Cultuurpodium Online

CultuurpodiumOnline is een online magazine over podiumkunsten binnen en buiten de muren van theaters en concertzalen. We schrijven over alles wat er op de podia te doen is op het gebied van theater, muziek, dans, musical, jazz, opera, festivals, klassieke muziek en nog veel meer.
In de rubriek Even voorstellen maakt u kennis met een aantal van onze medewerkers.

In ons tag overzicht
is te zien welke onderwerpen u op onze site kunt vinden.

Accreditatie namens CultuurpodiumOnline wordt alleen aangevraagd door de coördinatoren wiens naam vermeld wordt in het colofon. Krijgt u accreditatieaanvragen binnen van anderen namens CultuurpodiumOnline, checkt u dan aub even via het algemene mailadres of dat wel klopt.

Specials

Festival aan de Werf
Holland Festival
Artikelen over Oerol Impressies van Oerol
Geluiden van Oerol
Onze speciale Oerolpagina
De Parade
Lowlands

Onderwerpen

Actie
Algemeen
Cabaret
CD en DVD
Circus en show
Dans
Festival
Jazz
Jeugd
Klassieke muziek
Locatietheater
Multimedia
Musical
Muziek
Nieuws
Opera en operette
Pop en rock
Straattheater
Toneel
Verwacht
Wereldmuziek

Cultuur op TV

Opium
Vrije Geluiden

Alle bloggers

Blog Aart Schutte
Blog Cornee Hordijk
Blog David Geysen
Blog Dorien Haan
Blog Hanneke en Jonas
Blog Joel de Tombe
Blog Karin Lambrechtsen
Blog Marijcke Voorsluijs
Blog Marina Kaptijn
Blog Marle en Clara
Blog Michael Varenkamp
Blog Moniek Poerstamper
Blog Noortje Herlaar
Blog Rembrandt Frerichs
Blog Suzan Seegers
Blog Tamara Schoppert
Blog Thomas Cammaert
Blog Tom Beek
Blog Ton van der Meer
Blog Willliam Spaaij
Blog Yonga Sun

Archieven

Sep 2014 Jun 2014 Jun 2013 Aug 2011 Jul 2011 Jun 2011 Mei 2011 Jun 2010 Mei 2010 Dec 2009 Nov 2009 Okt 2009 Sep 2009 Aug 2009 Jul 2009 Jun 2009 Mei 2009 Apr 2009 Nov 2008 Jun 2008 Apr 2008 Mrt 2008 Feb 2008 Jan 2008 Dec 2007 Nov 2007


Prikbord

Hier op het prikbord kan een flyer van uw voorstelling komen te staan.

Op ons prikbord in de rechterkolom van de voorpagina hebben we plaats voor de flyers van een beperkt aantal voorstellingen en concerten. Wilt u ook een flyer op ons prikbord plaatsen? Stuur uw beeldmateriaal en eventueel ander persmateriaal naar ons algemene mailadres en als (of zodra) er plaats is zullen we uw flyer op het prikbord zetten.

These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
 • Del.icio.us
 • Digg
 • Google
 • Technorati
 • eKudos
 • Facebook
 • Blogmarks
 • Furl
 • Live
 • NuJIJ
 • Slashdot

Onderwerp: ALGEMEEN, MUZIEK

3 September 2012

Jubileumseizoen Carré feestelijk geopend

 
Tekst: Jorien Heemskerk
Beeld: Ronald Rijntjes

Van de crisis in de cultuursector was afgelopen zaterdag in Amsterdam even niets te merken. Koninklijk Theater Carré, dat op 3 december 125 jaar bestaat, haalde alles uit de kast voor een spetterende opening van dit jubileumseizoen. Drie cabaretiers op een oude brandweerwagen, clowns, activiteiten, hapjes en drankjes, en voor de eerste 125 bezoekers een champagneontbijt.

Na een ‘voorprogramma’ van twee creatieve clowns en een aantal zangers van 1000 stemmen in Carré (voorstelling op 8 september), wordt de officiële opening verricht door Bert Visscher, Youp van ’t Hek en Jochem Myjer. Zij komen aanscheuren op een ouderwetse brandweerauto en na wat geharrewar rondom de ladder knippen ze eindelijk de strik door waarmee het gebouw is ingepakt.

Dat is het startsein voor een drie uur durend open huis, waarbij bezoekers kunnen kennismaken met het programma van dit najaar, speciale jubileumuitgaven, en Carré achter de schermen. Daarnaast zijn er quizzen, optredens van zangeres Ella Rombouts en de prijsuitreiking van de fotowedstrijd Wat is jouw Carrémoment?. Koorddansers, acrobaten en jongleurs in de dop kunnen alvast oefenen bij Circus Elleboog.


Aan het einde van de ochtend onthult René Froger als bestuurslid van het pas opgerichte Oscar Carré Fonds, dat ook in de toekomst een divers theaterprogramma moet waarborgen, een plaquette met de namen van de eerste donateurs.

Onafhankelijk
Eén van de redenen dat Carré geen last heeft van de crisis, is dat het theater – mede dankzij dit fonds – financieel redelijk onafhankelijk is, vertelt directrice Madeleine van der Zwaan. “Bovendien hebben mensen altijd behoefte aan een avond uit om even alles te vergeten, juist ook in mindere tijden.” Bewijs daarvoor is te vinden in de geschiedenis van Carré. Zo bloeide in de jaren ’30 van de vorige eeuw de Italiaanse opera, wat zelfs leidde tot gesubsidieerde volksvoorstellingen.

Dit soort ontwikkelingen worden beschreven in het jubileumboek Een plek om lief te hebben, dat in december verschijnt. Halverwege déze maand zijn al een dvd-box met showmateriaal en interviews vanaf 1904 en een vel jubileumpostzegels verkrijgbaar. En op 27 september wordt bij de Universiteit van Amsterdam de tentoonstelling Carré 125 jaar: Koninklijk circus en theater geopend.


Najaarsprogramma
Maar er staat dit najaar natuurlijk ook gewoon een groot aantal voorstellingen op het programma. Een deel daarvan speciaal ter gelegenheid van het jubileum, zoals de elf uur durende toneelmarathon Herakles, een weekend met de Russische Stanislavski Opera, en de kleedkamervoorstelling Madame Carré. Zo is er bijna iedere dag wel iets te beleven op het gebied van muziek, dans, theater, musical of cabaret.

In de woorden van Van der Zwaan: “Dit najaar gaan we knallen. We gaan feestvieren en op volle kracht vooruit, zodat zowel artiesten als bezoekers iedere avond kunnen genieten van de energie en creativiteit die in dit gebouw hangen. Ik weet niet wat er over 125 jaar op het podium te zien is, maar ik hoop dat er dan nog steeds uitverkochte zalen zijn en dat er ergens in de geschiedenisboeken een foto van dit jubileum staat.”


Gebruikte Tags: , , , , , ,

=================


(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen stellen we je een eenvoudige vraag.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.