Cultuurpodium Online

CultuurpodiumOnline is een online magazine over podiumkunsten binnen en buiten de muren van theaters en concertzalen. We schrijven over alles wat er op de podia te doen is op het gebied van theater, muziek, dans, musical, jazz, opera, festivals, klassieke muziek en nog veel meer.
In de rubriek Even voorstellen maakt u kennis met een aantal van onze medewerkers.

In ons tag overzicht
is te zien welke onderwerpen u op onze site kunt vinden.

Accreditatie namens CultuurpodiumOnline wordt alleen aangevraagd door de coördinatoren wiens naam vermeld wordt in het colofon. Krijgt u accreditatieaanvragen binnen van anderen namens CultuurpodiumOnline, checkt u dan aub even via het algemene mailadres of dat wel klopt.

Specials

Festival aan de Werf
Holland Festival
Artikelen over Oerol Impressies van Oerol
Geluiden van Oerol
Onze speciale Oerolpagina
De Parade
Lowlands

Onderwerpen

Actie
Algemeen
Cabaret
CD en DVD
Circus en show
Dans
Festival
Jazz
Jeugd
Klassieke muziek
Locatietheater
Multimedia
Musical
Muziek
Nieuws
Opera en operette
Pop en rock
Straattheater
Toneel
Verwacht
Wereldmuziek

Cultuur op TV

Opium
Vrije Geluiden

Alle bloggers

Blog Aart Schutte
Blog Cornee Hordijk
Blog David Geysen
Blog Dorien Haan
Blog Hanneke en Jonas
Blog Joel de Tombe
Blog Karin Lambrechtsen
Blog Marijcke Voorsluijs
Blog Marina Kaptijn
Blog Marle en Clara
Blog Michael Varenkamp
Blog Moniek Poerstamper
Blog Noortje Herlaar
Blog Rembrandt Frerichs
Blog Suzan Seegers
Blog Tamara Schoppert
Blog Thomas Cammaert
Blog Tom Beek
Blog Ton van der Meer
Blog Willliam Spaaij
Blog Yonga Sun

Archieven

Sep 2014 Jun 2014 Jun 2013 Aug 2011 Jul 2011 Jun 2011 Mei 2011 Jun 2010 Mei 2010 Dec 2009 Nov 2009 Okt 2009 Sep 2009 Aug 2009 Jul 2009 Jun 2009 Mei 2009 Apr 2009 Nov 2008 Jun 2008 Apr 2008 Mrt 2008 Feb 2008 Jan 2008 Dec 2007 Nov 2007


Prikbord

Hier op het prikbord kan een flyer van uw voorstelling komen te staan.

Op ons prikbord in de rechterkolom van de voorpagina hebben we plaats voor de flyers van een beperkt aantal voorstellingen en concerten. Wilt u ook een flyer op ons prikbord plaatsen? Stuur uw beeldmateriaal en eventueel ander persmateriaal naar ons algemene mailadres en als (of zodra) er plaats is zullen we uw flyer op het prikbord zetten.

These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
 • Del.icio.us
 • Digg
 • Google
 • Technorati
 • eKudos
 • Facebook
 • Blogmarks
 • Furl
 • Live
 • NuJIJ
 • Slashdot

Onderwerp: MUZIEK

16 September 2012

Swingende folk met jazzy sound maakt Gabby Young uniek


Tekst: Ronald Rijntjes

Het is bekend dat veel muzikale talenten in Engeland geboren zijn. Zo ook Gabby Young, die met haar Other Animals een veelzijdig album getiteld The Band Called Out for More uit heeft gebracht. Dit is de opvolger van haar debuutalbum We're All In This Together uit 2009. Met haar nieuwe plaat laat ze horen dat ze van alle markten thuis is en verschillende stijlen als gypsy, swing, folk, jazz en rock weet te vermengen tot een uniek geluid.

Extravagant
Dat Gabby Young een unieke dame is laat de hoes van het album al zien. De extravagante artwork maakt de luisteraar nieuwsgierig wat er op dit album staat. De cd zit namelijk niet in een standaard plastic doosje, maar in een gevouwen kartonnen hoesje. Hierdoor valt het op dat we te maken hebben met een bijzonder en origineel persoon.

Haar zangcarrière begon op twaalfjarige leeftijd als zangeres in het National Youth Choir. Eerst had ze de voorliefde om operazangeres te worden, maar toen ze in aanraking kwam met Jeff Buckley en jazzmuziek was ze snel verkocht en begon met een veelzijdige muziekrichting.

Direct los
Bij het eerste nummer 'In Your Head' gaan Young en haar band direct los en swingt het de pan uit. Er klinkt een fris geluid, waarbij niet alleen haar stem plezierig is om naar te luisteren, maar ook de toevoeging van blazers, accordeon en het stevige drumwerk het nummer je direct pakt.

Bij 'Walk Away', haar eerste achter de piano geschreven nummer, zorgt het ruige gitaargeluid voor rockinvloeden, waardoor het heel anders klinkt dan de nummers ervoor.

Ook zijn er liefdesliedjes te horen op het album, waarvan 'Male Version Of Me' de favoriet van Gabby zelf is. Een lief en rustig nummer waarbij haar vriend Stephen de achtergrondzang heeft ingezongen, en met succes.

Circustent
De nummers zijn bovendien niet alleen om naar te luisteren, maar spreken ook tot de verbeelding. Bij de titelsong 'The Band Called Out for More' krijg je het gevoel alsof je in een circustent staat en omgeven wordt door verschillende artiesten.

De titel zelf is goed gekozen, want deze band vraagt zeker om meer. Doordat ze de uitwerking op een originele manier hebben aangepakt en sterk variërende stijlen gebruiken is er een grote diversiteit in de nummers. Elk nummer is dynamisch, spannend en bevat een duidelijk verhaal.

Puur en verrassend
Er is duidelijk zorgvuldig over de vorm van de liedjes nagedacht, maar gelukkig niet overgeproduceerd. The Band Called Out for More is dan ook een puur en verrassend album met een eigen geluid dat door vele muziekliefhebbers gewaardeerd zal worden. Gabby Young laat je van het ene in het andere muzikale avontuur terechtkomen. Hopelijk zal ze hiermee Nederland veroveren.

The Band Called Out for More van Gabby Young & Other Animals is verkrijgbaar in de winkel of via webshops als Bol.com. Mocht je haar live willen zien, dan kan dat op dinsdag 18 september in Paradiso, donderdag 20 september in de Effenaar en vrijdag 21 september in Tivoli de Helling.


Gebruikte Tags: , , ,

=================


(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen stellen we je een eenvoudige vraag.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.