Cultuurpodium Online

CultuurpodiumOnline is een online magazine over podiumkunsten binnen en buiten de muren van theaters en concertzalen. We schrijven over alles wat er op de podia te doen is op het gebied van theater, muziek, dans, musical, jazz, opera, festivals, klassieke muziek en nog veel meer.
In de rubriek Even voorstellen maakt u kennis met een aantal van onze medewerkers.

In ons tag overzicht
is te zien welke onderwerpen u op onze site kunt vinden.

Accreditatie namens CultuurpodiumOnline wordt alleen aangevraagd door de coördinatoren wiens naam vermeld wordt in het colofon. Krijgt u accreditatieaanvragen binnen van anderen namens CultuurpodiumOnline, checkt u dan aub even via het algemene mailadres of dat wel klopt.

Specials

Festival aan de Werf
Holland Festival
Artikelen over Oerol Impressies van Oerol
Geluiden van Oerol
Onze speciale Oerolpagina
De Parade
Lowlands

Onderwerpen

Actie
Algemeen
Cabaret
CD en DVD
Circus en show
Dans
Festival
Jazz
Jeugd
Klassieke muziek
Locatietheater
Multimedia
Musical
Muziek
Nieuws
Opera en operette
Pop en rock
Straattheater
Toneel
Verwacht
Wereldmuziek

Cultuur op TV

Opium
Vrije Geluiden

Alle bloggers

Blog Aart Schutte
Blog Cornee Hordijk
Blog David Geysen
Blog Dorien Haan
Blog Hanneke en Jonas
Blog Joel de Tombe
Blog Karin Lambrechtsen
Blog Marijcke Voorsluijs
Blog Marina Kaptijn
Blog Marle en Clara
Blog Michael Varenkamp
Blog Moniek Poerstamper
Blog Noortje Herlaar
Blog Rembrandt Frerichs
Blog Suzan Seegers
Blog Tamara Schoppert
Blog Thomas Cammaert
Blog Tom Beek
Blog Ton van der Meer
Blog Willliam Spaaij
Blog Yonga Sun

Archieven

Sep 2014 Jun 2014 Jun 2013 Aug 2011 Jul 2011 Jun 2011 Mei 2011 Jun 2010 Mei 2010 Dec 2009 Nov 2009 Okt 2009 Sep 2009 Aug 2009 Jul 2009 Jun 2009 Mei 2009 Apr 2009 Nov 2008 Jun 2008 Apr 2008 Mrt 2008 Feb 2008 Jan 2008 Dec 2007 Nov 2007


Prikbord

Hier op het prikbord kan een flyer van uw voorstelling komen te staan.

Op ons prikbord in de rechterkolom van de voorpagina hebben we plaats voor de flyers van een beperkt aantal voorstellingen en concerten. Wilt u ook een flyer op ons prikbord plaatsen? Stuur uw beeldmateriaal en eventueel ander persmateriaal naar ons algemene mailadres en als (of zodra) er plaats is zullen we uw flyer op het prikbord zetten.

These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
 • Del.icio.us
 • Digg
 • Google
 • Technorati
 • eKudos
 • Facebook
 • Blogmarks
 • Furl
 • Live
 • NuJIJ
 • Slashdot

Onderwerp: TONEEL, Lowlands, ALGEMEEN

9 September 2012

Onafhankelijk toneel legt de uitholling van de cultuur uit in “WILL”

Onafhankelijk Toneel Onafhankelijk Toneel Onafhankelijk Toneel

Tekst en beeld: Michaela Meijer
Gezien: 19 augustus 2012, Lowlands Juliet

Kunst is belangrijk, ook in de periode van almaar aanhoudende bezuinigingen. Romana Vrede geeft hierop haar humoristische, kritische maar ook indringende inzichten in de voorstelling “WILL”.

De Juliet zit tot aan de nok toe vol. Een mooie opkomst voor de voorstelling “WILL”. Toch is het, ondanks de op volle sterkte loeiende airco's, stikheet in de tent. Dat gaat het publiek parten spelen en het zal Romana extra veel moeite kosten om de aandacht van haar publiek vast te blijven houden.

De voorstelling is een knap staaltje uitleg van hoe de staat der Nederlanden zijn kunst en cultuur steeds verder uitholt, waardoor bepaalde, ooit voor Nederland zo belangrijke genootschappen, verenigingen en stichtingen omvallen of op het randje van de afgrond staan. Hoe komt het toch alles zo oneerlijk verdeeld wordt?

Onafhankelijk Toneel Onafhankelijk Toneel  Onafhankelijk Toneel

Dit alles wordt in “WILL” eerst grafisch in staafdiagrammen en nieuwsberichten uitgebeeld. Hier blijkt Romana het publiek niet zo goed vast te kunnen houden. Vooral het publiek op de hogere tribunes kunnen door de hitte hun aandacht er niet bij houden en verlaten de voorstelling.

Later in de voorstelling wordt het uitbeelden van de verdeling van de crisislast wat tastbaarder en wat makkelijker te volgen. Zo worden er symbolen gebruikt als aardappels, die als miljoenen fungeren en in een bodemloze put verdwijnen, veertjes die als voordelen fungeren waarom kunst en cultuur zo belangrijk zijn, maar die zonder nadenken zomaar van de tafel geblazen worden en tenslotte als klap op de vuurpijl de uiteindelijke moord op kunst en cultuur.

Ondanks de hier en daar wat zwaar te verteren cijfertjes en diagrammen, toch absoluut een voorstelling om eens bij stil te staan. Of om voor op te staan, want een staande ovatie van het Lowlandspubliek, die kreeg ze. En terecht.


Gebruikte Tags: , , ,

=================


(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen stellen we je een eenvoudige vraag.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.