
 • NuJIJ
 • Slashdot

Onderwerp: VERWACHT, ALGEMEEN

30 September 2012

Geen Daden Maar Woorden Festival brengt nieuwe genres tot leven

Geen daden maar woorden

Vergeet de luie theaterstoel, met een drankje in de hand swingt Geen Daden Maar Woorden Festival je op geheel eigen wijze tegemoet. Verken de trends in de literatuur met voorstellingen in alle hoeken en gaten van de Rotterdamse Schouwburg op zaterdag 6 oktober vanaf 19.30 uur.

Sinds haar oprichting vijftien jaar geleden is Geen Daden Maar Woorden Festival uitgegroeid tot één van de toonaangevende festivals voor hedendaagse letteren. Tijdens deze jubileumeditie haalt het alles uit de kast. Van dans tot poëzie en van muziek tot film, Geen Daden Maar Woorden brengt nieuwe genres tot leven.  

Een greep uit het bomvolle festivalprogramma: Nederlands kampioen poetryslam Ellen Deckwitz won de C. Buddingh’-prijs voor het beste poëziedebuut. Op haar eigen spectaculaire wijze draagt zij voor uit Hoi feest. Met Another Country, gebaseerd op de gelijknamige roman van James Baldwin, brengt Rode Rozen kernachtig muziektheater. Klank en spoken word staan centraal!

Geïnspireerd op ‘Fuck you Lucy’ van Atmosphere ontstond Lucy. Een voorstelling van Dennis Gaens en Macronizm over meisjes in het algemeen en Lucy in het bijzonder. Rap en poëzie vloeien moeiteloos in elkaar over, ondersteund door visuals van Smoove Business. Scapino Ballet Rotterdam danst op poëzie van stadsdichter Ester Naomi Perquin en songs van de Vlaamse Eva de Roovere krijgen voor de gelegenheid een andere jas aan.

Franceska Wagenaar en Hanneke Hendrix presenteren de Potpourriquiz! Een lichtvoetige quiz, met bitterballen en vele prijzen. Literatuur en de vertrouwde gezelligheid van de jaren negentig centraal staan centraal.

Maar er is meer: Tommy Wieringa, Anne-Gine Goemans & Yorick van Norden, filmpremière Bob den Uyl, Peter Buwalda & Half Way Station, David Pefko, Wilfried de Jong en vele anderen.

Houd gdmw.nl in de gaten voor het volledige festivalprogramma. Volg het festival op Facebook.com/gdmwfestival of Twitter mee: #gdmw010

Ticketpunten: gdmw.nl / rotterdamseschouwburg.nl (kassa en webshop)

Geen Daden Maar Woorden Festival
Rotterdamse Schouwburg, 6 oktober 2012
Tickets € 17,50 / korting € 15 (CJP, Studentenkaart, Schouwburgkaart)
Aanvang 19.30 uur (zalen open 19.00 uur)
=================


(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen stellen we je een eenvoudige vraag.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.