Cultuurpodium Online

CultuurpodiumOnline is een online magazine over podiumkunsten binnen en buiten de muren van theaters en concertzalen. We schrijven over alles wat er op de podia te doen is op het gebied van theater, muziek, dans, musical, jazz, opera, festivals, klassieke muziek en nog veel meer.
In de rubriek Even voorstellen maakt u kennis met een aantal van onze medewerkers.

In ons tag overzicht
is te zien welke onderwerpen u op onze site kunt vinden.

Accreditatie namens CultuurpodiumOnline wordt alleen aangevraagd door de coördinatoren wiens naam vermeld wordt in het colofon. Krijgt u accreditatieaanvragen binnen van anderen namens CultuurpodiumOnline, checkt u dan aub even via het algemene mailadres of dat wel klopt.

Specials

Festival aan de Werf
Holland Festival
Artikelen over Oerol Impressies van Oerol
Geluiden van Oerol
Onze speciale Oerolpagina
De Parade
Lowlands

Onderwerpen

Actie
Algemeen
Cabaret
CD en DVD
Circus en show
Dans
Festival
Jazz
Jeugd
Klassieke muziek
Locatietheater
Multimedia
Musical
Muziek
Nieuws
Opera en operette
Pop en rock
Straattheater
Toneel
Verwacht
Wereldmuziek

Cultuur op TV

Opium
Vrije Geluiden

Alle bloggers

Blog Aart Schutte
Blog Cornee Hordijk
Blog David Geysen
Blog Dorien Haan
Blog Hanneke en Jonas
Blog Joel de Tombe
Blog Karin Lambrechtsen
Blog Marijcke Voorsluijs
Blog Marina Kaptijn
Blog Marle en Clara
Blog Michael Varenkamp
Blog Moniek Poerstamper
Blog Noortje Herlaar
Blog Rembrandt Frerichs
Blog Suzan Seegers
Blog Tamara Schoppert
Blog Thomas Cammaert
Blog Tom Beek
Blog Ton van der Meer
Blog Willliam Spaaij
Blog Yonga Sun

Archieven

Sep 2014 Jun 2014 Jun 2013 Aug 2011 Jul 2011 Jun 2011 Mei 2011 Jun 2010 Mei 2010 Dec 2009 Nov 2009 Okt 2009 Sep 2009 Aug 2009 Jul 2009 Jun 2009 Mei 2009 Apr 2009 Nov 2008 Jun 2008 Apr 2008 Mrt 2008 Feb 2008 Jan 2008 Dec 2007 Nov 2007


Prikbord

Hier op het prikbord kan een flyer van uw voorstelling komen te staan.

Op ons prikbord in de rechterkolom van de voorpagina hebben we plaats voor de flyers van een beperkt aantal voorstellingen en concerten. Wilt u ook een flyer op ons prikbord plaatsen? Stuur uw beeldmateriaal en eventueel ander persmateriaal naar ons algemene mailadres en als (of zodra) er plaats is zullen we uw flyer op het prikbord zetten.

These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
 • Del.icio.us
 • Digg
 • Google
 • Technorati
 • eKudos
 • Facebook
 • Blogmarks
 • Furl
 • Live
 • NuJIJ
 • Slashdot

Onderwerp: DANS, POP-ROCK

25 September 2012

24 uur cultuur Rotterdam, van Conny Janssen danst naar de Witte de With

24 Uur Cultuur Rotterdam 24 Uur Cultuur Rotterdam 24 Uur Cultuur Rotterdam
Tekst en beeld: Wim Barzilay

We zijn inmiddels bij de zondagmiddag beland en ik vervolgde mijn 24 uur cultuur op weg naar het pand van de SKVR in de Hennekijnstraat in het Centrum van Rotterdam. Hier stonden diverse workshops en optredens op het programma van de diverse Rotterdamse gezelschappen.

Ik koos ervoor om naar een preview te gaan van Conny Janssen Danst. Conny Janssen zelf nam de microfoon ter hand om wat te vertellen over het stuk “How Long is Now” dat binnenkort te zien is op een bijzondere locatie namelijk de oude tramremise in Hillegersberg. Het was mooi om eens dieper bij de materie van de dans betrokken te zijn. Onder begeleiding van muziek van poprockformatie Aloma Race Track kregen een mooie inkijk in deze modern dans.

24 uur Cultuur Rotterdam 24 uur Cultuur Rotterdam 24 uur Cultuur Rotterdam

Om niet teveel tijd te verliezen vertrok ik meteen na deze voorstelling weer richting de Wereld van de Witte de With waar dit keer een optreden stond gepland van de Amsterdamse band Koffie. Volgens de info op hun website heeft deze band een nieuwe kijk op Afrobeat. Geïnspireerd door deze Nigeriaanse stijl, mixt deze acht-koppige band eindeloze beats met ruimte voor improvisatie. Hun live shows hebben de dynamiek van een house party en wanneer ze spelen, zijn DJ's overbodig.

En hier is gezien hun optreden niets teveel gezegd, het was een en al dynamiek en swing wat deze band liet zien en horen en ook het aanwezige publiek kon deze band erg waarderen gezien hun enthousiasme en het nummer “Brezet” was het teken om alle schroom van zich af te gooien en helemaal los te gaan.

Heerlijke ritmische muziek met diverse invloeden zoals samba en rumba, en een feestelijke afsluiting van de 24 uur Cultuur van Rotterdam.


Gebruikte Tags: , , ,

=================


(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen stellen we je een eenvoudige vraag.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.