Cultuurpodium Online

CultuurpodiumOnline is een online magazine over podiumkunsten binnen en buiten de muren van theaters en concertzalen. We schrijven over alles wat er op de podia te doen is op het gebied van theater, muziek, dans, musical, jazz, opera, festivals, klassieke muziek en nog veel meer.
In de rubriek Even voorstellen maakt u kennis met een aantal van onze medewerkers.

In ons tag overzicht
is te zien welke onderwerpen u op onze site kunt vinden.

Accreditatie namens CultuurpodiumOnline wordt alleen aangevraagd door de coördinatoren wiens naam vermeld wordt in het colofon. Krijgt u accreditatieaanvragen binnen van anderen namens CultuurpodiumOnline, checkt u dan aub even via het algemene mailadres of dat wel klopt.

Specials

Festival aan de Werf
Holland Festival
Artikelen over Oerol Impressies van Oerol
Geluiden van Oerol
Onze speciale Oerolpagina
De Parade
Lowlands

Onderwerpen

Actie
Algemeen
Cabaret
CD en DVD
Circus en show
Dans
Festival
Jazz
Jeugd
Klassieke muziek
Locatietheater
Multimedia
Musical
Muziek
Nieuws
Opera en operette
Pop en rock
Straattheater
Toneel
Verwacht
Wereldmuziek

Cultuur op TV

Opium
Vrije Geluiden

Alle bloggers

Blog Aart Schutte
Blog Cornee Hordijk
Blog David Geysen
Blog Dorien Haan
Blog Hanneke en Jonas
Blog Joel de Tombe
Blog Karin Lambrechtsen
Blog Marijcke Voorsluijs
Blog Marina Kaptijn
Blog Marle en Clara
Blog Michael Varenkamp
Blog Moniek Poerstamper
Blog Noortje Herlaar
Blog Rembrandt Frerichs
Blog Suzan Seegers
Blog Tamara Schoppert
Blog Thomas Cammaert
Blog Tom Beek
Blog Ton van der Meer
Blog Willliam Spaaij
Blog Yonga Sun

Archieven

Sep 2014 Jun 2014 Jun 2013 Aug 2011 Jul 2011 Jun 2011 Mei 2011 Jun 2010 Mei 2010 Dec 2009 Nov 2009 Okt 2009 Sep 2009 Aug 2009 Jul 2009 Jun 2009 Mei 2009 Apr 2009 Nov 2008 Jun 2008 Apr 2008 Mrt 2008 Feb 2008 Jan 2008 Dec 2007 Nov 2007


Prikbord

Hier op het prikbord kan een flyer van uw voorstelling komen te staan.

Op ons prikbord in de rechterkolom van de voorpagina hebben we plaats voor de flyers van een beperkt aantal voorstellingen en concerten. Wilt u ook een flyer op ons prikbord plaatsen? Stuur uw beeldmateriaal en eventueel ander persmateriaal naar ons algemene mailadres en als (of zodra) er plaats is zullen we uw flyer op het prikbord zetten.

These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
 • Del.icio.us
 • Digg
 • Google
 • Technorati
 • eKudos
 • Facebook
 • Blogmarks
 • Furl
 • Live
 • NuJIJ
 • Slashdot

Onderwerp: ALGEMEEN, MUZIEK

15 September 2012

George Baker ontvangt Radio 5 Nostalgia Oeuvreprijs 2012

  
Tekst en beeld: Ronald Rijntjes

Op vrijdag 14 september ontving zanger en gitarist George Baker in het DeLaMar theater Amsterdam de Radio 5 Nostalgia Oeuvreprijs 2012. Deze prijs wordt uitgereikt aan een artiest of componist die gedurende lange tijd van grote betekenis is geweest voor de lichte muziek. Eerdere winnaars waren Cliff Richard, Willeke Alberti en Lee Towers.

Week van de Nederlandse muziek
De uitreiking van de oeuvreprijs was live te beluisteren op Radio 5 Nostalgia tijdens de finale van de Week van de Nederlandse muziek, gepresenteerd door Tineke de Nooij. In samenwerking met het New Symphonic Orchestra onder leiding van Maurice Luttikhuis gaf George Baker (Hans Bouwens) een speciaal concert.

Hij zong verschillende bekende hits als ‘Morning Sky’, ‘Fly Away Little Paraguayo’ en ‘Una Paloma Blanca’. Bij ‘Little Green Bag’ werd hij verrast door zijn zoon, die een deel van het nummer voor zijn rekening nam. Aan het begin van het concert zong zangeres Pearl Josefzoon een mooi openingsnummer.

 
Flessenfabriek
Hans Bouwens kwam in 1967 bij de muziekgroep Soul Invention, die later doorging onder de naam George Baker Selection. In 1970 braken zij door met hun debuutalbum Little Green Bag, waarvan de titelsong later een grote hit werd. George Baker werd hierdoor een popster en kon zijn baan in een flessenfabriek opzeggen.

Reservoir Dogs
De George Baker Selection viel eind jaren tachtig uit elkaar en vanaf dat moment ging Baker solo verder. In 1992 kwamen de groep nog eenmaal bij elkaar, doordat regisseur Quentin Tarantino het nummer ‘Little Green Bag’ in de film Reservoir Dogs gebruikte.

Nu is het 2012, en alweer vijfenveertig jaar in het vak en zeshonderd liedjes later werd hij in de spotlights gezet door Radio 5 Nostalgia. Naast de prijs ontving Baker ook nog een cheque van vijfduizend euro die hij aan een goed doel moet schenken. De zanger heeft gekozen voor Stichting Kinderen Kankervrij (KiKa), een organisatie die opkomt voor meer onderzoek naar kinderkanker.

  


Gebruikte Tags: , , , , , ,

=================


(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen stellen we je een eenvoudige vraag.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.