Cultuurpodium Online

CultuurpodiumOnline is een online magazine over podiumkunsten binnen en buiten de muren van theaters en concertzalen. We schrijven over alles wat er op de podia te doen is op het gebied van theater, muziek, dans, musical, jazz, opera, festivals, klassieke muziek en nog veel meer.
In de rubriek Even voorstellen maakt u kennis met een aantal van onze medewerkers.

In ons tag overzicht
is te zien welke onderwerpen u op onze site kunt vinden.

Accreditatie namens CultuurpodiumOnline wordt alleen aangevraagd door de coördinatoren wiens naam vermeld wordt in het colofon. Krijgt u accreditatieaanvragen binnen van anderen namens CultuurpodiumOnline, checkt u dan aub even via het algemene mailadres of dat wel klopt.

Specials

Festival aan de Werf
Holland Festival
Artikelen over Oerol Impressies van Oerol
Geluiden van Oerol
Onze speciale Oerolpagina
De Parade
Lowlands

Onderwerpen

Actie
Algemeen
Cabaret
CD en DVD
Circus en show
Dans
Festival
Jazz
Jeugd
Klassieke muziek
Locatietheater
Multimedia
Musical
Muziek
Nieuws
Opera en operette
Pop en rock
Straattheater
Toneel
Verwacht
Wereldmuziek

Cultuur op TV

Opium
Vrije Geluiden

Alle bloggers

Blog Aart Schutte
Blog Cornee Hordijk
Blog David Geysen
Blog Dorien Haan
Blog Hanneke en Jonas
Blog Joel de Tombe
Blog Karin Lambrechtsen
Blog Marijcke Voorsluijs
Blog Marina Kaptijn
Blog Marle en Clara
Blog Michael Varenkamp
Blog Moniek Poerstamper
Blog Noortje Herlaar
Blog Rembrandt Frerichs
Blog Suzan Seegers
Blog Tamara Schoppert
Blog Thomas Cammaert
Blog Tom Beek
Blog Ton van der Meer
Blog Willliam Spaaij
Blog Yonga Sun

Archieven

Sep 2014 Jun 2014 Jun 2013 Aug 2011 Jul 2011 Jun 2011 Mei 2011 Jun 2010 Mei 2010 Dec 2009 Nov 2009 Okt 2009 Sep 2009 Aug 2009 Jul 2009 Jun 2009 Mei 2009 Apr 2009 Nov 2008 Jun 2008 Apr 2008 Mrt 2008 Feb 2008 Jan 2008 Dec 2007 Nov 2007


Prikbord

Hier op het prikbord kan een flyer van uw voorstelling komen te staan.

Op ons prikbord in de rechterkolom van de voorpagina hebben we plaats voor de flyers van een beperkt aantal voorstellingen en concerten. Wilt u ook een flyer op ons prikbord plaatsen? Stuur uw beeldmateriaal en eventueel ander persmateriaal naar ons algemene mailadres en als (of zodra) er plaats is zullen we uw flyer op het prikbord zetten.

These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
 • Del.icio.us
 • Digg
 • Google
 • Technorati
 • eKudos
 • Facebook
 • Blogmarks
 • Furl
 • Live
 • NuJIJ
 • Slashdot

Onderwerp: MUZIEK

16 September 2012

Hiphop en jazz in een Bl3nder is Gekkenhuis


Tekst: Ronald Rijntjes

Rapper Def P, bekend van onder andere Osdorp Posse, heeft de handen ineengeslagen met het Bas van Lier trio. Onder de naam Bl3nder mengen zij hip hop met jazz, wat resulteert in een stoomtrein van dampende rapteksten en groovende jazzmuziek.

Op het nieuwe album Gekkenhuis zorgen de mannen ervoor dat het onderste uit de kan gehaald wordt op het gebied van solo's, strakke ritmes en fijne teksten.

Naast Def P en pianist Van Lier bestaat Bl3nder uit contrabassist Harry Emmery en drummer Cyril Directie. In 2009 kwamen zij met hun debuutalbum Leipe Shit Ouwe. Het gaat bij Bl3nder om improvisatie en spontane jams en dat is op het nieuwe album Gekkenhuis goed terug te horen. Vaak draait het bij rap om de teksten, maar bij Bl3nder staan juist meer de muziek en het totale geluid centraal. De muzikanten zijn individueel zeer sterk en geven elkaar voldoende ruimte om hun kunnen te laten horen.

Compactheid
In vergelijking met het vorige album zijn de nummers op Gekkenhuis wat compacter gehouden, maar dat gaat niet ten koste van de kwaliteit. Door deze compactheid blijven de nummers juist krachtig en verslapt de aandacht niet. Er is ook een goede afwisseling tussen up-tempo en rustige nummers. In sommige nummers, zoals 'Klankgedreven' en 'Echte Jazzmannen', zijn nog bijdragen van gastmuzikanten als trompettist Rob van de Wouw en Louk Boudesteijn te horen.

Vlijmscherpe solo
'Alle mensen', dat als single is uitgebracht, is één van de pakkende nummers op het album. Het gaat over mensen die zichzelf in de spotlight zetten zonder zelfspot. Een echt stuwend en rockend jazznummer is 'Later de Kater', dat het album afsluit met een vlijmscherpe gitaarsolo van Jerome Hol. Opmerkelijk is dat het album voornamelijk in één take is opgenomen, waardoor er extra energie ontstaat in het spel en de puurste vorm van muziek die je maar kan bedenken.

Gekkenhuis van Bl3nder is een album dat zowel hiphop- als jazzliefhebbers met plezier zullen beluisteren. De krachtige groove zorgt ervoor dat je het volume van je versterker hoger zet en je lichaam laat bewegen. Gekkenhuis is verkrijgbaar in reguliere cd-winkels en webwinkels. Voor meer informatie over Bl3nder en hun tourschema, bezoek de website.


Gebruikte Tags: , , , , , , , , ,

=================


(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen stellen we je een eenvoudige vraag.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.