Cultuurpodium Online

CultuurpodiumOnline is een online magazine over podiumkunsten binnen en buiten de muren van theaters en concertzalen. We schrijven over alles wat er op de podia te doen is op het gebied van theater, muziek, dans, musical, jazz, opera, festivals, klassieke muziek en nog veel meer.
In de rubriek Even voorstellen maakt u kennis met een aantal van onze medewerkers.

In ons tag overzicht
is te zien welke onderwerpen u op onze site kunt vinden.

Accreditatie namens CultuurpodiumOnline wordt alleen aangevraagd door de coördinatoren wiens naam vermeld wordt in het colofon. Krijgt u accreditatieaanvragen binnen van anderen namens CultuurpodiumOnline, checkt u dan aub even via het algemene mailadres of dat wel klopt.

Specials

Festival aan de Werf
Holland Festival
Artikelen over Oerol Impressies van Oerol
Geluiden van Oerol
Onze speciale Oerolpagina
De Parade
Lowlands

Onderwerpen

Actie
Algemeen
Cabaret
CD en DVD
Circus en show
Dans
Festival
Jazz
Jeugd
Klassieke muziek
Locatietheater
Multimedia
Musical
Muziek
Nieuws
Opera en operette
Pop en rock
Straattheater
Toneel
Verwacht
Wereldmuziek

Cultuur op TV

Opium
Vrije Geluiden

Alle bloggers

Blog Aart Schutte
Blog Cornee Hordijk
Blog David Geysen
Blog Dorien Haan
Blog Hanneke en Jonas
Blog Joel de Tombe
Blog Karin Lambrechtsen
Blog Marijcke Voorsluijs
Blog Marina Kaptijn
Blog Marle en Clara
Blog Michael Varenkamp
Blog Moniek Poerstamper
Blog Noortje Herlaar
Blog Rembrandt Frerichs
Blog Suzan Seegers
Blog Tamara Schoppert
Blog Thomas Cammaert
Blog Tom Beek
Blog Ton van der Meer
Blog Willliam Spaaij
Blog Yonga Sun

Archieven

Sep 2014 Jun 2014 Jun 2013 Aug 2011 Jul 2011 Jun 2011 Mei 2011 Jun 2010 Mei 2010 Dec 2009 Nov 2009 Okt 2009 Sep 2009 Aug 2009 Jul 2009 Jun 2009 Mei 2009 Apr 2009 Nov 2008 Jun 2008 Apr 2008 Mrt 2008 Feb 2008 Jan 2008 Dec 2007 Nov 2007


Prikbord

Hier op het prikbord kan een flyer van uw voorstelling komen te staan.

Op ons prikbord in de rechterkolom van de voorpagina hebben we plaats voor de flyers van een beperkt aantal voorstellingen en concerten. Wilt u ook een flyer op ons prikbord plaatsen? Stuur uw beeldmateriaal en eventueel ander persmateriaal naar ons algemene mailadres en als (of zodra) er plaats is zullen we uw flyer op het prikbord zetten.

These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
 • Del.icio.us
 • Digg
 • Google
 • Technorati
 • eKudos
 • Facebook
 • Blogmarks
 • Furl
 • Live
 • NuJIJ
 • Slashdot

Onderwerp: CABARET

12 September 2012

Jan Jaap van der Wal Live

Jan Jaap van der Wal Jan Jaap van der Wal Jan Jaap van der Wal
Tekst en beeld: Berbera van den Hoek
Gezien: Jan Jaap van der Wal, 17 augustus, Juliet

Natuurlijk is er ook cabaret op Lowlands. Op vrijdagavond gooit Jan Jaap van der Wal in razend tempo actuele onderwerpen met een twist de Juliet in. Hij schuwt  geen enkel onderwerp. De hersenkronkels  van Jan Jaap zijn onnavolgbaar. Toch kost het je geen enkele moeite om te zien wat er kan gebeuren als je door rood fietst en toch geen bekeuring krijgt als je maar een camera bij je hebt.

Het publiek wordt af en toe genadeloos afgestraft. Vooral te vroeg lachen om een grap is dodelijk. Natuurlijk komen de aankomende verkiezingen ruim aan bod. Jan Jaap van der Wal heeft geen idee op wie hij gaat stemmen. Dat er geen enkele culturele vraag bij de kieswijzer staat helpt daar niet bij.

Via Volendam, een hilarisch verhaal over emmers kip bij de KFC concludeert hij verder dat de politietrainingsmissie in Kunduz eigenlijk een stadswachtmissie is geworden. 

Hij ergert zich aan de domheid in de maatschappij de onzorgvuldigheid van de PVV. Slimheid is moeilijk te vinden is om nog maar niet te spreken over de idioten die in de slipstream van genieën meekomen. Zo was daar het geniale swipe mechanisme van de pads en phones en dan is daar ineens Angry birds. Dat iemand dat al verzint en dan ook nog gaat maken en het dan ook nog gaat uitleggen. Ongelooflijk!

Op de website van Jan Jaap van der Wal staan speeldata. Als je hem gaat zien is het niet slim om in een shirt van Colombia op de eerste rij te gaan zitten.


Gebruikte Tags: , ,

=================


(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen stellen we je een eenvoudige vraag.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.